Novi C-elysee - par pitanja

Cale81

Active member
Za gumene tepihe probaj kod Silvija iznad Gupčeve zvijezde.Slit d.o.o.
Stvarno covjek za preporuciti.
U njega sam uzeo gumene tepihe,kadu za prtljaznik i posebno je izradio platneni tepih za vozaca.
Sve se moze dogovoriti i napraviti.
Ovo moje nije nista imao u ducanu kada smo pricali na telefon, ali je sve dobavio za dva dana zajedno sa izradenim platnenim. Bez kapare bez puno pitanja.
Model i godiste auta,on kaze cjenu i to je to
Nema razlike u tapetima
 

Prilozi

kekec01

Member
Riješio sam tepihe. Jel ima kakav link za postavljanje zavjesica, stigle su mi a ne vidim baš da ima predviđenih rupa za montažu. A možda sam samo tele :) Stigao je i retrovizor sa dodatnom kamerom za parkiranje. Moram to prostudirati i probati instalirati. Na prošlom autu, isto mala limuzina, tablica je bila na samim vratima gepeka pa je bilo lako, ovdje na C-elysseu je na braniku pa nemam pojma gdje ću i kako provući kabel od kamere.
 
Posljednje uređivanje:

sir.Oliver

Well-known member
e i tu ti čiča more pomoć . provuci u unutrašnjost branika i onda na spoju zadnjeg veznog lima nadji rupicu ( ispod kedera ih ima najmanje 4 ) tuda provuci kabel u gepek i vrati keder na svoje mesto . iz gepeka dalje je dječja igra.
što se tiče zavjesica ... mislim da imaš ili rupice ili barem naznačeno gdje bi trebale biti . na unutarnjem blatobranu odvrneš tri vijka , staviš zavjesicu i zavrneš nazad . cijela filozofija ....
 

kekec01

Member
Hvala na savjetu. Retrovizor ne budem skidao jer ovaj ide na njega, barem bi trebao, nisam probao staviti. Uglavnom, retrovizor sam spojio na napajanje (upaljač) i retrovizor radi kao i kamere, međutva, parking kamera je neupotrebljiva u mraku, dokle ima svjetla vidi se, u mraku je....mrak :) Nešto me muči na kablovima ali ne mogu naći na YT. Dakle, retrovizor ima svoj kabel za napajanje koji ide u 12v utičnicu (upaljač). Parking kamera se spaja đekom sa kablom koji spaja nju i retrovizor. Iz tog kabla na đeku kojim se spaja na parking kameru izlazi jedna posebna crvena žica sama za sebe. Ne znam čemu ona služi, sve radi i bez nje.
 

kekec01

Member
Ima led diode. Čudno mi je samo ako je to za napajanje tih led dioda, zašto nije na kablu od kamere nego na ovom drugom?? Budem probao sutra samo spojiti na plus od akumulatora da vidim hoće li stvarno raditi.
 

sir.Oliver

Well-known member
na oba kraja je crvena slobodna a sve funkcioniše ? ( to kekec 01 ... piše džeku a ne djeku )
 
Posljednje uređivanje:

kekec01

Member
Hahaha, dobro, onda da džeku....da, ta crvena žica se mora spojiti na plus i onda ledice prorade. Sir Oliver, što su kederi?? Budem ja to riješio, samo moram uzeti par sati vremena a to baš nemam. Gdje da najbezbolnije provedem kabel za napajanje od retrovizora do 12v utičnice?
 

sir.Oliver

Well-known member
ovako , keder je ona gumena brtva oko vratiju , gepeka .... a napajanje , ako je 12V uzmi sa dopunskih osigurača ( dole levo , otvoriš onaj veliki poklopac ) provuci ispod plastike na A stubu s lijeve strane .... gore pored šajbe i izadji kod retrovizora ( ja sam izlazio ispod lampe . malo zasekao da se može provući kabel .napajam kameru )
 

sir.Oliver

Well-known member
imaš najmanje tri prazna mjesta . iskoristi jedno , kako bi kamera bila štićena osiguračem . mislim da je dovoljan najmanji ( 3A ) ....
 

Milosh

Test
A vjerovatno možeš uzeti plus za retrovizor direktno sa lampe na nebu/plafonu. Tako ti je 50 puta lakše. Samo prvo ispitaj da li imaš + ili - koji se aktivira na kontakt.
 

sir.Oliver

Well-known member
može , to je istina . samo , nisam siguran ide li taj plus preko osigurača . i nije kontrolisan kontakt bravom .... tako da kamera može raditi i kada je ključ van brave
 

sir.Oliver

Well-known member
Milosche, lampa je van kontrole kontakt brave. lampu kontroliše BSI , ali moguće je koristiti i bez ključa u bravi . ja bih izbegavao napajanje od lampe. radije bih povukao tih dva metra
 
Na vrh