Milosh
Test
Svašta, to je neka fabrička greška. To svakako nije pravilo sa Xiaomi brendom (mislim generalno na sve uređaje).deseti dan senzori više manje stali raditi
Svašta, to je neka fabrička greška. To svakako nije pravilo sa Xiaomi brendom (mislim generalno na sve uređaje).deseti dan senzori više manje stali raditi
Izgleda da se neke stvari ne mijenjaju.Vratio Xiaomi vanjske kamere. Nažalost živo smeće… deseti dan senzori više manje stali raditi. Nisu pomogli reseti, updatei niti reinstalacije…
Podrška ne postoji.
Ja uzeo od TPlinka (Tapo brand) jednu za probu i za sad je super. Model je indoor C210 (300 kn) a namjeravam još uzet vanjsku C310. Podrška je ok, odmah je stigao novi firmware, app je zgodna, sve radi na app može biti spojeno do 32 kamere. Kamera ima senzore pokreta, NV, zvučnik i mikrofon za obostranu komunikaciju, slika i rezolucija odlična za tu lovu. Pa eto ako tražiš nešto slično pogledaj tak nešto.Vratio Xiaomi vanjske kamere. Nažalost živo smeće… deseti dan senzori više manje stali raditi. Nisu pomogli reseti, updatei niti reinstalacije…
Podrška ne postoji.
imao sam hikvision i ista stvar što i sam veliš, ajde preko mobilne aplikacije sam mogao povući i do 30 dana unazad snimke ali sam od iste odustao i prešao na Xioami i evo rade već podosta dugo i nemam na njih zamjerki nikakvih..Hikvision koristim i u poslovne svrhe po gradu i za ono što služe su dobre..iz iskustva s Hikvision podrškom mogu samo reći katastrofaSlažem se sa Miloshem.
Batali no name jeftilen snimače i kamere ispod 4K. Ako se upuštaš u instalaciju video nadzora onda ju odradi kako treba jer će kamere ispod 4K u pravilu biti beskorisne za išta što pokriva stvarno veliko područje. Moje iskustvo bi bilo ovakvo
Kada sam kupovao prvi videonadzor nisam znao baš ništa o tematici, jedino kaj sam znao je da mora biti 1080p. Kontaktirao sam lika koji mi je bio slagao antenu da mogu loviti SLO TV u HD kvaliteti kada smo u HR ostali bez prijenosa F1, rekao mu što trebam i čovjek kaže nema frke mogu ti nabaviti i instalirati povoljno.
Nabava i instalacija su bili (relativno) povoljni ali me majstor zaje*** i ugradio mi je 720p kamere. Kada sam nakon par dana skužio kaj je napravio prestao mi se javljati na telefon.
Nakon što je snimač krepao (cca 2,5 godine nakon nabave) išao sam u nadogradnju u svojoj režiji. Naravno, daj najjeftinije dostupno ali sam nadogradio kamere u 1080p i opet bacio novce ali opet nije bilo nazad. I opet, nakon cca 2,5 godine od nabave snimač odluči da mu je dosta pa slijedi treća nadogradnja.
Ovaj put sam uzeo Hikvision snimač i nadogradio 2 kamere koje pokrivaju najveća područja u 4K. Tek sada imam stvarno upotrebljive snimke iako ne bi bilo loše da još 2 kamere nadogradim na 4K.
Po pitanju SW podrške za snimače, onaj prvi nije imao nikakav SW za udaljeni pristup nego sam za pregledavanje i skidanje snimaka morao imati spojen monitor na njega. Nisam mogao spojiti ni TV jer je imao samo VGA konektor. Drugi snimač je imao pristup preko WEB sučelja ali sam za to morao koristiti DNS uslugu ako sam htio do njega kada nisam doma ili preko mobitela. Naravno da se DNS usluga svako malo poje*ala pa sam ju morao nanovo podešavati a to sam skužio kada sam htio vidjeti kamere dok nisam bio doma.
Hikvision je po pitanju SW podrške zakon, inicijalno podešavanje se svodi na klikanje po set up wizardu i nakon par klikova sve radi. Kao što je Milosh napisao, na kompu možeš koristiti web ili SW, podešavanje je relativno jednostavno i sve radi super.
Konkretno moja preporuka bi bila:
Hikvision snimač koji prima minimalno 8 kamera. Znam da će se 4 kamere činiti kao dovoljne ali bolje je imati opciju za lako dodavanje a jeftinije je imati par portova koji se ne koriste nego kupovati novi snimač sa više portova.
Kamere minimalno 4K. Izuzetno je poželjno da imaju remote zoom i izoštravanje, svatko tko je podešavao zoom i izoštravanje dok je bio na ljestvama zna zašto ovo tvrdim.