meni je isto logično to...pumpa za aditivI katalizatori i dpf filteri se otkupljuju, valjda zbog dragocjenih metala u njima.
Traži ti mišljenje drugog majstora, bez obzira koliko taj bio iskusan.
A to što ne koristi dovoljno aditiva može biti do pumpe za aditiv.
Vrlo korisna informacija.Meni se osobno iz prijašnjih iskustava čini da je to neka glupa sitnica koja ga zeza!Majstori sa navodnicima uvijek izlože najcrnji scenarij!Kao da im se neda malo istražiti,najednostavnije je reči francuz!To je dobro održavan auto,sa malo kilometara!Moj je došao iz Belgije sa cca 150 000 km,da bi na kraju teško,ali ipak skužio da ima 100 000 km više!Iz Belgije preporučam kupovinu auta samo uz CarPass!Ako nije muljaža,svaki auto ga od tamo može imati,košta par eura!I država onda ga izdaje sa popisom svega što je rađeno u servisima,i cijelom povijesti kilometraže,i datuma!Moj naravno to nije imao,nisam znao......,CarPass je jeftin......,ali ga nesmiju izdavati preko interneta,samo osobno!Uglavnom su mi nakon učestalih pitanja,potvrdili da je imao više kad je izašao iz Belgije.....nego što je meni navedeno!CarPass sistem se pokušava uvesti u večini europskih zemalja,da bi se minimalizirala mogučnost manipulacije sa kilometražom!Uglavnom auto mi sad ima skoro 300 000 km,ide odlično,unatoč tome što sam tražio i uzeo verziju sa EGS mjenjačem!Sve se to da podesiti kad se čovjek potrudi,i ima želju!Kupiš svoju diagnostiku i odradiš!Zadnji puta sam imao problem što nije htio ubaciti u treču brzinu i više!Greška na mjenjaču,pa na motoru....katastrofa!Srečom sam imao dijagnostiku uz sebe,resetirao greške i polako dalje!Majstori htjeli čuda mjenjati,pljuvali po autu,kao riješi se toga!Na kraju sam skontao da mu je ABS prsten prljav,pa senzor nemože očitati brzinu,pa mjenjač nezna koliko brzo ide......,pa nezna što bi,zbog čega ECU misli da je mjenjač neispravan.....,i baca grešku motora!DOSLOVNO sam samo sa brake cleaner-om i četkicom za zube očistio prstene od ABS-a na ležajevima......i problem riješen!Toliko o majstorima.........
Evo primjer jednog CarPass-a,sreo čovjeka sa Partnerom....zapričali se.....,pa mi pokazao i objasnio!Na dokumentu bude upisano ono što je odrađeno u velikoj večini servisa po zemlji koji su u sistemu pod CarPass-om.....
Pogledajte privitak 2069
.....i kao što sam rekao ovima iz CarPass-a prosto mi je nevjerovatno da ti nemožeš online platiti,i dobiti certifikat mailom!Toliko uvođenja sigurnosnih mjera protiv skidanja kilometraže,i onda ovo nemože!Kao da ja mogu nešto napraviti sa certifikatom za nečiji VIN vozila!Nego bi trebao potegnuti iz Hrvatske do Belgije zbog jednog papira,jer vozilo mora biti prisutno!Čim sam prvi puta došao u ovlašteni Citroen servis sa Berlingom,čovjek mi je rekao da je auto u odličnom stanju,ali da u Belgiji auti za kratko vrijeme često naprave jako puno kilometara,i vjerovatno se onda jeftinije prodaju!Mora postojati razlog zašto dosta ljudi ide u Belgiju po aute za preprodaju....
Dost dobar komentar.
Kaj se tiče ventilacije, isprva sam mislio da Berlingu to fali, ali čak je ok, doduše koristim automatsku klimu, tako da se nikad ništa ne magli, nikad i ne gasim klimu više, zima ljeto, uvijek automatik klima, 20.5 do 21.5 stupnjeva, ovisi koje doba dana i koliko je ljudi u autu.
Kao prednost bi naveo klizna vrata
Što se tiče tvrdog ovjesa, da, nešto je tvrđi i kad nije natovaren auto, onda tako malo - "poskakuje", što je natovareniji, nekako bolje leži i udobniji je. Mjenjač je "ok", očekivao sam i gore, volan nemam zamjerke, mislim da su ispoštovali minimum udobnosti volana i mjenjača za ovaj segment vozila za obiteljsku upotrebu. Za sjedala nemam zamjerke, visok sam 174cm i podignuto mi je do kraja sjedalo po visini i onda pomaknuto unazad do kraja, doduše, ja volim dosta uspravan položaj pri vožnji, nisam nikad volio "ležanje" na prednjem sjedalu. Laktalo je od lošeg materijala, imam koščati lakat i probio sam ispod tapecirunga taj "karton" il od čeg je već (lesonit?), tak da malo ima udubljenje.
Od mana bi naveo dosta spartansku opremu, da bar radio ima bluetooth, ne smeta mi što nema "infotainment" sa touch screenom, samo da je bluetooth kao u onim socijalnim radijima po VW, bilo bi dovoljno. Start stop čim upalim auto, isključim, ne jednom mi se desilo da sam "prevario" auto prebrzim ubacivanjem u brzinu i kretanje da start stop upali pa ugasi auto il se zblesa, pa me to samo živcira, a nemam toliko gradske vožnje, tako da mi to uopće i ne treba, tih 5 do 6 semafora, baš me briga... Dobro mi je došao na Krku dok sam stajao u koloni ove godine, prek 40 minuta ugašenog auta se nabralo hah!
Pomoć pri kretanju na uzbrdici je kul i dobro radi!
Šteta što nema više svjetla (umjetnog) u drugom redu sjedala, mislim da jači paket opreme ima onu "konzolu" na plafonu di ima svjetla, također, mogli su u prtljažnik sa strane neko svjetlo stavit, a ne samo ono gore blizu stražnjih vrata.
Dimenzije guma na 16" felgi, preskupe!