Da u pravu si, za motore EURO IV norme, ali čini mi se da je u principu ovaj slučaj isti, samo je razlika u EURO IV i EURO V. Nešto te motore definitivno pati.Damaj to sam i ja cuo davno ali to je bio drugi aditiv za starije benzince
Da u pravu si, za motore EURO IV norme, ali čini mi se da je u principu ovaj slučaj isti, samo je razlika u EURO IV i EURO V. Nešto te motore definitivno pati.Damaj to sam i ja cuo davno ali to je bio drugi aditiv za starije benzince
Ne znam, znam samo da sam u redu kod rafinerije vidio cisterne INE, EuroPetrola, Tifona i još nekih bosanskih privatnika. OMV cisterne nisam vidio. Ali i sam osjetim da motor manje troši i bolje radi na OMV 95ici nego na INI class 95.Pa i OMV kupuje gorivo od ine, zar si mislio da stiže iz Austrije?!
Nije kriva INA i bilo ko drugi,nego usrani proizvođaći motora kaj neznaju napravit usisne cijevi od prave plastike da se ne kelji isparavanje od ulja.Bog te mazo ,usisnici i ubrizgavanje je izmišljeno prije sto godina pa se nekad sa onih bauljavim gorivima to nikada nije događalo kaj se sada događa na novim autima.kad ga jebu s onim uljnim parama koje se poljepe po usisu i zaseru sve...
Ovo sto si napisao sa mjesanjem aditiva direktno u cisternu.Jedan djelatnik OMV-a mi je rekao da im gorivo stiže sa Ininih skladišta i da je ipak razlika u kvaliteti jer Omv miješa aditive u svakoj cisterni posebno, a Ina to čini u velikim rezervoarima. Uz to OMV kontrolira i zahtjeva određen kvalitet goriva, a INA zna svašta poturiti po svojim crpkama. Pa ne mislite valjda da će INA baciti gorivo lošije kvalitete, a ne može progurati to OMV-u jer se vrše kontrole za svaku cisternu.
Otprilike smo na istom tragu.Ovo sto si napisao sa mjesanjem aditiva direktno u cisternu.
To ti je aditiv za pospjesiti gorivu smjesu.
To ti isto ima INA, u tome se razlikuju ona Class goriva od ostalih; kanta 3l aditiva na cisternu. Pomaze. kod modernijih motora i ne samo teoretski!
A osnovni blending se ionako radi u svim rafinerijama svijeta, zavisno sto narucis to ces/bis trebao dobiti!
Svi u HR kupuju od INE. A INA kupuje od MOL-a.
Sve prljavstine, prasine i vodu koju vidite u gorivu ne potjece iz rafinerija (tj. iz procesa prerade) nego dalje iz lanca manipulacije, transport i prodaja. Prljavi i stari spremnici, cijevi, cisterne i pumpe. Vode se moze naci u bilo cemu navedenom + ljudski faktor!
Druga prica je i od ceka se sastoju nase gorivo, od kojih frakcija benzina/dizela je namjesano i iz kojih procesa je dobiveno.
ooo da, milina sto naprave na usisnog grani!kad ga jebu s onim uljnim parama koje se poljepe po usisu i zaseru sve...
Tko?sta nisi slozio onaj Oil catch can?
ne.ak kužite kaj je pjesnik htel reči.