Srdjan_Va istu muku mucimo, postoje 2 rjesenja, jedno veoma jeftino - ugradnja led lampice na grijac retrovizora (jer se prilikom redovne, aktivne regeneracije pale svi potrosaci kao sto su npr. grijaci zadnjeg stakla, retrovizora, ac, i sl, kako bi se sto vise opteretio motor i podigla temp na auspuhu) - lampica gori,a nisi ukljucio grijanje zadnje sajbe/retrovizora, vozi dok se ne ugasi; druga opcija je malo skuplja ali na duge staze isplativa - kupovina Lexia & Diagbox, tu mozes procitati da li je regen zatrazena od ECU, ako jeste - znas sta je ciniti, ako nije, vozaj dok ne ne promijeni stavku "regeneration not requested". Ja sam na svom 2 puta u 200km prekinuo regen (u neznanju) i onda je ecu rekao, ok, necemo vise, i odavno presao parametre za pokretanje regen bez da pokusa vise iako ima sve potrebne parametre, i dosao sam do toga da bi se dpf mogao ozbiljno zacepiti. Preventivno sam narucio Lexiu, pokrenuo prisilnu regen i od tada smo obojica sretni.
Osim toga, mislim da 7gr/l nije nikakva zacepljenost, realno na 20km gradske voznje napuni 0,5. Moj je dosao do skoro 25 prije prisilne i kada sam je pokrenuo nije bilo apsolutno nikakvog dima iz auspuha. Kod mene ispod 18 nece ni pomisliti na regen.