Ja sam ugasio ADBlue odavno i normalno radi regeneraciju mislim da mi nikada nije prešlo 560 CEvo da se pohvalim kakve sam jebene sreče. Nočas krenuli na more. Još jučer preventivno skinemo AdBlue diznu, da je očistim,...ali opet jednostavno prečista, kao da ni neradi. Čak ni nakon 16% nisam uspio natjerati da pokrene prvu regeneraciju nakon čišćenja FAP.
Uglavnom krenem ja u 3 ujutro, i nakon 1 km pali on regeneraciju, reko super. Nije radila minutu/dvije nekako presporo, popale se greške/ upozorenja! Mislim si što sad, popakovani, djeca vesela.....,ma mislim si ja ode na autoput, pa preko Bosne(jako pametno)...,mora biti dobro. Regeneraciju je prekinuo na oko 5%, i nakon nekog vremena stavio domet od 1100 km prije gašenja. Prošao cijeli put, ostalo mi još oko 650, a oko 515 mi treba za nazad.
Naručio diznu tu na otoku, sutra stiže! Cijena sitnica, 155 EUR original, dao mi 20 % popust za keš. Najgore od svega nisam prvi puta ponio Diagbox. Dogovorio sa lokalnim majstorom kad stigne da postavimo,i resetiramo. Nagovara me da mi isključi AdBlue za 350! Oprao FAP, stavljam novu diznu, stiže novi senzor za tank, ni lud sad.
Vjerujem da nemože ubrizgati AdBlue, pa je zato greška. Temperatura u FAP-u bila skoro 600. Mislim da AdBlue pomaže da se proces obavi na nižoj temperaturi, a Aditiv za sagorjevanje, ili obrnuto. Piše i da trebam dosipati AdBlue, ali nedavno sam 10 litara, tako da to ignoriram. I da, preko aplikacije nemogu trajno ukloniti grešku.
https://citius.hr/clanak/8/dpf-fap-off-adblue-scr-off-egr-off-flaps-tva-off
Ovdje sam ugasio brzo je čovjek napravio jedino ne znam koja je sad cijena. Lokacija Zagreb.