Citroën C4 Grand Picasso 1.6BlueHDI 88kW/120KS by Rakonja!

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Kako mogu provjeriti trebam li prijaviti novi akumulator rado bi ga sam mijenjao ali nemam ništa od dijagnostike.
Ima opcija u Diagboxu gdje se prijavi izmjena, i koji je tip, itd. E sad dali se mora, tko če ga znati

Pankoz

Active member
Bukvalno po kupovini mog Picassa sam morao zameniti akumulator i drugi put sam ga zamenio negde sredinom Decembra.
Oba puta sam sam zamenio akumulator uz upute sa YT-a i nijednom ga nisam provlačio kroz Diagbox kao zamenjen.
Nijednom nije bilo nikakvih komplikacija oko toga,pa ne vidim razlog zašto bi to i ti radio.

Milosh

Test
Zato jer je punjenje kontrolirano preko ecu-a pa mora znati kakav je aku-Ah, max struja pražnjenja i tip. Ipak ako staviš aku sa istim karakteristikama ne moraš ništa upisivati
Tako je, bitan je samo kapacitet (koliko Ah), zbog punjenja i ispravnog mjerenja stanja i zdravlja.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
I kad se stavi identični novi akumulator, mislim da je dobro dijagnostikom “reći” BSIu da je stavljen novi jer će alternator (i Control ECU) drukčije puniti novi i stari akumulator…
Sa starim akumulatorom sam imao nemiran rad motora u leru.
Mijenjao remenicu alternatora, mijenjao remen alternatora i zatezače (naravno i novi remen), ali nije puno pomoglo.
Pola godine poslije zamijenim akumulator i prijavim to DiagBoxom u BSI. Odjednom se rad motora ne leru smirio!?

Posljednje uređivanje:

Mirage

Well-known member
I kad se stavi identični novi akumulator, mislim da je dobro dijagnostikom “reći” BSIu da je stavljen novi jer će alternator (i Control ECU) drukčije puniti novi i stari akumulator…
Sa starim akumulatorom sam imao nemiran rad motora u leru.
Mijenjao remenicu alternatora, mijenjao remen alternatora i zatezače (naravno i novi remen), ali nije puno pomoglo.
Pola godine poslije zamijenim akumulator i prijavim to DiagBoxom u BSI. Odjednom se rad motora ne leru smirio!?
Baš me je to zanimalo znam da BSI upravlja svime i nije isto puniti akumulator star 8 godina i novi iz trgovine. Ali sve nekako mislim da berlingo nije na toj razini ja nemam ni dojavu da je crkla lampica.

Na vrh