Desna strana ne grije!??

-dominic-

Active member
Donator foruma
Nije baš ohrabrujuće za pročitati. Ja nikako da se bacim na posao, ili je hladno, ili pada kiša ili obaveze.

Cale81

Well-known member
Došla zima a desna strana još uvijek mlaka 🙄.
Sada sam opet rastavio obloge da dođem do motorića i klapni, te sada opet proučavam 😬.
Usput sam zamjenio i filter kabine i očistio lopatice ventilatora. Taj dio do filtera je bio jako zamazan (skroz crni sloj prašine /masnoće i na stjenkama i na lopaticama ventilatora). Zar ne postoji neki filter prije ventilatora jer sam u lopaticama našao djelove nekoliko buba/skakavaca 🫤.

Ima li itko neku skicu/presjek kutije za grijanje ili
popis djelova/klapni koji se nalaze u njoj?

Po ovome što se da viditi mehanički je sve ispravno (dvije klapne od grijanja/hlađenja nisu blokirane i povezane su preko polugica na motoriće i to sve skladno funkcionira), da nema negdje još neka klapna koju ne vidim i koja utječe na grijanje 🤨

Cale81

Well-known member
Ne preskače ni jedna klapna? Stanu kad dodju u donji ili gornji položaj?
Pa da.
Odspoio sam i motoriće livi i desni i poluge se lagano pomiču, a i vidim kako se klapne pomiču kroz onu plastiku od kućišta
Ne preskaču.
Odspoio sam i motoriće livi i desni i poluge se lagano pomiču, a i vidim kako se klapne pomiču kroz onu plastiku od kućišta.
Ne vidim ja nikakav mehanički kvar

Posljednje uređivanje:

andelko

Member
Nije problem nigdje nego u radijatoru kabine i on se mora promjeniti...
Neki dan sam opet mijenjao radijator drugi put u dvije godine.
Prvi put stavio Kamoka bio jeftin i odmah dostupan. Nemojte raditi grešku i ugrađivati jeftini jer če se vrlo brzo začepiti. Ovaj put stavio puno skuplji pa čemo vidjet dokle če trajat!
Uglavnom čest problem kod Citroena i PSA grupacije, vozila kod kojih unutarnji radijator se nalazi u "ležečem" položaju nemaju problema za razliku od naših gdje se radijator nalazi u bočno stoječem položaju!

Posljednje uređivanje:

Cale81

Well-known member
Nije problem nigdje nego u radijatoru kabine i on se mora promjeniti...
Neki dan sam opet mijenjao radijator drugi put u dvije godine.
Prvi put stavio Kamoka bio jeftin i odmah dostupan. Nemojte raditi grešku i ugrađivati jeftini jer če se vrlo brzo začepiti. Ovaj put stavio puno skuplji pa čemo vidjet dokle če trajat!
Uglavnom čest problem kod Citroena i PSA grupacije, vozila kod kojih unutarnji radijator se nalazi u "ležečem" položaju nemaju problema za razliku od naših gdje se radijator nalazi u bočno stoječem položaju!
Ma čim sam ga promjenio pred kraj prošle zime (prije cca 8 mjeseci) nije bilo razlike tj i dalje nije grijala desna strana tako da sam njega izbacio iz jednadžbe. Eventualno zrak u njemu ali ne čujem nikakvo šuštanje/bućkanje u njemu ili sustavu općenito.
Ovaj što sam ga ugradio je valeo, nije baš neka no name marka.

To da se kiler začipa svako par godina mi je totalno neprihvatljivo i tu postoji neki drugi problem čija je posljedica to začepljenje.

Na vrh