beskičmenjaka Scalu ni ne vozim - ako u godinu dana napravi 6.000 km puno sam rekao
bolestan sam po pitanju tog auta - ako ne odem na put (rijetko idem) samo se 1x tjedno odveze do praone i kratki đir
za sve ostalo je tu golf koji je u godinu dana napavio 12.000 km
trebalo bi scalu više voziti, ali ajde možda sad budem mjesečno radio nekih 300 km (servis je bio krajem 10. mj. od servisa je napravila tek 4.000 km ili nešto malo preko)
uopće mi je žao što sam prešao na interval servisa 1x godišnje, ali ajde, smatram ok zamijeniti ulje 1x godišnje iako je to u ovlaštenom (garancija) ipak značajan trošak
možda padne neki izlet pa će se i ona provozati
iskreno ok mi je ona za vožnju, tih auto, čudno poletan za 110 ks, ugodno malo troši
nešto zajebava plin na golfu, na leru se na plinu ugasi
ne da mi se to riješavati
kažu da ne baca nikakvu grešku
ono što sam mislio je slijedeće - u 9 mj promijeniti ulje i filter ulja i kabine, popraviti prskalicu stražnjeg stakla te nek mi majstor ispita sve što se tiće okretaja na leru (po meni nešto nije ok, naime kad je vani toplo hladan kad se upali digne okretaje, a kad je vanni hladno to ne učini itd.) - nek ispida lambde sonde, motorić ler gasa, senzor temperature rashladne tekućine, onaj PCV ventil vidim da je ok, ne vuče nigdje falši zrak itd.
kada to provjerim tek onda ću se pozabaviti s plinom
čak sam mislio kako nema puno servisera Landirenzo, da promijenim cijelu plinsku instalaciju (sve komplet) i stavim novu - možda mi je to i jeftnijije nego na sustavu starom 16 gdoina mijenjati ovo ili ono
što mislite?
boca traje atest do 2029.
injektori su noviji (nisu od ugradnje, ai mislim da imaju jedno 5 godina barem)
pa da stavim neki sustav za koji ima više servisera - npr. Lovato?
svaki savjet je dobrodošao
e sad zašto kenjkam za golfa
zato što on po gradu/prigradski ali s kratkim relacijama, na hladno i lagane noge na gasu troši prosječno ili 10 litara benzina ili 11,5 litara plina
za plin mi je to ok, ali benzina je to za današnje pojmove mnogo
kako tako puno?
motor iz prahistroije, krme je teže od golf7-ice, motor je u biti nejak (98 ks), dodatno prilagođem za plin (serijski), auto je star itd.
s obzirom da s golfom prelazim 2x više km nego sa scalom, u uvjetima u kojima svaki auto troši više (scala bi iu tim uvjetima trošila 7,5 litara barem)....volio bi ga voziti na plin jer mi je to jeftinije
ovako kad se ugasi kad mu padnu okretaji na plin ga vozim samo ja....iz sigurnosnih razloga npr. staneš na raskršću, ne ugasi se, dap gas da kreneš ugasi se - to je opasno
budemo vidjeli
bolest scala (pranje, paziti, bit budala pa ne raditi ovo ili ono s autom) se na golfa ne primjenjuje = prljav je, bijeli putevi, parkiran u nekoj šumi, ne štedi se....bolest riješavam preko njegovih leđa
valjda i to nešto znači
na kraju ljeta ću ga oprati
a mazati sredstvima više nikada
star je, ima umalo 181.000 km
ak odapne da me manje boli
e da....scala ima tek 13.900
km
gume buju joj potrajale još 4 godine ako tako nastavim