Sve je jednostavno i bezazleno dok ne postane komplicirano i opasno. Prekjučer sam se čuo s kolegom. 54 godine. Zdrav, nema visok tlak, normalan BMI, nema povišen šećer. Od "komrbiditeta" jedino pušač. Isto kao i hrpa nas.
Nakon 37,5 za tri dana je došao do 39,5-41 i obostranom upalom pluća, saturacija na 80%, filali ga s 15 litara kisika. Razmišljali ga iz sata u sat staviti na respirator. Ne ubija virus, ubija imunološki odgovor. Uspjeli su napraviti superesiju deksametazonom.
Ne razumijem kakve veze
fizičar Pavuna ima veze s imunologijom i epidemiologijom. To je kao da pitaš Luku Modrića da stručno komentira igru Marina Čilića. Da, kongenijalne su discipline: treba imati znanja i tjelesne kondicije, biti fizički izdržljiv i utreniran, ali, osim toga, nogomet i tenis, jedno s drugim veze nemaju.
P.S. Ne treba nikog fascinirati titula. Od puno radišnih i pametnih ljudi s dr.sc. titulama, znam i neke koji su dr.sc. stekli na temama koje ja ne bih ni za diplomski od sramote prijavio, a kamoli obranio.

Najrađe bi ih objavio, ali nije korektno.
Od realnih pogleda na situaciju, izdvojio bih mišljenje Ante Bagarića. Tko ima vremena, vrijedi poslušati.