Ne ne, da se to još jednu zimu vozit, nisu zime više ko što su nekad bile, nema ti prave zime unas...To je samo za jednu zimu, koliko vidim...
![]()
Ne ne, da se to još jednu zimu vozit, nisu zime više ko što su nekad bile, nema ti prave zime unas...To je samo za jednu zimu, koliko vidim...
![]()
Pratim, iste dimenzije i kod mene. Usput, koliki je interval na kojem mijenjate gume. Ja prednje mijenjam svake druge godine(cca 25000 km) i stavljam otraga. Michelin, Crossclimate cjelogodišnje.Ima li netko preporuku koje zimske gume uzeti za C4 II u dimenziji 205/55/R16 i gdje ih kupiti najpovoljnije?
Hvala unaprijed.
Sram me reći ali...Pratim, iste dimenzije i kod mene. Usput, koliki je interval na kojem mijenjate gume.
Vozim all season, prosle sam promenio posle 4 godine, ili 40 000km.Pratim, iste dimenzije i kod mene. Usput, koliki je interval na kojem mijenjate gume. Ja prednje mijenjam svake druge godine(cca 25000 km) i stavljam otraga. Michelin, Crossclimate cjelogodišnje.
Imam ih na c4, dobre su, Bridgestone je bolji.Malo sam i ja istraživao i nekako su mi za oko zapele Dunlop Winter Sport 5 pa bih volio čuti i mišljenja
Jel se referiraš na Blizzak LM005?Od Bridgestonea nema boljih.
Stvarno je zabrinjavajuće ako na gumi staroj 9 godina otpadaju komadići. Ja u posljednjih 20-tak godina nisam imao gumu koja nakon 25000 dobro drži i nema one male mikropukotinaSadašnje zimske su mi Hankook iCept i slažem se da guma dobro drži ali ako ju vozite kao ja 10-tak godina onda prvi problemi nastaju već nakon 5-6 godina kada sam ih morao dati prebalansirati jer su se pojavile vibracije na volanu. Prošle godine sam primijetio da se mjestimično počele pojavljivati rupe u gaznoj površini na mjestima gdje su otpali komadići gume veličine do cca 1 cm.
Obzirom na sve navedeno mislim da budem uzeo Dunlop...
Mislim da gume nakon 10 godine vožnje (nebitno kad i koliko km godišnje) imaju max 40% svojih originalnih performansi. Ta trajnost na period od 10 godina nije mjerilo prema kojem treba birati gume.Sadašnje zimske su mi Hankook iCept i slažem se da guma dobro drži ali ako ju vozite kao ja 10-tak godina onda prvi problemi nastaju već nakon 5-6 godina kada sam ih morao dati prebalansirati jer su se pojavile vibracije na volanu. Prošle godine sam primijetio da se mjestimično počele pojavljivati rupe u gaznoj površini na mjestima gdje su otpali komadići gume veličine do cca 1 cm.
Obzirom na sve navedeno mislim da budem uzeo Dunlop...
Slažem se.Stvarno je zabrinjavajuće ako na gumi staroj 9 godina otpadaju komadići. Ja u posljednjih 20-tak godina nisam imao gumu koja nakon 25000 dobro drži i nema one male mikropukotina