Milosh
Test
Juče sam malo na brzinu gledao zašto mi ne radi desno rikverc svjetlo. Mjerim napon na konektoru = 12V, mjerim napon na grlu = 12V, sijalica ne radi (ispravna). Probam sa drugom sijalicom, ne radi. Probam sa još 5 raznih sijalica, ne radi ni jedna. Opet mjerim napon = 12V. Mislim da je do spoja negdje na onom sklopu, malo ošmirglam i primaknem limiće, opet ne radi ni jedna. Izvadim te dvije žice iz konektora, izmjerim napon = 12V. Spojim ih na sijalicu, ništa. Prebacim multimetar da mjerim ampere i spojim ga serijski sa sijalicom, ništa. Prebacim ga da mjeri miliampere, kad ono struja od samo 7.5 mA.
Jedno pitanje: ljetos sam (nažalost poslije servisa lanca) primjetio da mi malo pušta ulje na brtvi dekla (plastični poklopac glave, onaj koji pokriva bregaste). Vide se tragovi ulja na bočnoj strani glave motora, ovamo do točka na suvozačevoj strani. Koliko je hitno da se to zamijeni? Kontam da to nije opasno kao brtva između glave i bloka (ona koja odlazi na 1.4, jel tako?), ali opet da pitam.
Jedno pitanje: ljetos sam (nažalost poslije servisa lanca) primjetio da mi malo pušta ulje na brtvi dekla (plastični poklopac glave, onaj koji pokriva bregaste). Vide se tragovi ulja na bočnoj strani glave motora, ovamo do točka na suvozačevoj strani. Koliko je hitno da se to zamijeni? Kontam da to nije opasno kao brtva između glave i bloka (ona koja odlazi na 1.4, jel tako?), ali opet da pitam.