Vožnja u suprotnom smjeru

Cutac

Prèkaroš
Kakvi šiljci pobogu?
Pa po tom sistemu može se staviti montažni mitraljez koji rešeta po autima koji idu u krivom smijeru...
Ovo je opasno jer auto kojemu se izbuše gume na 50-70 km/h je kao topovsko tane, a ni vozač sigurno neće biti priseban kad mu četiri gume grunu pod nogama.
Mom uji je na 30 km/h pukla guma i dignula ga je na dva parkirana auta, kako bi tek bilo na autocesti...

Treba fizički učiniti da se ne može prijeći u drugi smjer, a ne linčevati onoga koji je prešao.

Vi ste stavili tu sklopku jer ona otvara strujni krug, a to se može učiniti samo impulsno, dakle takav pristup ne prouzrokuje štetu.

Ja sam po struci strojar i sa takvim sistemima prisilnog zaustavljanja sam se susreo samo u eventima kada samo takav pristup može spriječiti katastrofu i ljudske žrtve, a da se potom sve obustavi dok se ne sredi nered koji je taj sistem prouzročio.
Kad projektiramo neke konstrukcije, uvijek uračunamo neku potencijalnu grešku i imamo backup rješenje koje bi služilo da korisnici niti ne znaju da je došlo do popuštanja dok majstori ne bi sredili glavni nosač(ili bilo što).

Kod ulaska u krivi smjer vaša solucija otpada jer bi ona osigurala da vozilo ostane u suprotnom smjeru bez da se može maknuti. To je kao da vam se netko parkira pred auto da ne može izaći, a vi mu skinete kotače.

Ja da imam pravo odluke, stavio bih one kocke(koje razdjeljuju trake na nekim čvorovima) koje sjedaju na središnje crte. To em jedva pređeš, a i ako pređeš, znaš da si negdje gdje ne smiješ biti.

vborovic

C5 modifikator
Meni se više sviđa bosanski sistem, ako je istinit, nego ovi naš. Pod a) pomoga si čoviku direktno (kakve mrtve uplate u lopovski proračun), i pod b) izbjega si kaznu. Opet si platija svoju grešku, pomoga si čoviku na ruku koji isto hrani svoju familju. On je čovik, ti si čovik, ruka ruku mije i šta će nam proračun.
E vidiš, zbog takvih kao ti nam država ne valja ... žao mi je, ali je tako ... po tome možemo napraviti privatnu policiju, svaki nek si otvori obrt i prehranjivati će sam sebe (+ obitelj) zaustavljajući druge ... malo sutra ... država tom policajcu daje plaću, država mu je omogućila da postane policajac (mislim na funkciju i autoritet, kroz zakon), i država je propisala zakone koji se trebaju provoditi ... kaznu nisi napravio prema policajcu, nego prema državi, stoga novac ide državi, a ne nekome tamo u džep ... za sve ostalo je krivi mentalitet i nastup ljudi koji stalno nešto improviziraju tamo gdje je sve jasno ko dan ...

Pa po tom sistemu može se staviti montažni mitraljez koji rešeta po autima koji idu u krivom smijeru...
A, sad ... :D ... da bi to bio najjeftiniji sustav, bio bi ... :D

ZlatkoC4

Well-known member
Tehnologija bušenja guma iz suprotnog smjera postoji odavno, i to je ponajbolje rješenje od svih ovdje navedenih jer osim ovih koji na ulazima izlazima slućajno uđu u krivi smjer postoji dosta onih koji se suicidno sa namjerom ukljućuju u krivi smjer.
Jedino što bih se takav ulaz morao semaforom automacki zatvarati kod događaja gdje je nekom izbušene gume do uklanjanja vozila paukom.

Slažem se i da se fizićki razdvoje trake ali bez obzira i na to imamo strućnjake koji opet ulaze u krivi smjer. Bilo sa odmorišta bilo sa uključenja isključenja sa auto ceste.

Postoji i sad na par mjesta na auto cesti gdje ulaz i izlaz nisu uopće u fiz-kontaktu pa svejedno idu u krivi smjer.

Da bih trebalo oduzimati za ponavljaće doživotno vozaćku trebalo bih. Iako se bojim da ni to za ove iz suprotnog smjera ne pomaže jer evo zadnji primjer je bio sad nedavno gdje je ćovjek ušao u krivi smjer sa vozilom njemaćkih tablica a RH je državljanin i trenutno mu je bila oduzeta B kategorija a svejedno je vozio i uz to usmrtio dava ćovjeka u koje se zabio.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
E vidiš, zbog takvih kao ti nam država ne valja ... žao mi je, ali je tako ... po tome možemo napraviti privatnu policiju, svaki nek si otvori obrt i prehranjivati će sam sebe (+ obitelj) zaustavljajući druge ... malo sutra ... država tom policajcu daje plaću, država mu je omogućila da postane policajac (mislim na funkciju i autoritet, kroz zakon), i država je propisala zakone koji se trebaju provoditi
To bi ti ja reka da si me pita prije deset godina. Do tad me oduvik pucalo domoljublje koje san poistovjećiva s državom. Odonda san naučija razlikovati Domovinu od Države. Domovina je u srcu, to je familja, dica, prijatelji, kuća, polje, livada, vikendica, more, posal, dobri ljudi, umjerena klima, bog, vjera, to je ono za šta bi umra braneći. Dok je Država nešto drugo. Država je od Æaće naovamo lopovuluk, kriminal i konvertitstvo ujelovljeno u SDPHDZ-u. i nisan ja i takvi kao ja problem zbog kojega smo tu di jesmo, nego onih 450-500 iljada parazita zaposlenih u državi sa svojim famlijama šta nam smjenjuju i dovode crveno-plavu kriminalnu bagru, šta nas kradu kroz poreze, grade autoceste koje nam ne tribaju, odnosno tribaju nam za dva miseca u godini, (dok u Dalmaciji nemaš poštene i kvalitetno napravljene lokalne ceste, a ako i imaš, onda se već gradi trideset godina tako da se još nije ni počela graditi), yebu nas sa svojin glupin zakonim i izjavama, slikavaju se u kockastim tutama, a s drugom rukom ti bunare u džepu. E, pa ka šta su odyebali oni mene, tako ću i ja njih.

vborovic

C5 modifikator
E vidiš, država se temelji na domovini, samo što je velika većina ljudi na to zaboravila, što se lijepo vidi na svim izborima i bilo kojim drugim demokratskim procesima ... bez da ulazim u detalje, jer nećemo o politici, svi jako dobro znamo za koga jesmo/nismo glasali, a dobili smo nešto što uopće nije bilo u ponudi ... i što se dogodilo? Ništa ... ima nas koliko, da 1/10 ljudi izađe na ulice, padaju svi bez obzira na to što stoji iza njih ... ali, to se neće dogoditi, jer je ljudima stalo samo do domovine, a ne i države ... kao da se radi o dva nepovezana pojma ... uništiti će državu totalno, onda što, unište domovinu, i što nam ostaje? Ništa ... a izbjegavanjem zakonom definiranih procesa u državi, onda je bolje ne biti u takvoj državi, odi van gdje već misliš da ti je bolje, i uživaj ... a svi ostali koji ipak žele ostati ovdje, u državi takvoj kakva trenutno jest, sretno nam bilo i nadamo se boljoj budućnosti ...

EDIT: Èisto da ne ispadne da moja mora biti zadnja, ali budući je tema "Vožnja u suprotnom smjeru", molim Vas da se toga i držite ... nevezane rasprave imaju svoje teme

A sad, ontopic ...

Teško je predložiti kvalitetno rješenje koje neće imati nekakve loše posljedice (tipa, imaš šiljke na cesti, i na njih se nabode životnjia i odmah se njihovi prijatelji jave, počnu vezivati lancima za te šiljke, bacati pod aute i tako to ... :D ) ... pješak može slučajno nagaziti na taj isti šiljak, što onda (nemojte pitati odkud pješak na autocesti, svašta se događa) ... pitanje tko će i kako se snaći u vožnji nakon bušenja najmanje jednog kotača, pri brzini od 30-40 kmh, a bez da dovede sebe i druge u potencijalno tragične situacije ... savršenog rješenja nema, možda jednog lijepog dana kada se postavi na razinu individualnog auta da koristeći svoje sustave (npr. GPS, ali nije ni to jedino) da vozaču ne dozvoljava uopće ulaza u kriiv smjer i okretanje na cesti te vožnju u suprotnom smjeru (naravno, pod uvjetom da to doista i radi, nije moguće hakirati i sl.) sve ostalo bi bil preglomazno, preskupo i presporo za realizirati u nekom prihvatljivcom roku, a prije nego se generacijski pojavi novija tehnologija (cjenovno prihvaljtivija, jednostavnija za realizaciju, pouzdanija ... ili kombinacija navedenog) ...

ZlatkoC4

Well-known member
mislim da će se ovo pitanje riješiti u seriji zvjezdane staze xxxxL kada nam pošalju bespilotne letjelice sa kojima više neće upravljati čovjek već računalo ili je nazovimo ( Cortana ) :D

deda

New member
Rješenja sve više za sve više toga nema i neće ni biti.Jedino rješenje je da promet autima bude toliko skup i ograničen da nema smisla.

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Ne moreš automaton zaustavit auto. Najbolje bi bija sistem sa maljutkom. :D Momentalno ustavlja sve! :D

deda

New member
Kolko sam ja skužio,lik prešao na suprotnu stranu dvosmjerne ceste,a ne da je išao u suprotnom smjeru jednosmjernog prometa?

markan1000

Well-known member
iz svega što ste pisali meni proizlaze samo dvije stvari kao nekakvo relativno jednostavno i prihvatljivo rješenje, koje je moguće brzo implementirati, a da opravdava cost-benefit:
1. represija, represija, represija - jer to je jedini način koji naš narod pozna i po kojem može funkcionirati. neće riješiti problem, nadajmo se da ga barem umanjiti može
2. oče naš, zdravo marijo, slava ocu ili neka treća molitva - dakle, obavlja se prije puta, moliš boga da te neko ne mazne iz krivog smjera i općenito da sve prođe dobro. naravno, i pripadnici drugih vjeroispovijesti su dobro došli sa svojim molitvama. oprostit ćemo i ateistima i agnosticima ako se u ove svrhe prekriže prije polaska :)

Na vrh