Servis, što i kada

Echo49teen

New member
Sad ću okrenuti 60 000 km. Počele su cviliti učestalo disk pločice pa je vjerovatno vrijeme za zamjenu. Isto tako sam pročitao da se svakih 60 000 km treba izmjeniti filter goriva ako sam ja to dobro skontao iz onih slovenskih uputa. Pa bi molio iskusnije članove da mi malo napišu što bi trebao prekontrolirati i promjeniti. Prije cca 5500 km je mjenjan filter ulja, rekao bi filter kabine, ulje 4 litre total 9000 5w40 te nešto što baš ne bi znao što je TESNILO KPL.50 i Drobni material...dalje piše ovako REDNI SERVIS SISTEMATIÈNE OPERACIJE, ZAMENJAVA FILTRA PRAŠNIH DELCEV I ZAMENJAVA ZAVORNE TEKOÈINE. Mikro remen mi se čini ispucao, ne znam kada je mjenjan...rekao bih prije dosta godina iako nije napravio puno km.

I možda ako ima kakav mehaničar među nama tako područje Karlovca možda pa da pogleda uz neki klupski popust :cool: Nemojte mi davati destinacije tipa Zagreba, Rijeke itd. jer nemam vremena voziti auto tako daleko a i treba mi svaki dan zbog posla.
 

AX-ja

èudo jedno
znam kako pise za filter goriva i koje intervale daje servisna.
ali ja bi filter mijenjao barem svakih 20 tisuca.
 

Krky

Lakerski profesionalac
Ja ga na svom mijenjam prije svake druge zime.. bez obzira na prijeđene km..
ulje i uljni filter na 10tkm obavezno..
filter kabine i filter zraka svako prolječe..
ljetne gume svako rano prolječe :D:D
 

Dalibor

Dado Tornado
da li se na C3 1,4 mijenja filter goriva?

mislio sam da on ima onaj nekakav u pumpi u rezervoaru i da nema zamjena
 

deda

New member
Uz svaki auto dobijete servisnu knjižicu i tamo ljepo piše po redu kada se treba obaviti servis i na svakom tom kuponu piše što se na određenom servisu mjenja,što se kontrolira i nadopunjuje,kaj si stalno komplicirate život.Sve su odavno drugi zmislili za vas,na vama je samo da se držite toga i boli vas vuho jel to valja ili ne,jer ionak stalno netko izmišlja nekakve svoje ideje koje nemaju veze znićim.
 

Echo49teen

New member
Èisto u tome što je na slovenskom pa k*rca ne razumijem pročitat. :p Ako ima tko kakav pametan savjet ili odgovor na postavljene upite dobro, ako ne opet dobro :cool:

Uglavnom ulje i filter su mjenjani na 55 000 km. Filter kabine je mjenjan prije godinu dana, a po servisnoj mislim da je sad red za filter goriva, a disk pločice nitko od vas ne spominje, pa možda ako nije problem da mi date savjet koje uzeti?
 

deda

New member
Na svakom servisu tj na servisnom kuponu piše na koliko se tisuća km radi kakav servis i što se mora mjenjati,a što prekontrolirati i po potrebi mjenajti,tako je i sa kočnicama.Tko god se toga drži,nema problema sa autom,održavanjem i trajnošću vozila.Nema knjižica na slovenskom,francuskom,engleskoj ili kineskom,svaki auto ima u kazeti sve na hrvatskom,ako nema ,znači da je predhodni vlasnik ili diler glup ko sajla i bolio ga za održavanje i takav se auto ni ne kupuje.Uostalom takvu knjižicu možeš i nabaviti,ako je nemaš,pa ljepo tam sve pročitaš.
 

Krky

Lakerski profesionalac
Èisto u tome što je na slovenskom pa k*rca ne razumijem pročitat. :p Ako ima tko kakav pametan savjet ili odgovor na postavljene upite dobro, ako ne opet dobro :cool:

Uglavnom ulje i filter su mjenjani na 55 000 km. Filter kabine je mjenjan prije godinu dana, a po servisnoj mislim da je sad red za filter goriva, a disk pločice nitko od vas ne spominje, pa možda ako nije problem da mi date savjet koje uzeti?
Kočnice mijenjaš kad su ti prikraju.. to ovisi o šoferu i kvaliteti pločica i diskova, a ne o km..
Znači treba sve dobro pregledat i mijenjat ono kaj je na najgi..
Neko sa novim TRW setom prejde 40tkm a netko i 90tkm
Ja sam stavil Remsa diskove i pločice, sa njima imam do sad 60tkm.. i sad prije mjesec dana kad sam stavljal ljetne kotače bacim oko na pločice i vidim da su mi tek na 50% potrošene, a diskovi možda na 15%.. nemam potrebe ništa još mijenjati, samo gas.. i bar svakih 6mj odnosno 15tkm baciti oko da se vidi kakvo je stanje..
Zadnje pakne sam potrošil za 60tkm, Trusting.. trenutno su mi na 1mm.. nove TRW čekaju u kutiji, samo moram kod Anđelka uzeti cilindriče da to promijenim sad prije rege u 5mj..
Fedriće na paknama sam mijenjal kod zadnje izmijene pakni, oni su još u dobrom stanju, sajle su mi još tvorničke gore od 2004g, i u vrhunskom su stanju pa ih ne mislim mijenjati..
Doboši su gore još tvornički i imaju 184tkm i zub od 2mm.. taj zub budem sa flexom pobrusil i gas dalje najmanje još 60tkm..
 

ZlatkoC4

Well-known member
i u servisnim intervalima uvjek piše i za ulja filtere da za normalni režim vožnje ide npr25000km a za otežane 15000km. tako da nije isto ako je auto večinom u gradu ili na otvorenoj cesti. čim si stalno u gradu odmah treba i češče mjenjati ulje i druge stvari što idu uz to.
A kočnice, diskovi, pločice upravo kako je krky rekao po istrošenosti.
 

Echo49teen

New member
Prelistao sam kompletnu servisnu, sve račune. Disk pločice su original na autu. Isto tako i pakne u bubnjevima. To kad uhvatim vremena ću rastavit, najvjerovatnije za vikend.
 

Krky

Lakerski profesionalac
Pusti kaj piše u servisnoj.. u nju more ko got napisati kaj hoče..
Važno je zatečeno stanje potrošnih dijelova..
 

Echo49teen

New member
Ovako, jučer sam bio kod mehaničara i pri promjeni guma su mi pogledali disk pločice i diskove...kažu da pločice imaju još koji mm ''mesa'' ali da je to za vozit uvrh glave mjesec dva pa da se treba mjenjat...diskovi isto tako, pojedeni dosta i osjetim da slabije koči...to je sve original na autu 12 godina iz tvornice kad je izašlo...pakne otraga nisam gledao jer je trebalo raskapat a žurio sam se na posao a nekako bi rađe promjenio komplet kočnice na novo pa da sam na miru...koliko bi me koštali neki zamjenski diskovi, pločice, pakne i federi?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Oko 100€ na pravom mjestu, TRW komplet napred nazad. Otvorit ću kasnije drugu temu o trgovini koju sam našao pa baci oko ;)
 
Na vrh