Eto, i to smo konačno riješili! FAP filter montiran nazad, i uspješno kroz Diagbox odrađena "zamjena za novi"! Sva sreca nije trebalo biti online u Diagboxu. Nakon malo više od dvije godine konačno nema više FAP greške. Pri zamjeni je bitno točno odabrati verziju ECU-a od svog motora, inače ne želi napraviti zamjenu (vjerujte provjereno

). Bar meni je uvijek ECU "not recognized" pri početnom testu sistema, pa me valjda zato pita koji je ECU prije ulaska u određene dijelove.
Nakon resetiranja sam morao ukloniti preostalu grešku, i nakon toga je više nije izbacivao! U FAP aplikaciji je odmah otišao na nulu, prije reseta nije. Jedino me zbunjuje što je FAP LIFE LEFT sada na cca 112 000 KM, a početno dok je auto bio nov na 175 000 KM. A pod FAP DISTANCE TRAVELLED je i dalje kompletna kilometraža, nije je resetirao, iako je kao stavljen novi! Čak sam ponovo instalirao aplikaciju, kao možda ona zapamtila, ali je nakon instalacije opet ista vrijednost.
Morao sam voziti 10-tak km, dok mi nije učitao vrijednosti "novog filtera", tj. "Deposits in FAP",....i mbar su sad minimalni, ovisno o brzini, startaju opet oko 3mbar. Ostale mi još samo 4 greške za dizne, a to je cca 800 EUR! Poslikao sam neke dijelove u Diagboxu, jer nisam znao da če ih biti bar 10, pri resetu za novi filter. Za večinu stvari, kao npr. zamjena akumulatora, stisneš i gotovo. Ovisno od verzije Diagboxa, tako se i moj razlikuje malo od ovoga sa YouTube-a!
P.S - skinuli smo dovod zraka na turbo, i našli gumeni prsten. Iako pušta/slini od povrata iz poklopca ventila, a nije bilo za naručiti.....,očistili smo dobro, ponovo montirali, i oprali da se vidi ako ponovno pusti! Zasralo pola motora, svuda se razletilo. Uskoro ponovno sve sredim, i tacnu.