DPF filter

Srdjan_Va

Active member
Ja osobno nisam nikad imao problema sa FAP filterom.To što uvijek kupim auto oko 200 000, pa ga preventivno, ili po potrebi očistim! Ovako sve uredno radi.Vjerovatno bi išao bolje bez njega,ali.
Ja npr na 308, ne da ne gledam dpf nego za tri godine koliko je kod mene niakda mi nije izbacivao lampicu a pregazio je 100k vise od picassa. I npr kod 308 se regeneracija dosta ranije pali nego kod picassa..Kod 308 se pali vec oko 7gr zacepljenosti dok kod picassa oko 14gr.

gambler072

C5 enthusiast
Srdjan_Va Srdjan_Va istu muku mucimo, postoje 2 rjesenja, jedno veoma jeftino - ugradnja led lampice na grijac retrovizora (jer se prilikom redovne, aktivne regeneracije pale svi potrosaci kao sto su npr. grijaci zadnjeg stakla, retrovizora, ac, i sl, kako bi se sto vise opteretio motor i podigla temp na auspuhu) - lampica gori,a nisi ukljucio grijanje zadnje sajbe/retrovizora, vozi dok se ne ugasi; druga opcija je malo skuplja ali na duge staze isplativa - kupovina Lexia & Diagbox, tu mozes procitati da li je regen zatrazena od ECU, ako jeste - znas sta je ciniti, ako nije, vozaj dok ne ne promijeni stavku "regeneration not requested". Ja sam na svom 2 puta u 200km prekinuo regen (u neznanju) i onda je ecu rekao, ok, necemo vise, i odavno presao parametre za pokretanje regen bez da pokusa vise iako ima sve potrebne parametre, i dosao sam do toga da bi se dpf mogao ozbiljno zacepiti. Preventivno sam narucio Lexiu, pokrenuo prisilnu regen i od tada smo obojica sretni.
Osim toga, mislim da 7gr/l nije nikakva zacepljenost, realno na 20km gradske voznje napuni 0,5. Moj je dosao do skoro 25 prije prisilne i kada sam je pokrenuo nije bilo apsolutno nikakvog dima iz auspuha. Kod mene ispod 18 nece ni pomisliti na regen.

Posljednje uređivanje:

Scorpyo

Active member
Ima li netko u ZG sa Lexia & Diagbox tko bi mi mogao provjeriti status DPF na mom C4? Dogovorit ćemo se za naknadu...

andelko

Member
Ima li netko u ZG sa Lexia & Diagbox tko bi mi mogao provjeriti status DPF na mom C4? Dogovorit ćemo se za naknadu...
Imate u Zagrebu Non Carbon kod Mirogoja, 15 eura dijagnostika i čovjek vam sve pojasni i znate na čemu ste...
Ja sam bio, ustanovili mi povišen tlak u DPF i odlučio očistiti DPF, nakon toga sve pet, prešao od pranja 50 tisuća, vozilo ima trenutno 360 tisuča!

Hummer0

Active member
Donator foruma
Imate u Zagrebu Non Carbon kod Mirogoja, 15 eura dijagnostika i čovjek vam sve pojasni i znate na čemu ste...
Ja sam bio, ustanovili mi povišen tlak u DPF i odlučio očistiti DPF, nakon toga sve pet, prešao od pranja 50 tisuća, vozilo ima trenutno 360 tisuča!
andelko andelko
Jesi kod njih prao FAP filter ili negdje drugdje i koliko te je koštalo?
Ja ti imam ovaj uređaj što ti Ap0qalypto Ap0qalypto preporuča ja ga koristim za svoj auto C4 Picasso valjda isto radi na C4 II pa možemo provjeriti u Zg-u sam.
Jedino ako baš trebaš Lexia & Diagbox.

Posljednje uređivanje:
Na vrh