Potrošnja goriva

insiemes

New member
Izračunao sam po tome što kad se upalila rezerva restetirao sam brojač i sam ulio 100 kn s kojima se prešao 80km u nekih 15ak dana kad se opet upalila rezerva. Da ulijem do čepa to ne bi potrošio za 2 mjeseca :ROFLMAO:.

Tek nekidan sam otkrio ono putno računalo i prema njemu je prosječna potrošnja 11.9kl.

Čudno mi je što dok vozim gledam onu trenutnu potrošnju koja se može pratiti preko 30km/h i tu samo kad se vozi uzbrdo pokazuje nekih 11-12l, na ravnom je 6-7l. Jedino što je klima stalno upaljena al nekako mi je nerealno da klima baš toliko troši.
 

mengela

Well-known member
Donator foruma
Taj način mjerenja ti nije baš najprecizniji! Imaš raznih aplikacija a i bord comp. sigurno ti troši manje! Il uspi do čepa, pa odvezi 100km pa opet uspi do čepa 😎
 

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Misliš da bord comp pokazuje krivu prosječnu potrošnju? jer on pokazuje tih 12-ak litara
Ja bi njega nalija do čepa. Resetira sve od bojača šta se resetirat može. Putomjer i potrošnju. Onda nakon četvrtine ili polovine potrošene do čepa opet, pa vidi koliko troši.
Ai prije svega bi pogleda da negdi on nakon pumpe ne gubi gorivo. Tih pet litara priko prosjeka bi komotno i moga gubit negdi na dovodu. Jbg, moš se zapalit ako je tako. Nije za igrat se.
Mi imamo i Fiestu benzinca iste motorizacije. Auto se vozi isključivo po gradu + klima cilo vrime i ne ide priko 7,5l
 

markan1000

Well-known member
I ja imam C3 benzinca istog godišta i motora, i koji se vozi samo i isključivo po Zagrebu i to kad je prometna špica se s njim uvlačim i izvlačim svaki dan do centra grada, na rutama od max 15 km u jednom smjeru. Najradije bi rekao kolegi da nešto ne valja s autom, ali potrošnja je takva kakva je. Samo kad su idelni uvjeti, dakle proljeće-jesen kad nema ni klime ni grijanja, potrošnju spustim do minimalnih cca 8,5 l.
Sad ljeti, na kraćim relacijama s nafrljenom klimom, odleti to preko 10 litara bez problema. Kad sam ga kupovao (od prvog vlasnika) nije mi tip uopće uljepšavao priču oko potrošnje, sam je rekao da auto od prvog dana jako puno troši. Ali kažem, radi se o 100% gradskoj vožnji.
Uspoređvao sam board sa stvarnom potrošnjom, board je čak pokazivao i npr. 0,1 veću potrošnju od stvarne.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
12l/100kn je simptom nekog problema, čak je i ova markanova problematična.
Poštelajte ventile, pregledajte katalizatore i dovod goriva. U 'idealnim' uvjetima taj auto mora ispod 7.
A kada sve bude ispravno, počastite ga tu i tamo crvenim okretajima
 

drmrgood

New member
Lambda sondu gornju treba pregledat tj. promijenit. Također, auto koji stalno ide po gradu treba ponekad izvest na autocestu i malo mu "izvadit mast".
 
Na vrh