Torx 10!!
Ali on u toj fazi niti nije bio bitan. Treba one žabice samo stisnuti prema unutra i onda drugom rukom kameru izvana gurnuti u branik i ona upadne unutra! Ostane u svom nosaču (za koji je drži spomenuti Torx10) i visi na kablu koji je na dva mjesta u snopu pričvršćen s kablovima PDC senzora i onda još treba odkačiti njen konektor. Ni to nije bilo jednostavno (meni), ali uz YouTube, ChatGTP, a ponajviše uz tele-asistenciju kolege
gambler072 nekako sam i njega otkačio!
Nezgodno je jer se on uopće ne vidi iza zadnjeg veznog lima (pokušavam ga slikati mobitelom pa onda vizualizirati dok napipavam k'o ćorava baba), a još je i pričvešćen na plastični nosač (da ne lupa iznutra po braniku / limu) tako da sam se i tu namučio big time. Tome je dosta pridonijela i moja druga cijev auspuha ("Blago onom tko te nema..."

) i kad sam već mislio rezati žice uspijem ga otkačiti s tog nosača i tek onda sam ga pošteno vidio i uspio odvojiti!
S kamerom dakle u ruci sjedam za radni stol i krenem u otvaranje i čišćenje...
Nakon skidanja aluminijskog poklopca vidim da je on dosta prljav iznutra (nekakva oksidirana mješavina soli, prljavštine i vlage), ali na drugu stranu prema elektronici je srećom puno bolja situacija! Izvadim kameru iz plastičnog kućišta, počistim dvije gumene brtve i sâmo kućište, malo pošmirglam i onaj aluminijski poklopac da gumena brtva bolje "sjedne" i nakon dva sata sušenja sastavim kemeru.
Za sad sam odlučio da neću stavljati nekakav sloj silikona između tog aluminijskog i plastičnog dijela (gdje je crna gumena brtva) jer bih -bojim se- to zbrljavio i napravio više štete nego koristi.
Ako mi se za dva dana slika opet zamagli - onda ću silikonirati. Ako se uopće odmagli!?
Oko 22h zalegnem opet pod auto, ubacim kameru s unutarnje strane branika (one 3 žabice kliknu), spojim i konektore tek toliko da se M i Ž dotaknu i idem probati je li sviračima bio uzaludan trud...
Ubacim u rikverc i trenutak istine pokaže sliku koja je, rekao bih, nešto bolja nego prije...
Pogledat ću još sutra po danu, ali za sad mi se čini da je operacija uspjela?
Neka, neka, pitam jer mi baš i nije izgleda originalno sa onim šelnama
Šelne drže termo-foliju na cijevi auspuha jer je majstor zaboravio da je tamo AdBlue tank pun ureje, od kojeg je nova cijev udaljena tek 1 cm... No, evo već 3-4 godine to stoji i još se tank nije rastopio...