C5 X7 1.6 THP by Milosh - The Great White

pokra89

Well-known member
Takav je vakat ljudi. Meni stari vozi novu novcatu astru j, pa škripi di god dirnes. I ne, ne uspoređujem c5icu i Astru, nego samo konstatiram. C5 mogu usporediti s insignijom, a kako to kod nje zvuči, pogleda...pardon poslušajte sami
[ame]https://youtu.be/oQd05rHZCl4[/ame]

pokra89

Well-known member
Inače sam video snimio 2015, a ovaj model je s 2010. jedva 100.000 km, jedan vlasnik, kupljen nov.

Meni je u igri, dok sam još tražio vozilo za sebe, bila i insignia. Ispala je iz konkurencije čim sam ušao u prvu.

Spawn

Well-known member
Pa dobar je,kao i Ford Mondeo. Sve je to slicno osim sto netko vise voli ovo netko ono. Svaki od njih ima svoje mane i vrline. Odaberes onog kojem mozes trpit mane ili neki koji ima ono nesto, vise nego ostali.
Meni je C5 bio odavno fenomenalan auto ali u igri je bio i Mondeo ali noviji model.

Milosh

Test
Golf IV od mog starog je znatno manje skripao unutra. Možda malo plastika oko radija i aftermarket radio, ostalo - ništa. :D

sto se tice skripanja, pojacajte muziku
Ja znam ponekad pojačati muziku, ali jedno 80% vremena slušam baš tiho, i to često toliko tiho da mi je volume 1 na RD4 bio preglasan, ako mi vjerujete. Možda sam lud, al tako volim, ili imam iznad prosječan sluh. :D Joying ima više podioka na skali volumena i tu mi 1 i 2 odgovaraju. :)

Posljednje uređivanje:

Spawn

Well-known member
I ja u zadnje vrijeme pustim muziku cisto sitno da se cuje. I onda cujem plastike , zimske prebucne gume koje fijucu,pa guma na vratima koja propusta zrak,i na kraju pojacam malo muziku dok ne sredim te stvari

pokra89

Well-known member
općenito mislim da malo pretjerujemo, jer i kod drugih marki je tako, ali tko će ljude uvjerit. al ajde... uz isprike Miloshu što mu zagađujem temu, ajmo još malo onda, u pitanju je njegovo veličanstvo, passat 2.0 tdi, 2009. godište, 166 453km (pravih, jer je u pitanju jedan vlasnik, a vozilo kupljeno novo).

Znači godinu stariji od mog, i točno 164 km manje od mog :D (moj je na 166 617)

pa evo malo milozvuka, uživajte.:whistling:

https://streamable.com/d7fyd

Spawn

Well-known member
Uzas..Vozi sam slicnog i nije pucketao. Ja inace ne stiscem plastike u voznji ali mi pucketa u zavojima. Srednja plastika kod mjenjaca i naslonjac za ruku. To mi smeta,. Da ne cvrci u zavojima ne bi me bilo briga. Sorry Milosh tu smo se nasli malo raspravljat ;)

Posljednje uređivanje:

Milosh

Test
Sorry Milosh tu smo se nasli malo raspravljat
Ne smeta meni šta god da pišete u ''mojoj'' temi. Smeta mi ono što mislim da nije u redu sa ovim forumom, a to je da su neke stvari krivo postavljene. Mislio sam to inače napisati ali ne stigoh. Mislim da su izjave tipa ''Na ovom forumu nema spama'' glupost. Spam postoji na svakom forumu i treba ga kontrolisati i koristiti u dobrobit foruma. Termin spam u smislu foruma ne označava nužno nešto nepoželjno i beskorisno (kao kod e-mail-a), već više označava korisne stvari koje nisu na pravom mjestu. Ako se u nekoj specijalizovanoj temi povede duža rasprava o nečemu (kao npr. o izolaciji auta u Cutacovoj temi o C4, ili o držačima za mobilni, ili o cvrčcima) onda bi te postove admini trebali prebaciti u zasebnu temu. Tako ih neko kasnije može lako pronaći. S druge strane, time se eliminiše pojava da neko ko čita neku specijalizovanu temu mora čitati strane i strane sadržaja koji nema veze sa temom. Znam da to admini rade, ali ima i dosta slučajeva gdje nije napravljeno. Takođe, admini bi trebali malo više obratiti pažnju na naslove tema i više korigovati neke stvari. Naslovi tema kao što su ''Postoji neko kome ovo funkcionira'', ''Škripanje'', ''Ušli smo u pubertet'' i slični ništa ne govore onome ko pregleda forum. Takve teme treba preimenovati da naslov bude smislen na prvi pogled. Tih slučajeva nema puno, ali nađe se. I svako ko je aktivan na jednom ili na više foruma bi trebao znati dovoljno da ne piše takve naslove tema. Ne prozivam nikoga, samo vam ukazujem na stvari koje po meni nisu dobre, radi dobrobiti foruma.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Evo mojih cvrčaka, kao odgovor na Brrunin video.

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=uHfUkITqS-k[/ame]

Ukratko, ne škripi to kod mene ni blizu toliko, a u krivinama ne škripi uopšte. Možda je zbog male kilometraže.

Što se tiče rješavanja cvrčaka, možda je rješenje u PlastiDip-u:
https://plastidip.com

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=X_jbnMwlKCI[/ame]

To je super stvar, ostane nanos malo deblji od farbe a gumiran je. Trebalo bi skinuti plastike, očistiti ih naravno, i onda zaštititi da farba ne ode na prednje dijelove, a prekriti sve dijelove koji naliježu na druge plastike, i kopče isto prekriti. Ako se promaši samo se odlijepi i ajmo ponovo. Ljudi s tim rade čak i felge, tako da bi za ovo bilo više nego dovoljno jako.

Milosh

Test
Pa meni je sa prethodna dva auta (oba su bila daleko gora po tom pitanju) bilo baš obrnuto, zimi se sve više čulo nego ljeti. To mi i ima logike, jer se plastike kao i sve ostalo skupljaju i šire zbog niskih/visokih temperatura, a logično mi je da manje škripe kad su raširene i kad su manji zazori između njih, a to je ljeti.

Spawn

Well-known member
Plastidip ili nesto slicno imaju ne-exclusive volani na c5 x7 2013 nadalje. Ne gule se uopce kao oni s bež plastikama i imaju lagani osjećaj gume. Bas cu pitati mog prijatelja karosera da li senmoze to na taj način srediti.
A sto se tice stavljanja nekih tema rasprave u zasebnu temu,slazem se skroz ali to treba napraviti odmah,jer postoji mogucnost da se postovi pomijesaju zbog vremena kad su napisani.

Totti

AS Roma fanatik
Pa meni je sa prethodna dva auta (oba su bila daleko gora po tom pitanju) bilo baš obrnuto, zimi se sve više čulo nego ljeti. To mi i ima logike, jer se plastike kao i sve ostalo skupljaju i šire zbog niskih/visokih temperatura, a logično mi je da manje škripe kad su raširene i kad su manji zazori između njih, a to je ljeti.
Ja ovde na placu konstantno imam 10-20 PSA automobila i prosto me bude sramota od npr. krckanja rukohvata na tapacirunzima kad nekom leti po vrućini pokazujem auto :grin:

Iskreno, ne zna se koji je gori - da l' 308 (i novi i stari), DS4, C5... Svi oni koji imaju tako rešene rukohvate. Jedini koji nemaju ta krckanja su C4 mk2 i 3008, ali njima su drugačije rešene ručke.

Sa druge strane, krckanja u vožnji su faktički neprimetna/nepostojeća.

Spawn

Well-known member
Tako je danas. Treba ustediti negdje a negdje napraviti vrhunski,zaradit sto vise. Vidis da je VW grupa cak ekologij llazirala.
Iako treba biti realan, za novac koji kostaju,bar kad su rabljeni u pitanju,nema sanse da dobijes nesto slicno kao C5,ako gledamo isti motor,kilometrazu i opremu,udobnost ,po meni izgled itd

Na vrh