Reklamacija - otpala letvica s volana

Dalibor

Dado Tornado
Re: Iskustva s reklamacijama

a jesi razmišljao otiči u ovlašteni citroen servis u sloveniji?
slovenci su drugi narod, drugi sistem poslovanja, drugi servis...
može biti i smiješno malo, ali kažem ti da probaš... znao sam čuti za slučaj natezanja sa našim serviserima, pa je stvar bez bola riješene u sloveniji. samo ne mogu ti reči više i o kojim se markama radi, mislim da se radilo slićno tebi - garancija

ExOduS442xb

Racing

Ja bi to sve tuko, jel dajes garanciju? Što onda za*ebavas, popravi i mirna Bosna. Pa kakav je to pristup, ovako se tjera klijente, jbt, i onda bi ljudi u Europu, kakvi barbari, i onda ja na pocetku napisem da bi ih tuko. Ma nisam ni ja puno bolji, ali bi bar obavio ono što se ocekuje, pa mislim netko ti je kupio auto, a ne nekaj od 50kn, netko ti je dao 10-20-30tisa eura.

Nema što zajeb* za takve pare moze komotno uz auto dati guze a ne praviti se pametan i zafrkavat klijenta kad ce na kraju ionako morat popravit.

deda

New member

Nije tu problem u našim servisima,nego u francuskom zastupniku i njima.Koliko god mi volimo Citroene,ali oni su najgori i najbahatiji po tom pitanju i ne šljive nikoga i ništa.Tako je to već desetljećima.
Naš servis bi to drage volje rješio,ali im CH neće to htjet priznat i onda će to pasti na njihov trošak.

Blackking

Kralj

a jesi razmišljao otiči u ovlašteni citroen servis u sloveniji?
slovenci su drugi narod, drugi sistem poslovanja, drugi servis...
može biti i smiješno malo, ali kažem ti da probaš... znao sam čuti za slučaj natezanja sa našim serviserima, pa je stvar bez bola riješene u sloveniji. samo ne mogu ti reči više i o kojim se markama radi, mislim da se radilo slićno tebi - garancija

Iskreno neznam, nisam imao iskustva sa popravcima na garanciju, zato neznam dali ima kakav propis ili nešto ako odem sa kupljenim autom u Hrvatskoj negdje u stranu državu na servis, nisam siguran da se to može, tj. da će mi oni priznati garanciju tamo.

Zdravac

New member

Pošalji mail / pritužbu direktno u Francusku, i stavi ove bahate seronje u kopiju.

Napiši, naravno na engleskom, a ako poznaš nekoga da ti može sastaviti na francuskom još bi bilo bolje.
U mailu priloži sve slike koje si stavio i ovdje na forum, i još ih uploadaj na jedan od besplatnih servisa i priloži im link da si mogu pogledati.

U mailu također zaprijeti svim relevantnim novinama u Europi (navedi par) i traži da stupe u kontakt s našim bahatim seronjama od uvoznika, i da naravno priznaju vlastitu aljkavost.

Vidjeti ćeš da će upaliti.
Sretno i nemoj popustiti

Blackking

Kralj

Pošalji mail / pritužbu direktno u Francusku, i stavi ove bahate seronje u kopiju.

Napiši, naravno na engleskom, a ako poznaš nekoga da ti može sastaviti na francuskom još bi bilo bolje.
U mailu priloži sve slike koje si stavio i ovdje na forum, i još ih uploadaj na jedan od besplatnih servisa i priloži im link da si mogu pogledati.

U mailu također zaprijeti svim relevantnim novinama u Europi (navedi par) i traži da stupe u kontakt s našim bahatim seronjama od uvoznika, i da naravno priznaju vlastitu aljkavost.

Vidjeti ćeš da će upaliti.
Sretno i nemoj popustiti
Ja sam tražio malo po internetu, no nigdje nemogu iskopati nekakav mail ili custimer service iz Francuske, ako netko može mi nači nešto, bio bih jako zahvalan :)

deda

New member

Niš ti to neće koristiti,neće ni trepnuti,rekao sam da nije problem u našim servisima nego u francuzima,boli ih ona stvar za to.A kod nas je francuz direktor i on postupa po francuskim direktivama,tako da ti je trud uzaludan,ako će i odgovorit opet će te uputit na ove kod nas.

Marko

Well-known member

Obrati pažnju na detalje opisivanja "kvara" i daj slobodan tok svojim emocijama. Nešto poput ovog lika (je staro i poznato ali je dobro) i budu sigurno odgovorili:

ledolomac

New member

Postupi po proceduri koju propisuje Zakon o zaštiti potrošača. Mislim da bi sada na redu bila arbitraža pri sudu časti HGK pa neka se utvrdi da li ima dokaza o mehaničkim oštećenima. Zakon pogledaj na internetu. Èime servis dokazuje da je lajsna nasilno odvojena? Da li postoje vidljiva mehanička oštećenja na volanu ili lajsni koja ukazuju na mehaničke utjecaje, kako tvrdi servis.

Blackking

Kralj

Dobio sam sjajnu ponudu, nebi vjerovali ali frend mi je nabavio kolo volana!! i to od Seductiona!! ... Èovjek u čakovcu razbio novoga C4 .. i stiže mu karambol u Ponedjeljak :) .. kaže kolo volana za mene ... djabe! ... Happy sam ko malo dete :D .. Btw. poslao sam upit na link koji mi je Black dao :) .. Hvala još jednom Black!

Matija

New member

Upravo ovo što ledolomac kaže. Oni su jednostavno odbili tvoju pritužbu bez ikakvih argumenata nego svojom slobodnom procjenom. Vidi sa udrugom Potrošač, raspitaj se i kod odvjetnika. Ovaj odgovor je jednostavno primjer monopola, ti prijaviš njima, oni te odbiju i to je to, pojeo vuk magare... Možeš se žaliti upravi vodovoda.. Žalosno, stvarno žalosno...

Mislim, sve da je i došlo do oštećenja uslijed nepravilnijeg korištenja, to se nije smjelo dogoditi nakon 4 mjeseca i oni bi to morali zamijeniti kako god. To si mogao mehanički oštetiti samo da si čupao ili kidao, a onda bi bilo vanjskih tragova.

Blackking

Kralj

Upravo ovo što ledolomac kaže. Oni su jednostavno odbili tvoju pritužbu bez ikakvih argumenata nego svojom slobodnom procjenom. Vidi sa udrugom Potrošač, raspitaj se i kod odvjetnika. Ovaj odgovor je jednostavno primjer monopola, ti prijaviš njima, oni te odbiju i to je to, pojeo vuk magare... Možeš se žaliti upravi vodovoda.. Žalosno, stvarno žalosno...

Mislim, sve da je i došlo do oštećenja uslijed nepravilnijeg korištenja, to se nije smjelo dogoditi nakon 4 mjeseca i oni bi to morali zamijeniti kako god. To si mogao mehanički oštetiti samo da si čupao ili kidao, a onda bi bilo vanjskih tragova.
Sve to stoji, no košta i odvjetnik i sudovi, znamo svi da to traje preeedugo.. a dok pravda dodje po svoje .. izgubiti ću garanciju ... nažalost je to tako. Ja ću se bezobzira na sve to raspitati, jer znam i siguran sam u to da se može dokazati kako je uklonjeno nešto s auta mehanički a kako je samo od sebe .. pa vidi se i na slikama da je ravno koda je britvom sječeno puknuče ... čista tvornička greška! :)

zuti

New member

toliko o jamstvu kojim si "kao kupac potpuno zaštićen":disgusted:

deda

New member

Kakva zaštita,pa nemojte bit naivni,pa kaj mislite da stranci ne kuže našu pravnu državu,pa zašto onda nebi zajebavili onako kako to ćinimo i sami sebi,ma tko će vas zaštiti,pa još će nas naši gurnuti da potonemo što prije,pa da imaju manje brige,bitno da daš lovu,a poslije ko te j...

Blackking

Kralj

Kakva zaštita,pa nemojte bit naivni,pa kaj mislite da stranci ne kuže našu pravnu državu,pa zašto onda nebi zajebavili onako kako to ćinimo i sami sebi,ma tko će vas zaštiti,pa još će nas naši gurnuti da potonemo što prije,pa da imaju manje brige,bitno da daš lovu,a poslije ko te j...
Upravo tako, više ću para izgubit nego, da platim novi volan ...

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma

nemojte bit naivni,pa kaj mislite da stranci ne kuže našu pravnu državu,pa zašto onda nebi zajebavili onako kako to ćinimo i sami sebi
Točno to. Govorim općenito: dobro znaju gdje su došli i sukladno tome se ponašaju. Za ovo je najviše kriv državni sustav (regulatorni, inspekcijski i pravosudni) koji NE fukcionira adekvatno. Ali to očito ne ide iz šupka u glavu raji koja već 20 godina bira istu rulju što takav sustav politički zastupa.

Najbolji primjer su mi GSM operateri u nas. Ne možeš ni izbrojiti sve vrste i medote penetracija u zdrav mozak korisnika. Uvijek postavim pitanje da li bi u matičnoj Austriji, Švedskoj i Njemačkoj se mogli tako "iživljavati" nad korisnicima.

Ali tko ih hebe, kad uđemo u EU, auto ću kupiti u primjerice Dojičland i normalno ga dovesti kući s probnim tablama i registrirati bez ikakvih komplikacija.

Kad se tržište tako stane samoregulirati, neki će valjda naučiti lekciju dok završe na financijskoj margini. Ponavljam, govorim općenito bez ikakvih aluzija na bilo koju tvrtku pojedinačno.

deda

New member

Kaj misliš da ti tam neće uvaljati neko govno koje se ne usude tam prodati,kada vide kam auto ide i tko ga kupuje?Pravni sustav svaka država ima svoj i niš nama neće značiti ulazak u EU po tom pitanju.Zakon provode ljudi,tj vlast, a zna se tko će ga provoditi kod nas.
Pogledajte samo kako se provode zakoni u Poljskoj,Litvi,Latvi,Estoniji,Mađarskoj,Èeškoj,Slovačkoj,Rumunjskoj,Bugarskoj,ništa se nije promjenilo na bolje,samo na gorje, jer sada zapadni kapitalisti harače po tim zemljama bolje nego je i Ðingis Kan mogao zamisliti.

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma

Kaj misliš da ti tam neće uvaljati neko govno koje se ne usude tam prodati,kada vide kam auto ide i tko ga kupuje?
Prenegativistički si raspoložen. Ako se već vodimo logikom, koju ovdje mnogi zastupaju, da EU proizvođači automobila prave kvalitetnije aute za zapadno tržište, onda ne, ne mislim da će mi uvaljati govno. :) Mislim, objektivno ne vjerujem ni da će mi tu uvaljati govno, ali ako mi u "bogomdanoj" Švabiji, kako je mnogi nazivaju, uvale govno... To je kraj svijeta. :D

Pravni sustav svaka država ima svoj i niš nama neće značiti ulazak u EU po tom pitanju.
Naravno, no države koje pristupaju EU usvajaju i prihvaćaju EU norme, načela i praksu javnog sektora. Ne samo zato jer su "superiornije" već jer je njihovo usvajanje i prilagodva vlasitog sustava njima uvjetovana. Prije svega novcem.

Pogledajte samo kako se provode zakoni u Poljskoj,Litvi,Latvi,Estoniji,Mađarskoj,Èeškoj,Slo vačkoj,Rumunjskoj,Bugarskoj,ništa se nije promjenilo na bolje,samo na gorje
Rumunjska i Bugarska su praktički u tampon zoni s ostatkom EU. Zna se zbog čega su ih primili i nema ih smisla komentirati.

Drugo, iz prve te ruke moram demantirati što se tiče ostalih zemalja koje si naveo. Državni aparat u njima FUNKCIONIRA.

Na vrh