Krky
Lakerski profesionalac
Da još nešto, u uputama piše da se filter ulja treba normalno redovito mijenjati kako je preporučeno, pa valjda to spriječava da se ne napravi talog u karteru..Postoji,koristi se u vojskama,naročito u američkim makinama za ekstremne uvjete,uglavnom ako motor ostane bez ulja,pa da si možeš spasiti dupe.
Kak je to u komercijali,meni je sve to sumnjivo,jer bi ih naftni lobi dezintegriral da puste nekaj takvog na tržište.Ja se nebi s tim igral,jer ne mjenjanje ulja u motoru napravi takav talog da ne vjerujem da postoji nešto što bi zamjenilo taloženje čađe,aditiva i mulja.
i zanimljivo je da treba prije staviti taj aditiv10% u staro ulje koje je trenutno u motoru i napravit 500km i tek tada staviti u motor novo ulje sa opet 10% tog aditiva, i onda se postigne željeni rezultat, i nakon toga netreba mijenjati do 120tkm ulje, samo filter ulja redovito kak inače ide, i ako je do sad motor trošio ulje, da če ga nakon toga nešto manje trošiti, i da onda treba samo doljevati novo ulje pomiješano sa tim aditivom 10%..
Deda, el to drži vodu?
Mene to ne zanima toliko radi česte promijene ulja već radi tih nekih poboljšanja rada motora, manjeg trenja kak piše itd..