Berlingo 1.6 hdi XTR

Mirage

Member
Evo stigao u ruke Berlingač

Još uvijek sam pod wow efektom


Znači XTR paket opreme dodatno je metalik boja.

Slike
 
Posljednje uređivanje:

Mirage

Member
Da novo ispod čekića.

Ekipa zna li netko koja je to sad fora da su točkovi na autu 16 cola a rezervi točak 15 cola
 

Mirage

Member
Evo da se pohvalim kako su Citroen prodavači "super" auto sam platio 11.8.2017

Danas je 22.8.2017 još uvijek nisam dobio homogolizaciju i ne mogu registrirati automobil.

A sad malo o autu još nisam napravio ni 500 km ali već prevezao čuda a zbog toga sam ga i kupio.

Dosta je neudobniji od stare Astre ali to je zbog toga što je to u suštini ipak teretnjak. Od motora sam očekivao malo više navikao na benzinca pa još dok se uhodam na ovako razvijanje snage. Ali ono što mi je veliki plus ima brdo opreme koja zbilja vrijedi svaku lipu. Najviše sam oduševljen automatskom klimom nisam jedan od onih koji vole da im klima radi na max uvijek.

Sustav start stop me izluđuje rado bi to trajno isključio.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa di je nestala :confused:

Pitaj kad svratiš ako ti mogu to softverski isključiti... ako ne, naće se neko riješenje već
 

Mirage

Member
To i mene zanima gdje je nestala.Bio sam danas navratio da pitam gdje im je homogalizacija pa sam pitao za trajno isključivanje s&s i kaže ne može .

Ima tipka u kabini za isključivanje s&s ali to je nezgodno svaki put kad se upali auto se mora aktivirati.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Raspitaj se okolo po električarima... svi auti imaju već neku fintu. Maknut žičicu, izvadit osigurač.... ništa šta bi radilo problem garanciji.
 

Milosh

Well-known member
Donator foruma
Ne vjerujem da je SS moguće ugasiti na tako jednostavan način. Taj sistem je integrisan u vise modula/kompjutera u autu i teško da postoji tako jedna tačka koja ga može onesposobiti. Inače, to je pitanje koje postavljaju i vlasnici Ford vozila, i isti je odgovor, ne može se isključiti.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ti sistemi ovise o tolikom broju faktora da je to smješno... a svaki od njih je krucijalan. Tako da izbora ima kojim putem pristupit gašenju sistema.

A svakako ga se treba riješiti, pogotovo na turbo motorima te ako se auto želi koristit i nakon isteka garancije. Keramički ležajevi turbine i slične gluposti ne riješavaju nego samo prolongiraju probleme.

Za ovlaštene mi je jasno da ne žele to radit (makar sam 100% siguran da mogu), al sposoban električar bi to trebao riješit unutar 15 minuta.
Na VAGovima se recimo kompa narihta da je minimalna voltaža najviša moguća ... i ona si komp misli da je aku slab i ne pali SS. Na KIA/Hy ima mala baterijica kod kutije osigurača koja je dio SSa... makne se, SS je ugašen, ostalo sve radi. Na đapanezerima je često riješenje brikanje konektorića...
Može se i složit modul na tipku SSa pa ga gasi svaki put kad upalite auto...

Na Fordu se isto da preko SWa to riješiti, malo ima kemijanja ali ništa strašno. Ide preko običnog ELMa i vjerovatno piratskog programa. Na listi, opcija br. 222 je autostop.

Uglavnom vjerujem da ima riješenja, samo očito se mora ići van ovlaštenih.
 

diegos

Active member
Ako ti nitko ne zeli iskljuciti onda nije lose slozit neki trigger, kao sto i Ivan kaze, kad se upali auto da posalje impuls , tj. simulira pritisak na SS prekidac. Samo treba saznati koje su zice ...
 

Milosh

Well-known member
Donator foruma
@ Ivan: Hvala. Nisam znao da FoCCus (program za koji si stavio link) to moze. Inače imam modifikovani ELM327 adapter i koristim ga sa ruskim ElmConfig programom koji isto svašta nešto može. Ovaj FoCCus sam gledao kad je bio u prvim verzijama i nije imao ni pola ovih opcija.

Ako ti nitko ne zeli iskljuciti onda nije lose slozit neki trigger, kao sto i Ivan kaze, kad se upali auto da posalje impuls , tj. simulira pritisak na SS prekidac. Samo treba saznati koje su zice ...
To je i meni maloprije palo na pamet, jednostavni elektronski sklop koji bi određen broj sekundi nakon davanja kontakta simulirao pritisak na SS Off taster. Jako jednostavno, a moglo bi se ugradjivati u sva vozila..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
 

Mirage

Member
Koliko je taj s&s glup zapravo prekjučer idem po obilaznici u brodu i dolazim na semafore s 80 km i stajem ba crveno auto se ugasi a vozio na 1800 okretaja .
 
Na vrh