Berlingo 1.6 hdi XTR

Mirage

Well-known member
Cutac Cutac motor je puretech 110 stvarno je motor zabavan i ima zbila 110 ks. Kaktus je inače naspram berlinga mal i nepregledan iako je malo povišen. Ali ono što valja na njemu je motor zbilja me iznenadio kako fino vuče od 800 pa do 3000 okretaja zaboravio sam kako je zabavno voziti benzinca. Mjenjač je 6 brzina i fantactičan je nije kratak kao VW ali je kraći od dosadašnji citroena, a mekan kao putar, i dalje se čuje kada ubaciš u 3. prije nego je trebalo ali ubaci bez da se buni.

Rezime auto ide odlično napucan je s dosta opreme ipak je to test vozilo ali ne bi kaktusa kupio nikada, motor i mjenjač fantastični obožavam motore koji linarno razvijaju moment i snagu, a ovaj je zbilja uglađen kada ga upališ jedva da se čuje do 2500 okretaja ne znaš voziš li električni ili benzinski auto.

E sad malo o berlingu još uvijek ništa iako su mi na servisu rekli da ću sigurno čekati nekoliko dana, ipak treba druga hauba i lakiranje.

Tražio sam da mi srede i volan trese na svim brzinama pa ću saznati jesu li samo gume ili je i trap dobio negdje.

Vjerojatno će i novi akumulator ovaj sada jedva pali auto.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da, ne treba zaboraviti da Cactusić ima jedva preko tone... znači više od 100ks/1t, što je solidan omjer :D
 

Mirage

Well-known member
Svježi info, hauba je nova došla sutra se lakira, u subotu ću preuzeti auto.

Provjerio mi je šta je s gumama zašto sve trese nevjerojatno iako je 3 puta balansirano niti jedan vulkanizer nije izvadio blato iz felgi jebem ih u oko.
 

Mirage

Well-known member
Malo o kaktusu danas digao haubu pa to je triocilindrični turbo benzinac. Danas ga par puta stiso i čudno on se meni čuo reko nemoguće da je to trocilindraš kad sam digao haubu eto to ipak je.
 

Mirage

Well-known member
Berlingo se vratio s servisa i preuzet u subotu.

Hauba je nova i svježe lakirana, na sve to je odrađen standardni servis i primjenjene gume tj stavljen zimski set.

Ceh je 1300 kn.

Sada smo na 62 000 što se tiče guma objasnio mi je gazda da je berlingo na 215 gumama osjetljiv i na 5 grama razlike što je dosta malo blata ili da je negdje malo lupitia za sada ne tresu ništa.

Oprali su mi motorni prostor sjaji se kao da je jučer došao iz tvornice. Inače ja to ne perem nikada.
 

Mirage

Well-known member
Evo da se pohvalim došli smo do 70 000 km još nema 4 godine i klima ne radi. Nekidan je nakon 20 minuta moljakanja proradila sada ne radi nikako. Jebem ga dođe mi da ga zapalim.
 

Cutac

Prèkaroš
sam pretpostavljam da nema plina kompresor se ne pali.
Zajebo bi se.
VTS je ljetos srkao i šuštao, nizak tlak, a kompresor radio. I nije hladio.
Evo sad odnedavno se čuje ekspanzioni, a ludo hladi.

Moguće da ti je baš zato što rijetko pališ klimu, kao i ja. Meni nije strano da mjesec, dva dana bude ugašena jer mi ne treba.
Tvoj je mlad auto, ti možeš stalno imati upaljenu, nema zime za jedini veliki kvar - isparivač u kabini, za njega tabla ide dole.
Da nije toga, ja nikada klime ne bih gasio. Ovako na autima za koje se ne zna koji je stariji - palim samo kad znam da ću ju moći ugasiti dovoljno rano da se osuši.
 

Milosh

Test
U principu bi klimu trebalo paliti minimalno svakih 15 dana po 15-20 minuta, bez obzira na doba godine. Presostat bi trebao blokirati rad kompresora kod niskog pritiska ali i sam sam par puta vidio da to ne uradi, ili možda pritisak nije bio dovoljno nizak po njemu.
 

dinko1981

Well-known member
Po kojem principu je mogao ostati bez plina u 3,5 godine? I onako malo vozim pod klimom i sam pretpostavljam da nema plina kompresor se ne pali.
Prvo odi kod nekog servisera nek ti provjeri stanje plina i po potrebi nadopuni. Onda ce stavit boju u plin i vidjet nakon nekog vremena gdje pusta. Nije bas normalno da auto star 3g izgubi plin ali i gore stvari se snaju desit sa novim autima, neki su znali svoje i doslovno zapalit kod zastupnika...
 

Mirage

Well-known member
Danas je radila cijeli dan, ali je na jedan tren zaškripao remen, e sad nemam pojma kako to. Sutra ću napraviti sigurno 200 km pa ću vidjeti kako se ponaša iako sutra neće trebati klima.
 

Mirage

Well-known member
Evo da javim nakon 10 dana natezanja radi ne radi klima prije dva dana je totalno prestala raditi ja bi rekao da je ostala bez plina jer je i slabije hladila.


Za mene kako god okreneš ovo ipak previše za kilometre i starost auta. A da napomenem upravljački modul klime je mjenjam u garanciji.
 
Na vrh