Razne novosti

vborovic

C5 modifikator
Je, ja sam ga izvukao odnekud ako se dobro sjećam, samo što to nije zamjena za hidrauliku, nego nešto totalno drukčije u svojoj osnovi:

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=3KPYIaks1UY[/ame]

markan1000

Well-known member
Ah, Kinezi i njihov ukus. Neka tamo uspiju s ovakvim kantama, pa će onda možda više toga oku ugodnog pojavljivati se kod nas...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nego mene muči što je ova tipka na suvozačevom naslonu sa stražnje strane. Podešavanje/grijanje stražnjeg sica ili? Malo je čudna pozicija u svakom slučaju...

markan1000

Well-known member
za ispaliti suvozača iz auta (po mogućnosti ženu). kao ideš je zagrliti i fijuuuu.... samo su tipku mogli i malo bolje sakriti... :grin:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Par vjesti je stiglo u uredništvo, pa da krenemo... Prvo manje bitne, strategija razvoja PSA vešmašina, ali i paralelno povećanje proizvodnje benzinskih motora, čiji broj do 2018. planiraju poduplati.

No evo i interesantnije vjesti. Prije tri dana su u Francuskoj imali prvo predstavljanje novog ovjesa za novinare, ovaj put ugrađenog u C4 Cactus.
U prodaji bi se trebao naći od sljedeće godine, a zasad ovaj ovjes nema nadjenuto ime. On je dio projekta pod nazivom Citroën Advanced Comfort, koji ima svrhu isticanja i vraćanja starih vrijednosti Citroena, kao što je komfort u kabini i u vožnji.

Ovaj ovjes je razvijen unutar PSA grupacije, te će njegova implementacija za sad ostati unutar firme (za razliku od Hydractivea). No pravo pitanje koja su tehnička rješenja ovoga ovjesa?
To za sad nećemo saznat, jer se sve skriva iza naziva poput ''hidraulički jastuci'' te obećavaju ''magic carpet ride''. Iza tih naziva stoji dvadesetak patenata, sa svrhom stvaranja što jeftinije alternative hidraulici.
Cijena ovjesa je bitna, pogotovo zato što se planira implementacija od C1 modela na gore.

Osim ovjesa, unutar gorespomenutog projekta, radi se i na posebnim tehnikama varenja koje bi smanjile vibracije i šum unutar vozila, na dodatnim izolacijskim materijalima te debljim staklima, posebnoj spužvi za sjedala...

Reakcije novinara su većinom pozitivne, uz isticanje da se ne radi o gotovom projektu što opravdava manje probleme.

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Koncept C-Aircross.... preview novog C3 Picassa. Ja sam mislio da će Cactus bit orginalan, al to je očito to... smjer dizajna za sve modele. Mjenjat će se oblici i veličine, al ne ostaje puno za maštat. Meh. Još uz to sve suradnja s Oplom...

Dimenzije... ista dužina koncepta kao i Cactus, mrvicu viši i širi što će dat prostraniju kabinu i nadajmo se prave prozore iza.

Prava stvar:

mamut

C5
Donator foruma
[REVEAL] C-AIRCROSS CONCEPT: CITROEN’S SUV SIGNATURE

[ame]https://youtu.be/xP86x4qEt7A[/ame]

edit: ne vidim yt linkove na forumu uopce, neznam zas pa cu stavit u kod

Kod:
https://youtu.be/xP86x4qEt7A

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Render na bazi koncepta i zamaskiranog čuda:

+

Kineski DS7 Crossback

...malo mi njuška na Audije baca

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ha tako je krenulo izgleda. Treba pričekati još malo da vidimo kamuflirane C4orke... onda će bit nešto jasnije.

Al čak se to nažalost poklapa s nekim izjavama o planovima i budućnosti od prije koju godinu... nadilaženje standarnih okvira klasa automobila i uvođenje ovakvih gemišta.

E da... i što se tiče još ovog DS 7

Kažu da dolazi u Ženevu (oko 2100kn čarter let sa ulaznicama), prodaja bi mogla počet krajem ove, početkom sljedeće godine. Za Europu nije još 100%, al recimo 70% da dolazi.
Platforma standardna EMP2.
Bit će prvi sa novim 1.5 DVR dieselom, koji mijenja 1.4 i 1.6 HDIe. Tajna pojave 1.5 motora su Kinezi... njima su motori do 1500ccm u nižoj poreznoj skupini. Snaga će mu ić do 130ks, a počinjat će vjerovatno od 75ks u manjim modelima.
Veći dizel se ne spominje, samo benz do 240ks i vešmašina modeli.

Za konkurente žele BMW X3, Audi Q5, Alfa Stelvio :D (kak da ne)

Jedan pomodni ps:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Inače... loš prvi mjesec u Kini, jako loš. 70ak% manje nego prošle godine, DS -57%, Pug -40%.

Ok... Kineska nova godina, C-Quatre ispao iz prodaje. Ali opet grdo, ukupno je PSA grupa pala 53%... prosjek Kineskog tržišta -10 za prvi mjesec.

I tako... za EU nema još podataka.

Posljednje uređivanje:

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
:thinking:

Laprda se o kupovini opla.

I i novi C3 je loš u reliju.

Moram priznat da sam već lagano zaboravio kad sam zadnji put čuo dobru vjest iz Citroena da mi je osmijeh izmamila... možda tamo negdje pred 7-8 godina kad su izbacili DS3 i bez srama pukli 200ks unutra.

DS7 Crossback

Na vrh