Online auto osiguranje (Osiguraj.me Kompare)

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A ne kaj je prosek regije, pa smo svi jednako rizični na cesti.
Mislim da im je bitnija statistika ukupnog broja odšteta u regiji i njihova prosječna visina, pa tako izvlače cifre.
Uostalom, postoji i sistem bonusa, pa ako ste uzorni na cesti, ide veliki skonto
Post je automatski spojen:

Mislio sam da sam napisao još jednu misao, izgleda da nisam... sama ta pojedinačna procjena bi bila radno intenzivna, što bi opet bio trošak koji bi prenjeli na nas (i ukinuli bonus sistem). I onda je pitanje dal bi uzorni vozači imali značajno manju cijenu nego danas sa bonusom, eventualno ekipa na skupim regama, 100-200kn godišnje.
Nema šanse da toliko spuste cijene i da oni smanje dobit :)

A i malo me je strah da bi ovo odškrinulo vrata Orwellovskom potpunom nadzoru, koji je tehnološki već moguć... brrrr
 
Posljednje uređivanje:

Dalibor

Dado Tornado
zdeslav1967 zdeslav1967

pogotovo to vrijedi jer sa svojim regama možemo voziti po cijeloj drzavi, posebno za one koji voze puno km, tako im ne igra bas to s regijama. ali bolje da sutimo, jer u zg sigurno nece pojeftinit, a u sk bi moglo poskupit.

inace, ove god. meni u savi za 90kw zg 35+ 50% u poslovnici, uzelo oko 1400 kn
 

Damaj

Active member
Osigurao auto u Adriatik osiguranju, onako licem u lice, pored svih " internet jeftinijih ponuda" opet su bili najjeftiniji, i još sam kao nagradu dobio gratis osiguranje od požara i vremenskih nepogoda ( uključujući i led - do 5000 kn štete). To je su činjenice, a ovi internet ponuđači su me zavlačili 3 dana i stalno došminkavali ponude i opet nisu bili ništa jeftiniji osim što sam izgubio 3 dana očekujući njihove "jeftinije ponude....
 

Damaj

Active member
Pa za dobro ustedu treba i malo strpljenja, zato si treba uzet malo vremena prije isteka police i prikupljat ponude.
Prikupljao sam ponude 5 dana, registrirao auto 15 dana prije, tako da se uopće ne radi niti o strpljenju niti o cajtnotu nego samo iznosim činjenice da mi je opet najjeftinije osiguranje bilo u mojem starom osiguranju a ne u online osiguranju, a da uopće ne spominjem poklon policu od elementarnih nepogoda koje se on line uopće ne nude, tako da nije istinita tvrdnja da je online najjeftinije. Najvećim dijelom ovisi koliko si dugo klijent nekog osiguranja, ss dugoročnim osiguravateljem online nema šanse.
 

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
osiguranju, a da uopće ne spominjem poklon policu od elementarnih nepogoda koje se on line uopće ne nude, tako da nije istinita tvrdnja da je online najjeftinije. Najvećim dijelom ovisi koliko si dugo klijent nekog osiguranja, ss dugoročnim osiguravateljem online nema šanse.
Koliko su ti nudili najnižu online? Koje osiguranje i koji posrednik, a za koliko si dobio na kraju u Adriaticu?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ta osiguranja su očito od slučaja do slučaja, nema univerzalnog recepta za svih.

Par detalja od ovog svog zadnjeg slučaja...
Prošla godina, u uredu Adriatica sklopljen preko neke veze s 30% bonusa, korporativnim, posebnim i popustom za gotovinu - 1708kn.
U međuvremenu je draga (vlasnica auta) takla neku kramu na parkingu, išlo je preko osiguranja, pa su u Adriaticu velikodušno odlučili ne smanjivati bonus ove godine, ponuda skoro ista, tih 1700kn.
S druge strane me je čekala gospođa Manda iz Komparea, Triglav sa 50% i zaštitom bonusa - 1590kn. Bilo je još par ponuda, ali ovo je najbolja. S njom uvijek sve riješim isti dan, unutar sat vremena.

Drugi dan nakon što sam osigurao i registrirao auto zove osiguraj.me sa ponudom od cca1800kn... :)

PS, ta igra sa bonusima je teško shvatljiva... AS osiguranje je recimo dalo samo 15% bonusa, kao zbog odštete. A Triglavu nije problem dignuti na 50%. Ne kužim :)
 

Mirage

Active member
Ima svega ja znam da sam prve godine kasko i običnu policu preko kompare dobio malo jače od 1000 kn jeftinije od svih lokalnoj osiguravajući kuća. Ali kompare ima dnevne akcije i svašta nešta ja sam tamo godinama i kad vidom da moj kum plati isto za Punta od 60 ks i ja za Berlinga od 100 ks znam da sam dobro prošao meni je kompare zakon iz jednog bitnog razloga ne moram ići nigdje nazovu me i ja dobijem telefonom ponude na mail stigne polica sve odradim da ne moram nigdje ići.

i ja sam tu uštedio ne znam kako drugo ali ja svoje vrijeme vilim trošiti na neke druge stvari a ne obilazeći poslovnice osiguranja u ostalom redovno su me zavaljali u poslovnicama.
 

Damaj

Active member
U međuvremenu je draga (vlasnica auta) takla neku kramu na parkingu, išlo je preko osiguranja, pa su u Adriaticu velikodušno odlučili ne smanjivati bonus ove godine, ponuda skoro ista, tih 1700kn.
Pa čemu onda služi uplata za zaštitu bonusa 120 kn ako ne očuvanju postojećeg bonusa unatoč prijavi štete?
Post je automatski spojen:

Koliko su ti nudili najnižu online? Koje osiguranje i koji posrednik, a za koliko si dobio na kraju u Adriaticu?
Najniže 960 kn i to bez zaštite bonusa, mislim da je bilo Generali i Još neko, ne mogu se sjetiti, preko Kompare.hr i Osiguraj me
 
Posljednje uređivanje:
Na vrh