C5 X7 1.6 THP by Milosh - The Great White

Rexi

New member
400 eura komplet polukoznih siceva rabljenih po otpadima.
Di to Bruno?
Ja bi htio zamjeniti obicne sa polukoznim jer su ova vec istrosena i nekako mi ubija dojam velicine C5-a :D

Neznam dali da dam nekome da tapecira ili da zamjenim komplet... to pasu sa svih C5 ili moram bas po godini traziti?

Spawn

Well-known member
C5 X7 ima iste siceve.od 2008 do 2018. Razlika je jedino u elektricnim i obicnim.. Autoservis Damir je imao i još jedan ne mogu se sjetiti sada.

Milosh

Test
Akustična stakla na sebi imaju oznaku, kao neko uho i staklo od kojega se odbija zvuk
http://tinypic.com/view.php?pic=30kc...9#.WogwbYco_qA
Hm, da, viđao sam taj simbol negdje. Nema toga kod mene, onda je sigurno pisalo da su atermička (što je vjerovatno i bolje :D).

https://www.olx.ba/artikal/19430919/...2010-exlusive/

evo ova za 300 europejaca
Upravo sam ga zvao zbog nečega drugog i reče mi da su sjedišta još uvijek dostupna, traži za njih 300 eura kao što piše i ne prihvata zamjene sa doplatom.

Ja definitivno neću uzimati kožna i zbog toga što bih ih djeca uništila, a vjerovatno i sjedalice koje su stalno na sjedištima i vrše konstantan pritisak na površinu za sjedenje, pa pretpostavljam da bi se kože oštetila/razvukla na tim mjestima.

pokra89

Well-known member
akustična su dobra dok se ne razbiju :grin:

a kad se to desi onda slijedi muka, jer su na otpadu zastuljeni u odnosu 1:10 u odnosu na obična, a nova su 4 puta skuplja u odnosu na obična :rolleyes:

a nije im ista ni debiljina, ni masa, posljedično tome ni kederi, ni nosači...

na kraju kad sam našao i naručio brzom poštom, kad mi je prozor stigao, vidio sam da ima u sebi ugraviranu onu "anti theft" oznaku, što me užasno, ali užasno nervira, jer samo taj jedan prozor ima dok su ostali čisti.

mengela

Well-known member
Donator foruma
Kod mene su akusticna, sva sem jednog! Takodjer ima ugraviranu reg oznaku na tom jednom, to su mi u kramara promijenili nakon sto sam dao kaparu, kad sam preuzimao auto nisam obracao pozornost vidio sam samo da je zdravo, tek kod prvog pranja sam primjetio!
Djeca uistinu unistavaju kozna sjedala za razliku od sjedalica, imam izofix i on nije oslonjen cijelom povrsinom na sjedalo samo tamo kod kopcanja! Kad ga skinem vide se tragovi samo tu! A djeciji po cijelom autu :)

Poslano sa mog SM-G355H koristeći Tapatalk

Milosh

Test
Da, sa isofix-om je bolja situacija. Mi trenutno imamo jednu sjedalicu bez isofix-a i jednu malu nosiljku, ali uskoro ćemo imati i drugu sjedalicu a tu isto namjeravam kupiti bez isofix-a, a one se puno većom površinom oslanjaju na sjedište.

Kad ga skinem vide se tragovi samo tu!
A imaš li one plastike koje služe baš za to, da ti isofix od sjedalice ne ošteti sjedišta. Izgledaju kao kratke cjevčice od crne plastike, samo što su pravougaonog poprečnog presjeka i na jednoj strani su šire, pa izgledaju kao lijevak. Ja sam ih dobio uz auto ali eto ne koristim ih. Mogu ti uslikati. Vjerujem da je to jeftino u ovlaštenom.

mengela

Well-known member
Donator foruma
Neznam o kakvim plastikama je rijec to sve skupa kod mene izgleda ovako:

Koristim isofix radi jajeta, brze ga je montirati, uglavnom je uvijek ukopcan... malo smeta drugoj djeci al stanemo jos uvijek svi :)

mengela

Well-known member
Donator foruma
Ma nakon par dana se to popegla skoro se i nevidi, a isofix cu koristit jos par mjeseci dok mali bude 9+
Sigurnost prije svega, a sjedista rijesim s ova dva proizvoda

Na vrh