Moguće da fali plina u klimi.Meni ljetos lijeva strana nije hladila kako treba
To bih trebalo prvo provjeriti jer s hlađenjm je drugi princip nego s grijanjemMoguće da fali plina u klimi.
Zbog čega mijenjaš i kompresor i hladnjak( kondenzator) klime? Da li si detektirao gdje se gubi plin?Sad ga nema (tlak je 4,2 bara). Zato i ide na zamjenu kompresora i hladnjaka klime.
No ljetos je bilo plina (14,3 bara) pa opet ta lijeva strana nije radila kako treba. Kasnije ni desna…
Danas uredno grijao na obje strane s jednim stupnjem razlike (moguće da vršak toplomjera nisam jednako duboko ugurao, da se naslonio na neku plastiku unutra / stijenku cijevi i sl.).
Ugl: vani 7 stupnjeva, temperatura rashladne tekućine 85-90, klima namještena na 22 u kabini (automatski) te na L i D otvor iznad radija puše 48,6 ond. 49,5. Kasnije je palo na oko 43 (kad se u kabini već ugrijalo). Pretpostavljam da bi i nastavilo smanjivati temp. ali stigao sam na cilj i ugasio auto…
To bi onda trebalo biti u redu?
Budemo videli kako radi AC kad stavim kompresor i napunim plin…
Vrte se oni i djeluju kao da je sve u redu ali treba ih skinuti i pogledati osovine.. ako je osovina pukla ili izlizana neće pomicati klapnu.evo se u mene sada pojavio problem s hlađenjem.
znači sve pozicije u autu uredno na svoje otvore pušu hladno osim na vozačevoj strani gdje GRIJE (znači ne puše mlako nego baš grije. i to na svim otvorima ruke, šajba i noge).
danas bio kod majstora i pokazao je grešku nešto kao "lijevi motor klapni u masi". plina ima i ostalih grešaka nema. došao kući da to rastavim i pogledam motor da ga mogu poslikati i naručiti kad ono SVE RADI KAKO TREBA.
E, a šta sad??
iz vani se vide tri motora(jedan livo i dva desno) i svi se vrte kako treba zajedno s polugama
točno je toVrte se oni i djeluju kao da je sve u redu ali treba ih skinuti i pogledati osovine.. ako je osovina pukla ili izlizana neće pomicati klapnu.