DS5 by MacSlavko

Milosh

Test
Ok, razumijem. Pa on vjerovatno samo simulira pravo prebacivanje u M i onda ga vrati u D nakon par sekundi. Možda bi se to moglo napraviti i u sopstvenoj režiji. :)

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Da, pretpostavljam da modul radi upravo to.
Ali ja to ne znam sam izraditi. Vjerojatno je neki Arduino unutra, pa onda nešto treba isprogramirati, učiniti da to ne smeta glavnom EAT6 Ecu-u već da fino surađuju itd.

Ja sam samo fizikalac - znam rastaviti konzolu i spojiti novi hw. Kao Haso kad su ga Rusi poslali u svemir (da nahrani Laiku i ništa drugo ne dira)…
:D

Milosh

Test
Ako komunicira preko CAN-a ss ECU, onda je to dosta komplikovanije. Ali ako samo električnim putem simulira prebacivanje u M, onda je vrlo jednostavno. Ja vjerujem da je ta druga opcija u pitanju.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
OK. Poslikam ti kad stigne modul pa ćeš barem vidjeti što je unutra…

Pretpostavljam kako modul ne simulira da je ručica mjenjača stalno u M položaju jer onda ne bi automatski prebacivao u višu brzinu (samo u nižu) i na zaslonu bi stajao samo broj brzine (npr. 3), ali ne bi se sam prebacio u D4…

Prilozi

Posljednje uređivanje:

bono

Well-known member
ako je šta od pomoći s moje strane tzv. F1 pedale "aktivne" su non-stop u mojem "robotu" bilo položaj ručkice mjenjača u A ili M.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Da, na robotiziranom mjenjaču su uvijek aktivne (kao i na EAT8).
Ovaj modul čini da budu stalno aktivne i na EAT6, bez obzira na M ili D položaj poluge mjenjača (na “robotu” je to položaj A)…

Milosh

Test
Pretpostavljam kako modul ne simulira da je ručica mjenjača stalno u M položaju
Naravno da ne simulira da je stalno u M položaju, već pretpostavljam da radi ovako:

- detektuje da je vozač pritisnuo polugu da promijeni brzinu
- pošalje signal koji simulira da je mjenjač ručno prebačen u M
- pošalje signal koji simulira promjenu brzina (+ ili - zavisno šta je vozač pritisnuo)
- nakno x sekundi pošalje signal da je mjenjač ručno prebačen u D

ExOduS442xb

Racing
Pozdrav MacSlavko MacSlavko, ako sve prođe uspješno, mozes li me spojiti sa njima? Meni su odgovorili da moraju provjeriti za AM6 i više se nisu javili, s obzirom da je EAT6 unaprijeđena verzija AM6 možda bi moglo funkcionirati.

Rovan

Active member
Donator foruma
meni u picassu te f1 ručice na EAT6 prebacuju u višu/nižu i kad je mjenjač u D modu

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Tako je (zaboravio sam to spomenuti).
Koji motor i godište je taj Picasso?

Gdje god su tvornički ugrađene F1 ručice - one će prebacivati brzine i kad je robotizirani ili automatski mjenjač u A ili D modu.

No, tamo gdje nisu tvornički ugrađene, a izvodi se retrofit - potreban je ovaj dodatni modul koji se spaja na postojeći Ecu mjenjača i onda sve radi jednako…

PS: ExOduS442xb ExOduS442xb; ni meni se dugo nije javljao. Moguće da je bio zatrpan upitima. Pa je to onda pretvorio u biznis. Sad ima asistenticu koja odrađuje komunikaciju, a on se prebacio na HW i SW.

Vjerujem da bi ovo radilo i na tvom mjenjaču! Javi mu se opet (imaš njegov Whatsapp broj)?

Na vrh