Zimske gume - iskustva i preporuke

Pavel

Lepi™
A Renault Scenic i Grand Scenic dolaze na 20''... nevjerojatno.
Ozbiljno? Zašto? Mislim šta nije da su to onak, obiteljski monovolumeni..Prioritet je udobnost i to, duga putovanja..Mislim i 18" na Kamiqu je puno al ajde to je kao SUV, pa dobiju tih par cm više od poda, pa kužim..Ali 18" je top, nema smisla preko toga..

Al 20" na MPV..Ne znam..
 

Ruske

Active member
scenic ima 20tke implementirane u dizajn...auto sa 17-18 bi izgledao ko govno...npr espace novi sta zna biti u 17kama izgleda nikako...ali bas nikako...ti kutijasti auti jbg iziskuju velike felge, da bi licili na neku cijelinu
gume na scenicu su 195 55 20 i proizvodi ih ja mislim samo conti, a mozda i michelin...i kostaju fino...

negoooooooooo kad smo kod gumica...ima li tko iskustva sa dayton zimskim? cuo sam da su ljetne dosta ok. posto moram uzeti neke zimske (ne da mi se zaj. sa lancima i skoro gotovim ljetnim taurusima), a ne uzimaju mi se nove (ic ce nove ljetne na proljece), nasao sam oglas po super cijeni 4 dayton zimskih dot kraj 2015 (ne mislim ic po snijegu, jer mi ionako laguna ima elektricnu rucnu), nego cisto da budu bolje od trenutnih ljetnih i da budem legalan, niti obaram rekorde s autom, vozim se onako penzija)...
 

bbozak

Active member
Znam da se na gumama ne štedi, al i u ovom trenutku stvarno nisam u mogućnosti potrošiti više na gume. Zimske Save sam u 4 godine poderao pa sam ovaj put uzeo... Kormoran... :D Dimenzija je naravno mutava, 215/55/R16, uzeo sam XL gumu, javim kako se ponaša u raznim uvjetima. Berlingo baš nije auto za divljanje, Save su bile stvarno dobre na snijegu, ali mimo toga, ne mogu neš reć posebno, ovaj Kormoran djeluje puno tiša guma. Recenzije su očajne, a zapravo jedina koju sam našao baš za ovaj model gume je čak i ok.
https://alltyretests.com/kormoran-snow-test-review/
Pretpostavljam da je ovo isto Tigar, s obzirom da kaže na gumi made in Serbia :)

Ne očekujem ništa posebno od gume, samo da me ne izbaci sa ceste na D1 kad pada kiša. Na ljeto ću uzet neku premium gumu, Michelinke sam potrošio do oznake.
 

gudelj

Member
Ja sam se ove godine za 508 odlučio za Nexen Winguard Sport2. Dimenzija je 235/45R18, skupa i glupa. S obzirom da nemam drugi set guma, 16 bi još nekako i mogao riješit, ali nekako mi to ne dolazi u obzir. 17 je opet već investicija. Na autu su već dva tjedna i za sad sam zadovoljan, što se tiče mokrog. Na C4 sam također prošle sezone montirao Nexen, ok guma nemam zamjerke. Prije toga je gore bio Taurus (Tigar) bacio ih, prva sezona dobre, druga ok, treća totalna katastrofa. Zamijenio ih odmah nakon zime prije zakonskog roka.
 

bbozak

Active member
Na staroj Mazdu sam imao Tigar gume i ljetne i zimske, mislim da sam ljetne prodao nakon dve sezone a zimske su otišle skpa s Mazdom na Cios staro željezo.

Prije tog sam gonjo Fuldu na toj istoj Mazdi. Meni to sve isto bilo.
 

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Ja sam uz auto dobio Taurus(Tigar) letnje, jezive su bile. Volan ko da vozim Ladu, kad sam stavio ove Lassa all season, volan kao pero. Prodao Tigar
 
Na vrh