C5 X7 1.6 THP by Milosh - The Great White

Milosh

Test
Juče sam malo na brzinu gledao zašto mi ne radi desno rikverc svjetlo. Mjerim napon na konektoru = 12V, mjerim napon na grlu = 12V, sijalica ne radi (ispravna). Probam sa drugom sijalicom, ne radi. Probam sa još 5 raznih sijalica, ne radi ni jedna. Opet mjerim napon = 12V. Mislim da je do spoja negdje na onom sklopu, malo ošmirglam i primaknem limiće, opet ne radi ni jedna. Izvadim te dvije žice iz konektora, izmjerim napon = 12V. Spojim ih na sijalicu, ništa. Prebacim multimetar da mjerim ampere i spojim ga serijski sa sijalicom, ništa. Prebacim ga da mjeri miliampere, kad ono struja od samo 7.5 mA.

Jedno pitanje: ljetos sam (nažalost poslije servisa lanca) primjetio da mi malo pušta ulje na brtvi dekla (plastični poklopac glave, onaj koji pokriva bregaste). Vide se tragovi ulja na bočnoj strani glave motora, ovamo do točka na suvozačevoj strani. Koliko je hitno da se to zamijeni? Kontam da to nije opasno kao brtva između glave i bloka (ona koja odlazi na 1.4, jel tako?), ali opet da pitam.

Cutac

Prèkaroš
Zamjena brtve poklopca ventila bi ti trebala biti 50-ak kuna, 10€, ne vidim zašto to ne napraviti. A sliniti može dok god ti nadolijevaš ulje, samo pazi da ti ne bi nagrizlo išta ne-metalno ili ušlo u nešto električno.
Burazu je izgorio anlaser jer se napunio uljem, a sve radi pola sata i 50 kuna.

Milosh

Test
Odem nekidan do ovlaštenog jer je stigla cijev od usisa koja je pukla, da bih tamo vidio da to nije ta cijev koja meni treba.

Tuljan u drugom ovlaštenom mi je dao pogrešan broj dijela, nije mogao ispravno vidjeti ili prepisati sa service-a. A ja još veći tuljan nisam to provjerio već na slijepo naručio u drugom ovlaštenom.

Onda smo našli šifru od cijevi koja meni treba i ona je naravno 4 puta skuplja (200 KM umjesto 55 KM). Nazovem par radnji sa zamjenskim dijelovima i pošto to niko nema naručim je u ovlaštenom.

Da sve bude apsurdnije, ta pogrešna cijev je ostala kod njih ali vjerovatno ću je morati platiti i uzeti. :D

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pitanje 1: da li su u C5 X7 postojale roletne zadnjih bočnih stakala (na vratima) koje su ugrađene u oplatu vrata, tako da su uvijek tu i samo se izvuku i zakače po potrebi?

Pitanje 2: da li iko zna kad je u C5 X7 uvedena električna roletna zadnje šajbe, pošto nisam još vidio ni jedan primjerak na otpadima (ni uživo ni online) sa tom roletnom, niti mogu naći od čega se sastoji njena instalacija, ni kako se aktivira?

Milosh

Test
C5 x7 exclusive ima roletne i pripadajuce oplate vrata
Jel pričamo o roletnama koje su ugrađene u oplate, kao npr. kod Scenic-a, ako znaš kako je kod njega. Iz plastične oplate vrata viri samo onaj komadić za koji se uhvati i roletna se izvuče prema gore i zakači..

pokra89

Well-known member
Pretpostavljam da se kaci na kukice, a zauzima 70-80 % površine stakla, po meni i nije neko rješenje, ni estetski a pogotovo ne financijski. Zašto ne uzmes bočne zavjesice koje se umetnu u zli:cenzura::cenzura::cenzura:, a zauzmu 100% površinu stakla?

Milosh

Test
Pretpostavljam da se kaci na kukice, a zauzima 70-80 % površine stakla, po meni i nije neko rješenje, ni estetski a pogotovo ne financijski. Zašto ne uzmes bočne zavjesice koje se umetnu u zli:cenzura::cenzura::cenzura:, a zauzmu 100% površinu stakla?
To je plan B. :) Ovo mi se više sviđa jer je stalno tu, ne volim te mrežice. Naravno, prvo ću detaljnije sagledati to sve o čemu pričaš. Po meni je najveća prepreka tome što je na toj oplati vrata koža, a na ostataku interijera nije..

Doomsday

U prolazu...
Ako ih misliš imati stalno ili više-manje stalno podignute tj. postavljene, mrežice su puno bolje rješenje...

Staviš jednom, i možeš dizat-spuštat prozor bez da ih skidaš... Naravno, radi vjetra u vožnji ih možeš otvorit samo malo, ali dok stojiš možeš ih otvorit potpuno, a bube ne mogu ući... :D

Ako ih misliš samo povremeno, e onda su mrežice bolje rješenje, jer uvijek su tu, nevidljive, a kad ih trebaš samo ih podigneš...

Meni osobno, ako bi uopće išao na to, išao bi na mrežice za stražnja bočna stakla, bez razmišljanja... Lito, ti u hladu, otvoriš prozore širom, povjetarac lagano šeta, a bube mogu samo gledat, izvanka... :D

Ono što bi me natjeralo na razmišljanje bi bilo zadnje staklo, mrežice ili roletne... Tu bih vjerojatno išao na roletne, jer većinom u vožnji ne bih želio imati ništa na stražnjoj šajbi... Vjerojatno bi ih dizao samo dok je parkiran...

:cool:

Spawn

Well-known member
To je plan B. :) Ovo mi se više sviđa jer je stalno tu, ne volim te mrežice. Naravno, prvo ću detaljnije sagledati to sve o čemu pričaš. Po meni je najveća prepreka tome što je na toj oplati vrata koža, a na ostataku interijera nije..
400 eura komplet polukoznih siceva rabljenih po otpadima. 200 eura bio komplet oplata s roletnama. Prosle godine je uzeo jedan frend kad je vidio moje siceve a i htio je te roletne

Doomsday

U prolazu...
Obožavam C5...

Kad bi mene pitali, idealna kombinacija bi mi bila bijeli C5, obavezno atermička prednja šajba, uz to akustična ako je moguće, i sva druga stakla isto akustična...

Na sva stakla osim šajbe bi stavio llumar Air80 kod nekoga tko stvarno zna šta radi, ko postavlja na pokretna stakla tako da ih skine sa vozila, tako da nema vidljivog ruba folije nikad... Super zaštita, nije skupo kao 3M crystalline serija 70 iako isto odlično štiti od sunca, a nitko niti ne zna da imaš folije...

Na stražnja stakla bočno, i pokretno i fiksni trokut, bi stavio original mrežice, a za zadnju šajbu bi stavio rolo koji bi dizao samo na parkingu, ako ima na struju, zakon, ako ne onda ručni... Uz to bi iznutra na prakingu ljeti obavezno stavljao onu metaliziranu zaštitu od sunca ako iole duže moram ostavit auto na suncu...

I tako si napravio maximalno moguće da ljeti ne ulaziš u pećnicu, voziš se najugodnije moguće liti po pasjim vrućinama...

Zakon...

:D

Posljednje uređivanje:

Doomsday

U prolazu...
Super, drago mi je...

Ali, i od odličnog ima bolje... :D

Plus toga, ja mrzim kad su stražnja stakla vizualno tamnija od prednjih... Jer, kao, naprijed ne smiješ stavljat folije... Pa želim sebe isto maximum zaštitit od sunca, ne samo one nazad... :D

Zato je moj izbor, kao najljepše i najbolje, na sva stakla osim prednje šajbe skoro prozirnu a jako dobru keramičku foliju... Idealno bi bilo 3M Crystalline 70, ali ona košta ko sv. Petra kajgana, pa mrvicu lošija Llumar Air80 dolazi kao jako prihvatljivo rješenje... Kad staviš na sva stakla, kako sam već objasnio bez vidljivih rubova, nitko niti ne zna da imaš folije, tehnički bez greške, a zaštita maksimalna...

Ima ljudi koji vole takav look, da je nazad malo tamnije od naprijed... Ali, ja volim isto bit zaštićen naprid... Kad bi mi to bilo tako lijepo, i da ne bude opet problema na tehničkom, od iste serije folije, opet kažem, idealno 3M Crystalline, prednja vrata 60 a nazad vrata i prtljažnik 40, ili manje love a opet jako dobro, naprijed Llumar Avantgarde LATI 50 a nazad 35...

I dobro, OK, vidim da i na moj način, ako staviš mrežice, čak ako su sve folije iste, zadnja vrata će izgledat tamnija... Ali, ali, pa mrežice se mogu skinit (brza racionalizacija :D)...

Ma sve 5, svatko ima svoju viziju...

;)

Milosh

Test
Dooms, ja kontam o čemu pričaš ali koristiš isti termin (mrežice) i za jedno i drugo. Ja roletnama zovem one što budu namotane pa se izvuku, a ove ostale sa žicom u rubu zovem mrežicama.

Nije mi to palo na pamet za insekte, ali te roletne bi najviše koristili dok putujemo, radi putnika nazad.

Ne vjerujem da ću mijenjati cijeli interijer iz više razloga (cijena, upitna očuvanost, ne disanje kože ljeti (znojenje), očuvanost sadašnjih sjedišta), tako da te zadnje bočne roletne vjerovatno otpadaju a na zadnju sajbu bi mogla ići roletna.

Što se tiče opste izolacije od vrućine, slažem se sa Brrunom, plus što su kod mene folije postavljene skoro baš tako kao što ti govoriš. Sve su Llumar, postavljene od strane profesionalaca (uz vađenje pokretnih stakala) ali mislim da se vidi rub. Zadnji box je blago zatamnjen i ima UV zaštitu, a prednji box (osim sajbe) je jedva primjetno zatamnjen i ima isto odličnu UV zaštitu, sunce uopšte ne prži po rukama i licu. A nekidan sam na service-u vidio da nesto od toga piše za sajbu, samo nisam siguran je li atermicka ili akusticna.

Na vrh