ExOduS442xb

Racing
Mozda nije baš pravo mjesto, ali..
Već neko vrijeme me u autu zafrkavaju kontrole za otvaranja prozora, drugi stupanj otvaranja prozora (na sva 4 prozora) praktički uopće ne radi, mora se gumb držat da se prozor otvori, pa nekad stisneš da ga zatvori (dok je npr malo otvoren) pa ga on do kraja otvori, a o prozoru iza vozača i da ne govorim, taj ima svoj mozak. Došao sam na ideju da to čudo zamjenim, gledao sam originalni dio i košta oko 1100-1300kn! Odlucio sam se potražiti na internetu. Pod točnim brojem dijela nisam uspio naći odgovarajući, sve sam pretražio, cijeli Aliex. I razmišljam što dalje, i odlučim se potražiti kako izgledaju kontrole od Peugeot 406 i vidim po slikama da su dijelovi za spajanje identični, međutim Peugeotov dio svijetli crveno, i nešto je duži ali ipak ja to naručim u 11mj. I danas je došlo, prvi dojmovi su da kontrole rade uredno, svi prozori se otvaraju na pritisak bez držanja, čini mi se da uredno radi i pomicanje električnih retrovizora. Iskreno napravio sam grešku, mislio sam da se centralni dio može izvaditi ali ipak ne može tako da ću to morati "adaptirati" (skratiti). Ima li netko ideju na koju foru svijetli bijelo/crveno, dali su žaruljice u pitanju, neki sloj obojane gume ili što možda? Htio bih da svijetli bijelo, u skladu sa ostalim dijelovima i dali se isplati rastavljati? Dio sam platio 14$. Evo slike.
 

Prilozi

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Baci oko tu... cini mi se da je nekakav crveni filter pod tipkama... ali mi i ledice djeluju crvenkasto. Ako su crvene, njih prelemiti u bijele, a tipke probaj iskombinirati sa svojih

 

MacSlavko

Active member
Ja sam otvarao svoj na P407. Isto sam mislio da se modul ne može izvaditi iz kućišta, ali kad sam malo jače dvama noževima na polugu potisnuo onaj gumb za retrovizore uvis, odletio je do plafona i onda se cijeli modul oslobodio, tj. mogao sam ga odovjiti, osloboditi tipke, očistiti kontakte ispod njih itd.
PS: gumb od retrovizora stavi u središnji položaj (da nije okrenut niti prema R niti prema L) i probaj ga malo jačom silom izvaditi prema gore. Vjerujem da su to isti moduli i načini sastavljanja...
 

ExOduS442xb

Racing
Ivane i Slavko hvala na savjetima, probat cu rastaviti pa ću vidjeti kako izgleda iznutra
Haha gumb odletio, tražio sam ga 5min. Ugl rastavio sam i originalni dionica ali i kineski, i na kineskom su crvene diodice, i zanima me mogu li ih odlemiti i ubaciti te bijele? Naravni moram onda odlemiti i sa originalnog dijela... Koji workaround.
 

Prilozi

Posljednje uređivanje:

Hrvoje Marin

Active member
isto, rastavio, vidim fino napravljeno, pozlaćeno i to, očistio alkoholom i onda još gore.

11$ naručio, dođe za koji dan.

aliexpress

Tehnički prošao, ali u posljedici zaglavila ručna desna. nema pomoći jedva odglavio, nove čeljusti su na putu, 52€ kom.

Sajle pak hodaju već 8 godina, Lukin posao jel.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
i zanima me mogu li ih odlemiti i ubaciti te bijele? Naravni moram onda odlemiti i sa originalnog dijela... Koji workaround.
Sve se može, čak i mislim da ne moraju biti orginalne... bilokoje bijele da pašu. Ja bi osobno ovaj dio prosljedio nekome iskusnijem :)
 

Hrvoje Marin

Active member
isto, rastavio, vidim fino napravljeno, pozlaćeno i to, očistio alkoholom i onda još gore.

11$ naručio, dođe za koji dan.

aliexpress

Tehnički prošao, ali u posljedici zaglavila ručna desna. nema pomoći jedva odglavio, nove čeljusti su na putu, 52€ kom.

Sajle pak hodaju već 8 godina, Lukin posao jel.

ove koje su došle za stakla, nisu iste, čak i konektor okrenut za 90 stupnjeva i nije isti, ali ostalo je.

pomislio sam da ipak taj pozlaćeni dio je ok, pa stavio njega u kineski prekidač i sve 5. radi.
 

ExOduS442xb

Racing
Mali update, malo sam se igrao sa tim dijelovima. Stavio sam staru pločicu sa novom gumom koja dolazi na pločicu (u njoj se nalaze kontakti za prozore), isto sam napravio i za dio za retrovizore. Tako da sad imam novi kontroler sa novim tipkama koji svijetli bijelo, sva 4 prozora se otvaraju i zatvaraju kao i nekada, na kraći pritisak djelomično i duži pritisak do kraja. Tako da sam vrlo zadovoljan. Malo kemijanja i ispalo je super. Iskreno, toliko mi je žao tog auta, od svih što smo imali pokazao se kao najmanje kvarljiv i vrlo pouzdan. Kad god treba i gdje god treba, pali-vozi. Moram ga predstaviti dok je još kod mene, inače, brat se odlučio da ga uzme i zamjeni Mazdu 5 s njime, C5 je ipak za klasu bolji auto. I btw, u odnosu na X7 je osjetno prostraniji i ima neke stvari bolje riješene. A opreme ima brdo i sve je funkcionalno a kraj 2002.
 
Na vrh