DS5 by MacSlavko

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Probaj Asepsol naspricati u otvore, to ce pobiti sve ako je u pitanju buđ, i slično
Asepssol 1 % je gotov radni rastvor za dezinfekciju i pranje sa delovanjem na gram pozitivne i gram negativne bakterije, gljivice i na pojedine tipove virusa - viruse influence, herpesa simpleksa, virusa koji izaziva new castle bolest živine. Nerazblažen proizvod pokazuje potpuni dezinfekcioni efekat posle 30 sekundi od kontakta sa bakterijama uključujući i Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA).

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Ima to u HR za kupiti?
Je li netko prskao?
Ili možda isto/slično to pod nekim drugim nazivom?
Bio danas u Kauflandu na odjelu kućne higijene, ali nisam naišao na nešto tog tipa...

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Prošli tjedan odrađena zamjena kompresora i hladnjaka klime.
Ljetos sam je napunio (13,2 bara bio pritisak), a prije mjesec dana pogledam na Diagboxu; 4,2 bara. Negdje je definitivno gubio plin...
Hladnjak je bio sav masan, a i kompresor od ispod. Na one dvije membrane je bio i korodiran tako da sam odlučio zamijeniti i jedno i drugo (cijevi su izgledale OK. Vidjet ćemo za koji mjesec)...
Sad hladi kao blesav! Vidjet ćemo kako će hladiti na ljeto...
Fun fact: pitao sam ponudu u ovl. servisu za taj zahvat; tražili su 3.236€ za sve skupa!?
Obavio sam to kod lokalnog mehaničara za 857€.

Btw; prije te zamjene išao sam pregledati sve kotačiće i poluge (dva dana mi bio raskopan auto). Heater matrix nisam otvarao, ali ovo što se izvana dalo vidjeti izgleda sve zdravo (ne fale zubci na kotačićima, poluge su na mjestu i reagiraju na svaki stupanj (pola stupnja) promjene temp. kad se okrene gumb na konzoli tako da sam neko mehaniččko oštećenje sustava isključio.

Također; testirao sam grijanje ovih dana; jednako puše i na L i na D stranu; oko 40-50 ºC (sredina uvijek malo toplija, ali nakon cca pola sata i na bočnim otvorima je ista temperatura) pa mislim da je s matrixom sve u redu.
Sad kad je novi kompresor, hladnjak i napunjen plin, jednako i hladi; jenako po L i D strani (sredina par stupnjeva hladnija nego bočni otvori, poslije se skoro ujednači).

Jedino što ne mogu dokučiti je zašto mi zasmrdi prvih 5-10 sekundi nakon paljenja!?
Nakupljene bakterije na isparivaču?
Ljetos sam u sve što sam stigao ugurao onu antibakterijsku pjenu (sprej+ciječica).
Također sam i dva puta odradio proces ionizacije kabine. Ništa nije pomoglo.
Ipak; prema savjetu kolege gambler072 gambler072 primjetio sam da manje zasmrdi ako se u prethodnoj vožnji nije koristila klima (AC ugašen).
Ne znam kako to riješiti...
:unsure:
Žao mi je što nisi blizu Osijeka, ali vjerujem da i u tvom kraju negdje ima dobar servis za klime u autima! Moguče da je bilo potrebno, ali znam da bi moj prijatelj sve prvo isključio, i po mogučnost odradio kompletan servis kompresora, a u zadnjoj opciji ga mijenjao! Oni to uredno konstantno rade, i mislim da bi cijena bila niža u toj opciji! Nekako mi je prenovo vozilo da bi bilo potrebe za tim, iako nije nemoguče! A i mastan hladnjak je pokazatelj da on pušta. A za ovo drugo, isti taj prijatelj mi je davno savjetovao da uvijek isključim klimu malo ranije nego što dođem na odredište, da se isparivač osuši prije gašenja vozila! Toga se držim, i nikad nije bilo neugodnih mirisa ili slično! Svaku sezonu kupim onu limenku za čišćenje ventilacije, i dezinficiram sa tim. Ona što se pritisne, zatvori auto dok cijela ne izađe, i cca 10 minuta tako ostavi da vrti zrak u kabini! Isto tako mi je savjetovao da nikad na autopraonici, ili sa osobnim miniwashem neidem direktno na hladnjak, tako da uvijek pod koso ispirem taj dio.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Dok se ne pozabavim Aerosolom i isparivačem;

Jučer odrađena zamjena Takata airbaga!
Prije 2-3 mjeseca sam unio VIN na ovoj stranici i pokazalo mi je da ga trebam zamijeniti. Nazvao sam ovl. servis, oni potvrdili da sam u programu opoziva i naručili dio.
Prije 10-ak dana dogovorio termin i jučer su ga za nekih 20-ak minuta zamijenili (nisam ni kavu stigao popiti)!

Pitao sam da mi daju stari (za rezervu), ali navodno ga moraju slati Citroenu tj. Takati na uništavanje? Ugl. sad imam novi, novcati airbag!
😎

Prilozi

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Zapravo, i originalni DS5 prije facelifta (s Citroenovim znakom na haubi i felgama) na volanu ima isti ovakav DS logo.

No, neki DS5 vlasnici su se žalili da su u ovoj kampanji opoziva dobili novi airbag s Citroenovim logom (tko zna za koji auto) pa su to reklamirali i onda još nekoliko mjeseci čekali na DS airbag.
Kod mene se to -srećom- nije dogodilo!
😎

bono

Well-known member
i ja sam dobio opoziv takata prije 3mj. nazvao i zvat ce za termin. proslo 3mj i jos ne zovu. otići ću tamo direkt pa se naručit. sad je DS logo. valjda će tako i ostat.

Na vrh