Reno Šenk '11 by ivan222 (nastavak na Čmaksa)

ExOduS442xb

Racing
Rijetko koji PSA (ako ikoji?) ima spuštanje prozora na ključ.
Uglavnom je samo podizanje (da iz sobe podigneš prozore ako naiđe kiša)...
Opel na Astri G ima i spuštanje i podizanje. Ne znam kako je kod Renaulta i ostalih...
Moj stari C5 iz 2002 je imao otvaranje i zatvaranje na ključu, čak 2 razine otvaranja prozora, npr kad je na sigurnom pa te manje briga i gradska tj prednje prozore otvori malo manje a zadnje malo više.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Di smo stali...

Ajde molim te snimi, ali snimi da se vidi šta ti je na radiju prije napuštanja auta (koji izvor, glasnoća). Vjerujem ja tebi, ali ovo baš nema logike.
Doktorirao sam ga silom, al kürca nisam snimio za sada.
Znači imamo dva osnovna scenarija, kada je auto upaljen i ugašen.

Znači kada ga ugasim, on dobije napadaje ako ne izvučem ključ (i bude ta poruka na ekranu, makar sam ju uspješno ignorirao do sada).
Inače nemam naviku vaditi ključeve, već koje desetljeće su mi doma uvijek ključevi u vozilima.
Jednostavno refleksno otvaram vrata bez vađenja ključa i tu moram istrenirati reflekse na Renolovu logiku, bar kad je mali u autu.
Dakle kada se ugasi, ključ mora van iz utora... onda sve drugo.

A napadaji kada je upaljen su opet rezultat toga što su me drugi auti razmazili... Dakle ovaj Renol ne trpi dvije/tri radnje istovremeno ili da se preklapaju. Sve mora biti ''štreberski'', jedno za drugim.
Recimo imam naviku gasiti auto dok je još u zadnjem pokretu... Renol baš mora stajati na 0 pola sekunde, inače ga ne gasi.
Ili recimo znam preklopiti neki od poteza dizanje ručne/otkopčavanje pojasa/otvaranje vrata/gašenje.
Ovo kad sam probudio malog sam (najvjerovatnije) istovremeno otvorio vrata i potegnuo prekidač ručne. Moguće da sam se i vozilo u tom trenutku još zaustavljalo sa 0,8kmh na 0.
I pošto je bio upaljen, u leru, nije ''prihvatio'' potezanje ručne, dakle ostala je spuštena iako sam u glavi to odradio. A meni već vrata otvorena, jedna noga vani i pojas otkopčan... naravno da je dobio napadaje.
Auto je za vrlo strpljive ljude, bez prethodnih navika.

Tako da sam u teoriji ja kriv... sve se može odraditi bez alarmiranja, ali s obzirom da sam rob drugih navika iz automobila koji su rađeni sa zrnom pameti i logike, ova prilagodba će trajati.
Zanimljivo da kad sam sam u autu, uopće ne registriram niti jedno upozorenje.

Idemo dalje... odvezli smo parsto kila metala pa saznao da prazan ima 1540kg sa tekućinama. Mrcina.

A što se tiče pitanja drugog auta... što više imam vremena, to sam više prevrtljiv.
Danas mi je buđet 12.000, sutra 25.000€. Svaku treću večer, gledajući jedno te iste oglase po četrdeseti put, odustajem od rabljenih i gledam nove. Zaključim da su hrpa gövana i odem spavati.
Onda se probudim i mislim... ma ne, znaš što želiš, karavan, ručni mjenjač, ta oprema, taj motor.
Pa mi se u nekom trenutku žena osmjehne, a ja vadim njuškalo i gledam ako joj se pojavio kakav novi Countryman.

Nikada nisam ovako dugo kupovao auto. Makar sad ni nemam vremena kako je sezona otišla u visoke okretaje.

I iako si svako malo pomislim, budi pametan, racionalan, ozmi Oktavijana/Pasulja/SuperBa, ljudi imaju dosta loša iskustva sa VAGovima u zadnje vrijeme, barem ovo što ja čujem.
Posljednji je frend koji je prije pola godine pljunuo hebenu svotu na Kodiaqa godišnjaka. Već jedno četri pet puta je išao na upgrade softvera... na sreću riješili su nekakva kočenja na autocesti, ali recimo padaju mu pozivi na handsfreeu i ekran se svako 6-7 paljenje ne upali.
Smeta ga i trzanje DSGa, ali to je takav mjenjač, samo je imao kriva očekivanja.
Drugi frend čeka da stigne Dačia Striker u salone i navlači mene za ruku...

Ruske

Well-known member
ja ne znam gdje se ti zuris da moras iskakavati iz auta dok ga gasis i stezes rucnu
to bi se reklo nervoza, stres...
imam i ja to, pa opet sve laganini s autom...i auto vidi vraga radi i slusa kako spada...

Na vrh