Berlingo 1.6 hdi XTR

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Vozio sam godinama Berlinga, nikad se susreo sa tim problemom. A bilo je i dosta nižih temperatura. Nešto vjerovatno specifično za tvoje vozilo trenutno, posložilo se nažalost nešto, gorivo, nešto dotrajalo (pumpa,crijevo,itd).

Mirage

Well-known member
Ma nije stvar u temperaturi stvar je u gorivu kada je loš dizel on smrzne evo me upravo tipkam iz auta u dvorištu auto radi engine fault iskače ali nemam stop engine što duže radi pumpa duže tuli. Ali za sad bar radi. Kako pojačam gas tako i ona pojačava.

szahtila

Well-known member
Ma nije stvar u temperaturi stvar je u gorivu kada je loš dizel on smrzne evo me upravo tipkam iz auta u dvorištu auto radi engine fault iskače ali nemam stop engine što duže radi pumpa duže tuli. Ali za sad bar radi. Kako pojačam gas tako i ona pojačava.
Ne smrzava se gorivo, već zgrušava parafin koji je dio nafte i otežava rad pumpe

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Ranije sam u Dci sipao aditiv u gorivo, protiv smrzavanja. Sad na nekih -12, nije smrzao i bez ikakvih aditiva, osim onih kojih možda ima u gorivu

Mirage

Well-known member
Evo ostatak dana se vozam normalno smrzlo je gorivo gdje ne znam ali pumpa u rezervoaru je proizvodila neugodne zvukove nalik proklizavanja remena.

Nakon što se auto ugrijao na radnu temperaturu otišao sam na Petrol i nasuo onaj skuplji dizel, stari mi se isto žalio da je njegova b klada isto jutros štucala.

Na vrh