Moram priznat da mi je Renolček popio živaca u pola godine više nego Čmaks u skoro dvije.
Sad ovo zadnje ga je skoro otpratilo do CIOSa.
Dakle bacao je tu i tamo neke greškice, esp, servo... pa ga isključi, nekad proradi u vožnji i tako.
Mislim si, vjerovatno je akumulator prazan, slično kaže i internet.
S obzirom da mi je tehnički do utorka, uzeo ja prije tjedan dana novi akumulator, pa ću ga zamjenit prije tehničkog da ga obavim odmah početkom mjeseca s obzirom na praznike.
I odradim ja sve po ps-u, sjednem vesel u auto a kad merde ne pali. Vergla, al očito komp neda. Greške svijetle od početka.
Izhebao sam se uzduž i popreko, pola francuskih inžinjera mi je bilo u mislima, ko im je slagao struju je zaslužio tešku robiju.
Napravio, naravno, nisam ništa.
Dani do tehničkog cure, a ja imam ciglu od tone i pol u dvorištu.
Da ne ulazim u sve muke koje mi je priuštio zadnjih dana, uz puno borbe smo ga prekjučer dovukli do lokalnog električara.
Ajde, par detalja... kuke za branik nije bilo u autu, vezao ga na neki krak šasije ili mosta od ispod, što je rezultiralo u dva pucanja užeta, jedno naravno usred kružnog na ulasku u grad, trčanja, zavlačenja, hebanja po spisku svima od Asteriksa do Obeliksa. Jesam rekao da je od otvora na braniku do navoja za šipku jedno pol metra, te ne paše niti jedan normalan nastavak sa drugog auta?
Bilo kako bilo, jutros zove majstor - gotov auto.
Nakon sve golgote, potrefilo se da električar nema pametnijeg posla nego do 22 biti u radioni, igrom slučaja je imao odgovarajući dio, te najveća slučajnost... potrefio mu se i da poznanik koji tu i tamo svrati, a ima alat i znanje za programiranje ovih poluproizvoda.
Uglavnom, ja problem nebi riješio nikada. Osnovni problem je bio u regleru alternatora. E sad, obično auti imaju jednostavan regler koji ili radi ili ne radi.
Al zašto jednostavno, kad Žabari mogu komplicirano. Tutnuli oni ''pametan'' regler koji je povezan na ECU.
A taj, osim radi/ne radi ima i treće stanje svijesti - shebat sve što može između dvije tablice na autu.
Auto za sada radi savršeno.
Već 10% nabavne vrijednosti mi je potrošio kod električara.
U utorak ima jedinu šansu proć tehnički po PSu.
Probao sam i danas na tehnički, mislim si nema šanse da bude ikoga sat prije zatvaranja. A kad ono peti na redu... ispitivač se samo slatko nasmijao, a ja se okrenuo doma.
Mislim da na ljeto ide u oglase, pa na jesen tražim Caddya, makar SDIa....