DS5 by MacSlavko

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Evo, nakon cca. mjesec dana telefoniranja, mailanja, papirologije, transporta, carine itd. konačno sam preuzeo i registrirao svoj DS5 180 BlueHDi Sport Chic i već nekoliko dana se veselo vozim u tom neobičnom autu koji je zaista bolji nego što sam očekivao! Super je stroj i ne znam šta bih navao kao nedostatak!
Osim što nemam AFIL (nenamjerno prelaženje pune crte) i automatsko prebacivanjekratka/duga svjetla, sve drugo je tu i radi super!

Za iznimno očuvan auto koji sam zapravo kupio na neviđeno (probao sam jedan takav u prodaji kod lokalnog Citroen dealera, ali s osnovnom opremom i puuuuno skuplji), ovo je bolje nego što sam mislio da će biti!

Motor je tih i snažan (400 Nm) - povuče koliko god hoćeš, samo treba stisnuti gas (i tada ne gledati na izračun trenutne potrošnje :)!
Automatski mjenjač je odličan - pravi odmor za tijelo i duh! Nema stalnog šaltanja i kalkuliranja u kojoj brzini bi mu sad možda bilo bolje/lakše... Sve to Aisin odradi sam i to glatko (osjeti se doduše lagani "klik" - taman da bez gledanja na instrument-ploču znaš da se brzina promijenila). A kad želiš ručno - naravno i to može!
Vrlo je tih u vožnji, čak i pri većim brzinama...

Watchstrap elekto-podesiva sjedala s grijanjem, masažom, memorijom i adaptivnom potporom za bedra su 9/10, tj. jaaako dobra. Ni traga nekakvoj neudobnosti ili umoru o čemu sam čitao i slušao u nekim DS5 reviewima...

LED - Xenon zakretna svjetla su savršena, kočnice snažne i sigurne, a ono o čemu se najviše pričalo (ovjes) je u redizajnu poboljšan i zapravo uravnoteženo pogođen: nije ni mekan ni Sanderovski tvrd, nego taman. Barem za mene...
Oni koji očekuju C5 ili C6 plovidbu, toga naravno u ovom klasičnom ovjesu nema, budući da je cijeli automobil na produženoj platform C4 ili P3008. K tome, ja se vozim na tvorničkim 17" alu-felgama, pa vjerujem da i to doprinosi udobnosti u vožnji te da je na 18" ili 19" jače prisutna tvrdoća...

Keyless Start&Unlock radi odlično i baš mi je fora to otključavanje/zaključavanje auta samo na dodir kvake te paljenje vozila bez vađenja ključa iz džepa! PS: vidjet ćemo koliko traje baterija u ključu... :)
Trodijelni panoramski krov je također fora, a Head-Up Display je više nego dobra odluka kod izbora dodatne opreme!

Još da mi na radiju SMEG+IV2 proradi Apple CarPlay (treba aktivirati dealer) i onda je i In-Car-Entertainment oprema 10/10! Navigacija je brza i točna, jezik je na hrvatskom, ulaza zvuka je ukupno 8 na raspolaganju, a zvuk je i na standardnim zvučnicima vrlo solidan... Nažalost, PSA i Tom-Tom Maps ne nude bazu radara i opasnih zona za naše područje, pa je to jedan nedostatak!

PS: na carini su mi odredili PPMV prema osnovnoj cijeni ovog vozila, ne računajući dosta dodatne opreme, tako da su me davanja za unos došla ovako:
Transport: 3.700 kn
PPMV: 6.430 Kn
Nakanada za gosp. otpadom: 900 Kn
Potvrda proizvođača: 400 Kn
Osiguranje i probne tablice (3 dana): 120 kn

I to je to!
Uz 16.000€ koliko sam platio za 4 godine vožen auto (120.500 km), 4 puta uredno servisiran u istoj Citroen Select auto-kući gdje je prvotno kupljen na leasing te gdje sam ga ja kupio od prvog vlasnika (servisna knjižica, provjera bivšeg vlasnika, ispisi izvršenih servisa i izvještaj Diagbox dijagnostike). Ukupno to je oko 132.000 kn. Za te nofce sam mogao kupiti npr. osnovnu verziju Hyundai i30, osnovnu Konu ili nabrijani i20.
No, to definitivno nije DS5 feeling...
Ovo je tako Chic!
:cool:

 
Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Èestitam :)
Mislim da auto zaslužuje svoju temu, prekrasan je :wub:
Jesi dobio i ljetni set ili je to sljedeći zadatak
I naravno, hoćemo još slika :D
 

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Nisam dobio ljetni set (zadržao ga prethodni vlasnik za svoj novi Citroen...), ali već je jedan set 17" DS felgi u pripremi kod Krkyja u Krapini...
TPM senzori su naručeni i već su na putu, a uskoro ću upiknuti i neke ljetne gume pa sve to zgotoviti, tako da bude spremno za kojih mjesec dana!
:cool:
 

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Auto je bomba, po meni najlepsi Citroen uopste dizajniran. Unutra je neverovatan, ma auto je mrak.

Zelim ti jako puno bezbriznih kilometara, i osmeh na licu uz svaki predjeni.
 

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Ovo što je na slici su samo LED dnevna svjetla.
Kratko svjetlo je Xenon (mislim). To je ona leća u kutu koja se zakreće u zavojima (na ovoj slici ne svijetli, ali vidi se na slici "Desni bok").
A gdje su duga svjetla - nema pojma, Lol...
 

mengela

Well-known member
Donator foruma
Pokra je stari perveznjak :D
Meni je ljepšu izbacilo LOL
A Slavko, auto je odlično! Slika 'krov' top! Nema ni jedno auto bolje odrađenu panoramu 😉
 

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
@ivan222: Da, Xenoni su i kratko i dugo (ista leća).
Dnevna, pozicije i maglenke su LED.
Evo što kaže Scan My DS app.

PS: i da, malo je naporno to Uploadanje slika na neki od vlastitih (free) servisa, pa lijepljenje linkova ovdje... Ne može izravno tu?
 

pokra89

Well-known member
Reklame bazirane na tvojim pretragama
Koji k mi onda radi Rihana, glumci prije ili poslije operacija, ili ne stavljajte ovih 7 namirnica u frižider?! Algoritam im je očajan.

Mengela, kakva je tvoja, de da vidim?

I jel'vo DS uopće nema rukohvate na krovu?
 
Na vrh