Alati, auto kozmetika, dijelovi - popusti i akcije..

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
Dal'netko zna ima li ovaj nastavak za kanister kod nas kupiti. Ima na eBay, ali to bi mi stiglo za dva mjeseca. Original kaj imam uz kanister mi je puknul.

IMG_20220918_141632.jpg
 

gambler072

C5 enthusiast
Drugari, treba mi mala pomoc.
Dvoumim se izmedju dva aku odvijaca / busilice, Ferrex (marka njemackog lanca Aldi) i Einhell, pa bi mi trebao neko ko se vise razumije u ovaj tip alata. I jedna i druga busilica su hobi alati, kvalitet izrade nije vrhunski, ali ce za povremeno koristenje odraditi sta trebaju. Ferrex je 12V i 2.5Ah, Einhell je 18V i 1.5Ah. Cijena je ista, Ferrex ima 1 godinu duzu garanciju, set bitova i kofer, dok Einhell dodje samo sa punjacem i baterijom, te 2 god garancije. Dimenzijama je Ferrex malo manji i laksi, zgodniji za rukovanje, Einhell je subjektivno malo jaci. Pomoc je dobrodosla, kao i preporuka nekog drugog modela istog cjenovnog ranga (ove dvije trenutno kostaju po 30€), jer ce se koristiti 10 puta godisnje.

https://www.netto-online.de/einhell-18-v-akku-bohrschrauber-bt-as-18-li/p-2086388000
https://www.aldi-nord.de/angebote/aktion-mo-12-09/akku-bohrschrauber-cdt218bff-9-8065-1-0.article.html
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Za Einhell sutra možeš ući u prvu trgovinu sa alatom i uzeti dodatnu bateriju... je ono što sam mislio reći dok nisam otvorio linkove.
Einhell i inače radi jeftine alate, korak iznad 'kineza', no ovo na linku je očajno... upravo taj neki kineski jeftilen sa njihovom naljepnicom.

Ako je fiksni buđet i rijetko ti treba, razmisli o normalnoj bušilicina kabel. Dobit ćeš puno bolji proizvod za tu lovu. Za nešto na bateriju bi se ja rastegnuo do prvog Parksidea ili 'pravog' Einhella... ali to je već duplo više
Dal'netko zna ima li ovaj nastavak za kanister kod nas kupiti. Ima na eBay, ali to bi mi stiglo za dva mjeseca. Original kaj imam uz kanister mi je puknul.
Ako nema po autodijelovima i građevinskim trgovinama, ja bi prvo u trgovinu neku nautičku ili poljoprivrednu trgovinu
 

gambler072

C5 enthusiast
Ako je fiksni buđet i rijetko ti treba, razmisli o normalnoj bušilicina kabel
Na kabl vec imam, treba mi nesto mobilno :) "pravi" Einhell je nekih ca 20€ skuplji, Parkside vec odavno nisam vidio nigdje na akciji. Je li i za Ferrex isto misljenje kao i za ovaj Einhell? Vidio sam da hvale Ferrex Professional, ali on je vec blizu premium cijene, a i nije nesto sto mi je prijeko potrebno
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
I Ferrex i ovaj plavi Einhell mi djeluju kao da su na istoj razini kvalitete.
Ferrex je 12v, a u toj klasi su obično one manje bušilice sa baterijom u ručki... 18v ''Einhell'' bi trebao biti jači, no slabija baterija ga vjerovatno izjednačava.
Ako mora biti između ove dve, ja bi išao za duljom garancijom
 

Milosh

Test
Za odvrtač, definitivno ne gledaj ispod 18V, i gledaj pravi Einhell a ne ovaj, ovo što si linkao je ili neki model od prije 100 godina ili neka kopija.

Evo ti dobrog Einhell-a:I da, ako kupiš Einhell, njihovu bateriju kasnije možeš koristiti sa bilo kojim drugim njihovim alatom koji kupiš.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Možda ima nešto zanimljvo rabljeno?
''Pravi'' Einhell ti ima Power-X-Change oznaku na baterijama i te si pašu međusobno na većini uređaja.
Sa aku alatom je uvijek pametno ući u čim veću 'familiju'
 

gambler072

C5 enthusiast
Odvijac "obicnih" sarafa, eventualno neko busenje ako moze to da izgura, mislim da se u svijetu alata to zove cordless busilica. Nikakve veze sa odvranjem tockova nece imati, znam da ove koje sam linkao ne smiju ni pogledati takve sarafe :)
 

Milosh

Test
Razumio. Onda ti je ovaj Einhell koji si linkao sasvim ok kao prosječnom korisniku. Gledam karakteristike i čak je malo jači od moje Bosch GSR 10.8 Li koja je profi Bosch i platio sam je 240 KM na akciji.

Ako želiš da daš više para, sa boljim aku možeš bušiti i beton/zid, čisto da znaš..
 

gambler072

C5 enthusiast
Hvala puno na pomoci. Protegnut cu se onda malo za taj einhell, nije neka razlika, a bar cu znati da je ok. Ne treba mi takav alat svaki dan, cisto hobi, da se ponekad nesto zasarafi, odsarafi, dotegne i izbusi, a da ne lomim ruke sarafcigerima i da ne vucem kablove za sobom
 

Citron

Active member
Moja Y420250 dizalica koju sam platio 1200 kuna prije 3 godine (ili dvije?) je sada 2200.

Buraz bi ju koristio za zamijeniti gume pa gledam koliko bi mi mogao biti dužan, pa reko da i ovdje objavim rast cijene. ****te...
Koje povjerenje u buraza da odma ide gledat cijenu dizalice 😆😆😆
 
Na vrh