C5 X7 1.6 THP by Milosh - The Great White

visaluteju

Well-known member
Milose da ne otvaram novu temu, nadam se da ne zmajeris, da te pitam ovdje a lici mi da bi ti mogao znati - koliko ampera pruža upaljač utičnica maksimalno ? Pretpostavljam da je u svih auta isto / slično ?

Milosh

Test
Milose da ne otvaram novu temu, nadam se da ne zmajeris, da te pitam ovdje a lici mi da bi ti mogao znati - koliko ampera pruža upaljač utičnica maksimalno ? Pretpostavljam da je u svih auta isto / slično ?
Obično bude osigurač od 20A za upaljač. Možeš to lako provjeriti tako što u uputstvu od auta nađeš koji je to osigurač i pročitaš koji je. :)

Rexi

New member
Ako se ne varam, imaju dva osiguraca, jedan za ovaj kod vozaca i jedan za suputnika.
Meni ej bio 20A, pa sam stavio 10A

Milosh

Test
Nekidan bio u Mostaru i gledam gdje da patkiram, sve četinari na parkingu, a ja stanem ispod jedinog listopadnog drveta na parkingu (reko' da izbjegnem smolu).

Došao ujutro kad ono cijeli auto prekriven sa hiljadama malih ljepljivih kapljica, sa tog stabla.

Odem odmah prvo do samouslužne prone gdje sve spadne i bez trljanja, a onda ipak odem i na automatsku. Nije ostalo nikakvih tragova.

Stigla dva važna upgrade-a za auto. :D

Donji je duži kabal za Joying displej a gornji je ovo:

https://m.banggood.com/Car-Fixed-Sundry-Car-Belt-Trunk-Organizer-Elastic-Car-styling-Color-Strap-p-1158562.html?rmmds=myorders

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Možda je Koprivić u pitanju, njega ja imam u dvorištu i isto kapa sitne ljepljive kapljice (između ostalog)... ali sve ide bez problema dole :D

Phantom

Drajver
Kud na automatsku aja ja
ja isto nikad automatsku više, s:cenzura::cenzura::cenzura:ali su mi par mjesta kamenčićima u četkama pa sam morao polirat kao nisu oni, a prije par dana prijatelju novog megana išarali cijelog,...samo ručno pranje :angel:

Cutac

Prèkaroš
ja isto nikad automatsku više, sali su mi par mjesta kamenčićima u četkama pa sam morao polirat kao nisu oni, a prije par dana prijatelju novog megana išarali cijelog,...samo ručno pranje
Ma Miloš na ovoj bijeloj boji niš ni ne vidi ak je izgrebano :whistling:

Milosh

Test
Možda je Koprivić u pitanju
Sad sam pogledao šta je to i nije to. Ovo je stablo srednje veličine, kao recimo lipa i ima listove veličine kao lipa, samo što su listovi zaobljenih (glatkih) rubova, nisu reckasti kao kod lipe. Neki lokalci su rekli da je to lipa ali mislim da nemaju pojma. :D

kak ti radi joying? jel imaš kakvih problema?
Super radi, zadovoljan sam. Napisaću o tome malo detaljnije kad uhvatim malo vremena.

Kud na automatsku aja ja
A znam, ali bilo me strah da nije ipak ostalo nešto od te smole jer nisam ničim trljao auto, a nisam imao vremena za pravo pranje.

Ma Miloš na ovoj bijeloj boji niš ni ne vidi ak je izgrebano
Vidim ja i previše, ali sve je od prije. Ima tu puno posla za srediti te sitnice, ali to mi je zadnja u prioritetima. :D

Milosh

Test
Izgled je poslednji. [emoji14]

Ima jedna izreka (tacna kao i sve izreke):

Èist auto je proizvod bolesnog uma. LOL LOL

E tako ti je i sa detailingom, još više nego sa pranjem. LOL

Milosh

Test
Ponovio se danas za metlice, Bosch AeroTwin, cijena 61 KM:

Postavio zadnju kamericu.

Da ne bih dirao džek od auta za svjetlo tablice, iskoristio sam džek od starog svjetla tablice. Bukvalno sam odrezao svu plastiku od starog svjetla tablice (koje je inače pokvareno, fali staklo) dok nisu ostali samo kontakti za sijalicu. Onda sam ih očistio i na njih zalemio žice za napajanje svjetla pored kamerice:

Da bih riješio problem desnog rikverc svjetla koje ne radi, izvukao sam + sa lijevog svjetla i žicom ga doveo do desnog te žicu zalemio na + kontakt od desne sijalice. Prije toga sam pravi + iz konektora desnog svjetla izvukao i izolirao sa strane. Još samo moram nabaviti LED sijalice sa tim grlom. Ovo je nadam se privremeno rješenje, dok ne otklonim pravi uzrok (hopefully :)).

Na istom mjestu sam spojio plus i masu za napajanje predajnika kamerice (WiFi). Sama kamerica se napaja iz predajnika. Ubacio kamericu i sve učvrstio trakom tako da ništa ne lupa..

Plus sa lijevog rikverca doveden na desni:

Predajnik kamere i njegovi kablovi:

Samu kameru nisam uspio isprobati, moram spojiti prijemnik na Joying.

Ova kamera mi se nešto ne sviđa previše, glupo mi izgleda.

Sve djeluje kao da radi, jedino mi se ne sviđa što su ove smiješne ledice pored kamere žute pa mi sad odskaču od lijevog svjetla tablice. Mislim da ću vratiti oem svjetlo sa žutom T10 sijalicom na lijevu stranu, da bude jednako, dok ne stavim drugu kameru.

Planiram uzeti ovakvu kameru, bijelu:

https://www.aliexpress.com/store/product/Rear-view-camera-2-4G-RCA-or-AVIN-connector-Wire-parking-camera-170-degree-Wide-Angle/319645_32270733633.html

Na vrh