Ima opcija u Diagboxu gdje se prijavi izmjena, i koji je tip, itd. E sad dali se mora, tko če ga znatiKako mogu provjeriti trebam li prijaviti novi akumulator rado bi ga sam mijenjao ali nemam ništa od dijagnostike.
Ima opcija u Diagboxu gdje se prijavi izmjena, i koji je tip, itd. E sad dali se mora, tko če ga znatiKako mogu provjeriti trebam li prijaviti novi akumulator rado bi ga sam mijenjao ali nemam ništa od dijagnostike.
Zato jer je punjenje kontrolirano preko ecu-a pa mora znati kakav je aku-Ah, max struja pražnjenja i tip. Ipak ako staviš aku sa istim karakteristikama ne moraš ništa upisivatiNijednom nije bilo nikakvih komplikacija oko toga,pa ne vidim razlog zašto bi to i ti radio
Tako je, bitan je samo kapacitet (koliko Ah), zbog punjenja i ispravnog mjerenja stanja i zdravlja.Zato jer je punjenje kontrolirano preko ecu-a pa mora znati kakav je aku-Ah, max struja pražnjenja i tip. Ipak ako staviš aku sa istim karakteristikama ne moraš ništa upisivati
Baš me je to zanimalo znam da BSI upravlja svime i nije isto puniti akumulator star 8 godina i novi iz trgovine. Ali sve nekako mislim da berlingo nije na toj razini ja nemam ni dojavu da je crkla lampica.I kad se stavi identični novi akumulator, mislim da je dobro dijagnostikom “reći” BSIu da je stavljen novi jer će alternator (i Control ECU) drukčije puniti novi i stari akumulator…
Sa starim akumulatorom sam imao nemiran rad motora u leru.
Mijenjao remenicu alternatora, mijenjao remen alternatora i zatezače (naravno i novi remen), ali nije puno pomoglo.
Pola godine poslije zamijenim akumulator i prijavim to DiagBoxom u BSI. Odjednom se rad motora ne leru smirio!?