Pa da.Ne preskače ni jedna klapna? Stanu kad dodju u donji ili gornji položaj?
Ne preskaču.
Odspoio sam i motoriće livi i desni i poluge se lagano pomiču, a i vidim kako se klapne pomiču kroz onu plastiku od kućišta.
Ne vidim ja nikakav mehanički kvar
Ma čim sam ga promjenio pred kraj prošle zime (prije cca 8 mjeseci) nije bilo razlike tj i dalje nije grijala desna strana tako da sam njega izbacio iz jednadžbe. Eventualno zrak u njemu ali ne čujem nikakvo šuštanje/bućkanje u njemu ili sustavu općenito.Nije problem nigdje nego u radijatoru kabine i on se mora promjeniti...
Neki dan sam opet mijenjao radijator drugi put u dvije godine.
Prvi put stavio Kamoka bio jeftin i odmah dostupan. Nemojte raditi grešku i ugrađivati jeftini jer če se vrlo brzo začepiti. Ovaj put stavio puno skuplji pa čemo vidjet dokle če trajat!
Uglavnom čest problem kod Citroena i PSA grupacije, vozila kod kojih unutarnji radijator se nalazi u "ležečem" položaju nemaju problema za razliku od naših gdje se radijator nalazi u bočno stoječem položaju!
Trebalo bi da mogu. Svaki aktuator koji se pokreće električno (čitaj elektronski) bi trebalo da se može i testirati pomoću dijagnostike.Da li te klapne mogu preko dijagnostike da se testiraju? Koliko je to merodavno?
To je super cifra, izgleda da je jednostavan pristup onda… jer u jednom Golfu ti je to par radnih dana posla, cifra min. 10x veća...sad ne znam sta raditii.. da li to rucno samostalno kopati i gledati ili dati 100e za nov hladnjak +ruke.
Ako je mali kiler riješenje onda to nije puno ali u mom slučaju klapne sve fizički odrađuju i ugradio sam ZAMJENSKI "valeo" hladnjak i ništa se nije promijenilo. Sada sam zahvaljujući kolegi "rakonji" nastavio čepušati onog Grand Picasso iz oglasa i uzeo taj hladnjak pa ću ga idući tjedan ugraditi.Ja imam problem za peugeot 308 2010g. I majstor kaze, gledao sam na dijagnostici sve klapne rade, zacepljen ti mali hladnjak....sad ne znam sta raditii.. da li to rucno samostalno kopati i gledati ili dati 100e za nov hladnjak +ruke.
Taj je super!Ja u c4 imam Nissens već bar 5 godina i nema greške.