DPF filter

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Ja sam vidio preko aplikacije.
Kod 135 i više nije skidalo na manje.
otišao na servis oni su rekli da ga uopće nema u vrećici mislio sam dodati 1L kao što je rakonja rakonja rekao međutim serviser kaže da stane najmanje 2L.
Inače imaš kanister od 1,5 L i 3L pa je nabavio 3L 160 EUR ulio kaže on oko 2 L mislim tako da mi je ostalo u kanistru još. Nisam gledao točno koliko.
U aplikaciji je pisalo 1055 nakon što je ulio, a max. je 1080.
Mogao bi ostatak prodati povoljno ako nekom treba ili spremiti pa doliti sam za 2 godine ili 3 :)
To i meni nije jasno; spremnik je 1,5L ili 3L (ovisno o vozilu), ali Diagbox "vidi" max. 1080 ml i jedino na tu količinu je moguće resetirati količinu spremnika nakon dolijevanja??

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
To i meni nije jasno; spremnik je 1,5L ili 3L (ovisno o vozilu), ali Diagbox "vidi" max. 1080 ml i jedino na tu količinu je moguće resetirati količinu spremnika nakon dolijevanja??
Nisam siguran dali on uopče ima mjerač, mislim da on po pređenoj kilometraži odbija. Zar nije Milosh Milosh , ili netko drugi tako rekao. Čovjek zaboravi neku tematiku nakon nekog vremena nekorištenja

Jučer sam prodavao neki Macbook Pro, pa dečko došao u DS5, fantastičan auto, stvarno sam se ugodno iznenadio. Jedino oprema čudna kao u svim francuzima, hrpu toga ima, a recimo sjedala nevjerovatna, udobna, koža/alkantara, a ni grijanja/masaže/automatike....

Kaže deda mu 71 kupio SM, i nakon smrti ga baka prodala za 8, ili 9000 EUR😭 mislim nekom odvjetniku iz Valpova. Kaže 50-60 godina voze francuze, čak je mislim deda radio servise oko kugli. Nagovaram ga da nam se pridruži💪

Posljednje uređivanje:

szahtila

Well-known member
cuo sam da je taj eolys skup, al toliko?
i koliko traje spremnik tog cuda?
Traje 150 000 i više km, tako da ti je ovo sasvim razuman trošak
Šta se desava ako nadopuniš prije nego javi nedostatak, treba li i tada resetirat pokazivanje?

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Traje 150 000 i više km, tako da ti je ovo sasvim razuman trošak

Šta se desava ako nadopuniš prije nego javi nedostatak, treba li i tada resetirat pokazivanje?
Ništa,bilo bi dobro....,čisto da resetira stanje u tanku

NightSTALKER93

Well-known member
Donator foruma
Koliko znam radi se upumpavanje Eolysa u rezervoar goriva pri svakom točenju.

Otvoriš poklopac goriva (računalo računa da će se napuniti puni tank, zabilježi si +1 u nekakav brojač). Napuniš tank, zatvoriš poklopac, ili tad ili prilikom paljenja automobila kad je sve u punom naponu, ubrizga određenu fiksnu količinu u tank, i to je to.
Poanta je da Eolys sistem snižava temperature sagorijevanja čađe (umjesto 600, na 450 stupnjeva). Obzirom da je miješan sa gorivom, nakon trećeg takta, gorivo izgori, a taj Eolys prođe dalje do FAPa/DPFa, tamo se ponaša ko katalizator i smanjiivač temperature, potrebne da se dogodi regeneracija.

Ali da, nema nikakvog senzora, nego je prema izračunu računala. Mislim da je zbog načina kako funkcionira, pametnije uvijek točiti puni tank, a ne svaki puta po malo, jer onda i brojač punjenja bude realniji, tj. kasnije će se javiti lampica potrošenog aditiva, odnosno bolje će se ili u potpunosti potrošiti tekućina.

Ruske

Active member
i u kojim tocno motorima je prisutan taj eolys? cisto da znam ako me ikad uhvati da kupim auto s ove strane francuske zastave, da znam koje motore izbjegavati...

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
i u kojim tocno motorima je prisutan taj eolys? cisto da znam ako me ikad uhvati da kupim auto s ove strane francuske zastave, da znam koje motore izbjegavati...
Taj Eolys rijetko ikad pravi problem, sipaš i skoro zaboraviš! AdBlue i FAP/DPF,...EGR....,su problematični!

Ruske

Active member
pa znam da su u 1,6 i 2,0, ali koje varijante?
cisto primjera radi, C2 VTS 1,6 hdi 110 da li ga ima? posto je jedan od rijetkih auta sa druge strane francuske zastave da me pali

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
cisto primjera radi, C2 VTS 1,6 hdi 110 da li ga ima? posto je jedan od rijetkih auta sa druge strane francuske zastave da me pali
Vjerujem da ima, ako je dizel. I EURO5! Možda se varam.Moj Berlingo iz 2012 je imao.

superhrvoje

Active member
Nije univerzalno. Ako je euro 5, vjerojatno da.
C3 1.6 HDi 90 2007 nema niti FAP, pa nema ni Eolys.
C4 Picasso 1.6 HDi 110 iz 2007 je vjerojatno imao. Imao sam jednom upaljeno "service" bez safe moda, to je vjerojatno trebalo dodati eolys, na oko 250k km.
C4 Picasso 2.0 HDi 140 iz 2010? Vjerojatno je imao, ali ne znam. U 8.5 godina i skoro 150 k km dovoljno sam ga ganjao autoputom da mi to nikad nije bio problem.

Na vrh