DS5 by MacSlavko

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Tako je, odlična stvar. Škrt sam pa mi se ne daje pare za to za Scenica.

Mislim da su kod njih sva manja vozila benzinci, dizeli samo kamioni i tako to.
Mislim da je tu Webasto / Eberspächer, dobra pomoč. Znam da grije kabinu, ali vjerujem da bi pomogao. A možda bi se moglo složiti da malo ugrije i "ostalo"! Možda se varam....

Cutac

Prèkaroš
Tako je, odlična stvar. Škrt sam pa mi se ne daje pare za to za Scenica.
Ja bih to sebi ugradio da palim auto po tim minusima, super stvar. Još ako je u garaži, ne treba se ništa niti bušiti izvana, kroz haubu se spoji.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Nema šanse tamo prići dremelom…
Popodne je 2. poluvrijeme pak budemo videli tko će pobijediti…

PS: druga cijev nije original. Još davno sam je dodao. Inače je u braniku na lijevoj strani fake otvor. Well, not anymore!
😎

Prilozi

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Vidim da Pliva ima Asepsol EKO, to mu dođe to. Ja sam špricao na prošlom autu, resilo mi
Smrad iz klime (konačno) riješen!

Dakle, nisam nigdje našao Asepsol, ali sam nabavio druga dva kućna antibakterijska sredstva + dva spreja (pjena i sprej) za dezinfekciju auto-klime.
K tome sam zaključio da mu ni ono sredstvo protiv plijesni/gljivica u kući neće škoditi pa sam u tri navrata našpricao i toga u otvore za ventalaciju ispod šajbe, kao i u rupu iza filtera klime u kabini (prethodno izvadio filtre). Tako bih ga pustio da radi 15-ak min. s otvorenim prozorima i kad se to provjetri onda bih našpricao antibakterijski sprej iz Kauflanda (3,5€). Taj malo pristojnije miriše, ali svejedno nije za izravno udisanje pa je i to išlo na 15-minutno provjetravanje i nakon toga (drugi dan) vožnja.

Cijeli proces je trajao nekih 10-ak dana dok nisam potrošio 0,5L antibakterisjkih špricala, jednu dozu pjene i jedan sprej.
Mislim da su sad pocrkale sve bakterije ne samo u autu nego i na parkingu! Konačno ne moram zatvarati nos (ili spuštati prozor) kad upalim auto!
Uz novi hladnjak i kompresor klime, zimus napunjeni plin, čiste filtre kabine i obilno dezinficiranje unutarnjih i vanjskih kanala, sad se konačno mogu voziti k'o čovjek!

PS: primjetio sam da ljetos kad sam stavljao filtre onaj donji očito nije dobro sjeo jer je izgledao malo nagnječan sad kad sam ih izvadio. Pa sam ga izravnao i zamjenio im mjesta (i dalje uz pravilan Air Flow) te ih vratio unutra pazeći da oba fino sjednu. Usput sam u ovih nekoliko vađenje filtara usavršio tehniku pa cijeli proces završim za 20-30 min (računajući i ono napamet pipanje/uglavljivanje ventilacijeske cijevi koja dolazi iznad suvozačevog difuzora)...

Prilozi

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Smrad iz klime (konačno) riješen!

Dakle, nisam nigdje našao Asepsol, ali sam nabavio druga dva kućna antibakterijska sredstva + dva spreja (pjena i sprej) za dezinfekciju auto-klime.
K tome sam zaključio da mu ni ono sredstvo protiv plijesni/gljivica u kući neće škoditi pa sam u tri navrata našpricao i toga u otvore za ventalaciju ispod šajbe, kao i u rupu iza filtera klime u kabini (prethodno izvadio filtre). Tako bih ga pustio da radi 15-ak min. s otvorenim prozorima i kad se to provjetri onda bih našpricao antibakterijski sprej iz Kauflanda (3,5€). Taj malo pristojnije miriše, ali svejedno nije za izravno udisanje pa je i to išlo na 15-minutno provjetravanje i nakon toga (drugi dan) vožnja.

Cijeli proces je trajao nekih 10-ak dana dok nisam potrošio 0,5L antibakterisjkih špricala, jednu dozu pjene i jedan sprej.
Mislim da su sad pocrkale sve bakterije ne samo u autu nego i na parkingu! Konačno ne moram zatvarati nos (ili spuštati prozor) kad upalim auto!
Uz novi hladnjak i kompresor klime, zimus napunjeni plin, čiste filtre kabine i obilno dezinficiranje unutarnjih i vanjskih kanala, sad se konačno mogu voziti k'o čovjek!

PS: primjetio sam da ljetos kad sam stavljao filtre onaj donji očito nije dobro sjeo jer je izgledao malo nagnječan sad kad sam ih izvadio. Pa sam ga izravnao i zamjenio im mjesta (i dalje uz pravilan Air Flow) te ih vratio unutra pazeći da oba fino sjednu. Usput sam u ovih nekoliko vađenje filtara usavršio tehniku pa cijeli proces završim za 20-30 min (računajući i ono napamet pipanje/uglavljivanje ventilacijeske cijevi koja dolazi iznad suvozačevog difuzora)...
Mislim da je vrijeme da skineš cijelu tablu, sve uredno očistiš, i vratiš. Samo tako čovjek može biti siguran u uspjeh😀

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Haha!
Joj, tog posla se užasavam! Srećom, ovo je za sada dovoljno. Čekao sam dva tjedna da vidim rezultate zahvata i mogu reći da sam ih sve pobio (dok se gamad ponovno ne nakoti)...
Nadam se da će heater-matrix i sve poluge i klapne uredno raditi još dugo vremena jer mislim da bi mi za vađenje cijele table trebalo tjedan dana!
😱
.
PS: sad je fakat kao u apoteci Had uđem unutra!
😂

Posljednje uređivanje:
Na vrh