Nove tablice

deda

New member
Nigdje ni jedna vlast nije nesposobna,primitivni i ljeni narodi trebaju još primitivniju i lopovskiju vladu,jer pametni i sposobni ne mogu doči do izražaja ni do vlasti,jer im primitivci ne dozvoljavaju.
Dakle svugdje je tako,kakav narod,takva vlast.Iz seljačije,primitivizma,nerada i lopovluka nikad ne može izroniti ništa pametno ni pošteno.
Nama to paše,jer da nam ne paše,već bi se nešto napravilo.

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
izgleda da ipak ostaju jednostavne na kraju
Nago što. :) Novci su potrošeni na bezvezni natječaj, vuk sit, ovce na broju, sve po starom.
Da se smije ovdje o politici, rekao bih kako je bivši ministar politički bezveznjak.

mamut

C5
Donator foruma
[ame]https://www.facebook.com/autostart.hr/posts/1056343201124404[/ame]

mene sad zanima ako hoću te nove tablice, dođem na MUP sa sadašnjima i predajem zahtjev pa se čeka, ili dobivam nove tablice s novim brojevima?

Cutac

Prèkaroš
Zašto moramo imati ove gadne plastične okvire?
Slabije drže od šarafa, a nije baš da mali šarafići koji drže tablicu imaju glavu od 50 milimetara da pokriju pol tablice..

Što ovome fali? Nema ružnog okvira, a vijci se niti ne vide.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa tko je rekao da moraš imat plastični okvir? Ja ga nemam ni napred ni nazad već ohoho... skinuo ga na dosta automobila.
A za ovo iznad neznam... što manje birokracije to bolje :D

Cutac

Prèkaroš
Mogao bih ga zalijepiti, ali postoji opasnost da otpadne, a mogao bih probušiti tablicu, ali postoji opasnost da naletim na nekog policajca kojemu to smeta. Jel bi me mogli rušiti na tehničkom radi bušenja?

Silentshoot

Active member
Ako kupiš dobru obostrano ljepljivu traku, neće otpasti ni da si bog,s tim da dobro opereš prije branik i tablicu...još ćeš se malo i namučiti da ju skineš...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Policajcima ne smeta, a i da im osobno smeta, nema zakona koji bi ti to branio... (mislim da samo za L kategoriju zahtijevaju nosač tablice).
Bušenje pak u teoriji nije legalno, al u praksi također nema problema dokle je god tablica jasno čitljiva. Prednja mi je godinama zbušena, problema nema.

A kao što Silentshoot kaže... nemaš straha od otpadanja. Uzmi 3M dvostranu traku i miran si.

vborovic

C5 modifikator
Što ovome fali? Nema ružnog okvira, a vijci se niti ne vide.
Policajcima ne smeta, a i da im osobno smeta, nema zakona koji bi ti to branio
Ima ... nisam za sad uspio naći u našim pravilnicima (ima ih hrpa, i na književnom hratskom se to stručno i malo drukčije zove), ali sam uspio iskopati od naši istočnih susjeda u njihovom Pravilniku o registriranju vozila (https://bihamk.ba/dokumenti/zakoni/pravilnik_o_registriranju_vozila_09.pdf):

(4) Namjerno oštećenje ili prepravljanje registarskih tablica predstavlja krivotvorenje isprava.
To je nastavak na onaj "mali detalj" da vlasnik vozila nije vlasnik registarske tablice, a tablica sama po sebi je službena isprava koja se ne smije modificirati ni na koji način.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ima ... nisam za sad uspio naći u našim pravilnicima (ima ih hrpa, i na književnom hratskom se to stručno i malo drukčije zove), ali sam uspio iskopati od naši istočnih susjeda u njihovom Pravilniku o registriranju vozila (https://bihamk.ba/dokumenti/zakoni/p...ozila_09.pdf):
Nema. Jedino bitno je da je tablica propisno osvjetljena i čitljiva. RH ne zahtijeva okvire niti nosače. Što si htio sa bosanskim zakonima pojma nemam, niđe veze.

ZOPC RH

Pravilnik o registraciji i označavanju vozila.

Cutac

Prèkaroš
Ako uzmem 3M, vise se bojim za lak nego za tablicu.

Kolika je kazna za busenje? Rupe bi bile taman na bijelom dijelu, ne bi utjecale na citljivost.

vborovic

C5 modifikator
Kak imaju bosanci, tak ima i u našim pravilnicima, propisima, čemu već ista deklaracija da se tablica ne može modficirati, dakle, bušiti, samo kaj ga nisam našao prek neta ...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ako uzmem 3M, vise se bojim za lak nego za tablicu.

Kolika je kazna za busenje? Rupe bi bile taman na bijelom dijelu, ne bi utjecale na citljivost.
Nemaš straha za lak... tablicu skineš koncem a traku poslije laganini fenom ili nekim namjenskim sredstvom.
Nači prema članku 244., kao privatno lice te jedino može kačit 300kn kazne (oštećena, nečitljiva tablica). Al u povijesti RH i interneta nema niti jedna dokumentirana naplaćena kazna za probušene tablice. Da ćeš baš na takvog maloumnika naletit i prvi u povjesti dobit kaznu za šarafe, mala je šansa. Ne rade probleme niti kod vraćanja probušenih tablica.
Ako moraš bušit, buši kroz slova i pofarbaj naknadno u crno.

AX-ja

èudo jedno
vborovic dobro kaze.
tablica se ne smije busiti.
to sam vec ja bio spominjao.
prolazi to,ali ako te bas netko hoce uzeti na zub,onda ima razlog.

dok vani u nekim zemljama tablica mora bit na popnitnama.

Na vrh