Campaign icon

Donacije 2022.

Pregled Donacije Komentari

Hvala svima koji su u 2021. omogućili prikupljanje 140€ za neometan i neovisan rad foruma. U 2022. nastavljamo s novom kampanjom te Vas i ove godine pozivamo, ako ste u mogućnosti i forum smatrate korisnim, da ga podržite.

Želim donirati Citroën Forum Hrvatske, ali prvo imam nekoliko pitanja.

Na što trošite novac i što će vam uopće?
Novac trošimo na podmirenje rashoda najma poslužitelja (servera) na kojemu je fizički smješten cijeli forum sa svim svojim dijelovima. Mjesečni trošak se kreće oko 30 eura.

Što je točno taj "server" i zašto ga treba plaćati?
Poslužitelj (eng. server) je zapravo udaljeno računalo visokih performansi, neprekidnog rada sa stalnim priključkom na vrlo brzi internet koji je i do sto puta brži od kućnog DSL-a. Zadaća mu je osigurati neprekidnu dostupnost foruma u veoma kratkom roku velikom broju korisnika istovremeno. Svojim neprekidnim radom stvara troškove, poput troška električne energije, internetskog prometa i amortizacije, koje nam u mjesečnim ciklusima naplaćuje davatelj internetskih usluga (ISP) od kojega smo unajmili poslužitelj.

Čemu onda reklame na forumu?
One su jedan mali dodatak donacijama koje su osnova financiranja foruma. Googleove reklame, jer Google je posrednik između oglašivača i foruma kao izdavača, pokrivaju tek simboličan mjesečni iznos troška. Tek oko 1/5 ukupnog izdatka pokriva se kroz reklame.

Jesu li donacije novi način financiranja foruma?
Ne. Od samih početaka foruma 2009. godine, dobrovoljne donacije članova jedini su uspješan i relevantan izvor financiranja foruma. Zahvaljujući novčanoj potpori članova ulazimo u šestu godinu aktivnog rada.

Kako mogu uplatiti?
Najbrže, najsigurnije i najjednostavnije donirati možete koristeći "PayPal". U dnu ovog okvira odaberite ponuđene iznose ili upišite svoj te kliknite na "Spremi". Bit ćeš preusmjeren na "PayPal".

Nemam "PayPal" niti koristim kartice. Je li mogu uplatiti na račun?
Nažalost, ne. :( Od 2011. godine ugasili smo račun s obzirom na to da su troškovi naknade za vođenje računa bili veći od godišnjeg prometa po računu. PayPal je stoga najjendostavniji i najtransparentniji način.

Dobijem li kao član foruma išta zauzvrat ako doniram?
Doniranjem stječeš godišnje članstvo u forumskoj virtualnoj članskoj grupi Donatora koja obuhvaća posebnu korisničku oznaku "Donator foruma", neprikazivanje redovnih reklama, mogućnost dodavanja privitaka (attachmenta) u post, veći kapacitet inboxa privatnih poruka (PP), itd. Međutim, ono najvažnije od svega upravo je zadovoljstvo radi činjenice da si doprinio daljnjem opstanku i razvoju svojeg citro foruma.
  • Sviđa mi se
Reactions: ivan222 i rakonja

Top donors

Top donacije

Na vrh