Peugeot 207 1.4 VTi 70kw - generalni savjeti i pitanja

kralj98

Member
Kako vam se čine svjećice? Zamijenio sam ih novima, s njima i brtvu poklopca. Jesu li pre crne za svjećice stare 2 tjedna? Priložit ću i sliku originalnih koje nisu nikad mijenjane.

IMG_0821.jpeg

Stare svjećice:

IMG_0516.jpeg

Ruske

Well-known member
cutac sta ti pricas, kakav kupac, kakva tekucina odavno sam ja izasao iz autoindustrije tako da...
necu ti objasnjavati nista, jer ti znas i kad ti netko objasnjava nije nikad u pravu, tako da s tobom vise ne razmjenjujem ni rijeci

Cutac

Prèkaroš
Ma nije, to je oke.
Dok god je keramika tako smeđa, a po elektrodi i navoju ima malo gareži, znači da je smjesa dobra. Da je sve sivo/bijelo i suho, značilo bi da je siromašna, a da je sve baš crno i "mokro", da je bogata.

kralj98

Member
Ma nije, to je oke.
Dok god je keramika tako smeđa, a po elektrodi i navoju ima malo gareži, znači da je smjesa dobra. Da je sve sivo/bijelo i suho, značilo bi da je siromašna, a da je sve baš crno i "mokro", da je bogata.
U redu, hvala na objašnjenju!

dinko1981

Well-known member
Gledaj, ovako ti stoje stvari a ti to sad prihvati ili ne. Kupio si govno od auta tj motora, dok ga trebaš vozi ga i nemoj se zamarat glupostima tipa kako izgleda svjećica. Dok nema check engine lampice samo ga gasiraj, ulje će ti trošit i bitno je samo da ga ima, bacanje para na neka fensi ulja ti također nema smisla. Nađi nešta najjeftinije na trižištu u varijanti 5w 40 i sipaj kad treba, možeš i promjenit na 15 tisuća (više radi filtera nego ulja). Sve drugo će ti pojest živce i novčanik.

kralj98

Member
Gledaj, ovako ti stoje stvari a ti to sad prihvati ili ne. Kupio si govno od auta tj motora, dok ga trebaš vozi ga i nemoj se zamarat glupostima tipa kako izgleda svjećica. Dok nema check engine lampice samo ga gasiraj, ulje će ti trošit i bitno je samo da ga ima, bacanje para na neka fensi ulja ti također nema smisla. Nađi nešta najjeftinije na trižištu u varijanti 5w 40 i sipaj kad treba, možeš i promjenit na 15 tisuća (više radi filtera nego ulja). Sve drugo će ti pojest živce i novčanik.
Prihvatio sam to da. Mijenjat ću češće zbog lanca i tjt. Ionako to sam radim, nije mi problem dat 50€ na ulje i filtere. A za ostalo ćemo vidjeti eto, htio bi barem dvije rege odvozit bez nekih pretjeranih problema i tjt

dinko1981

Well-known member
Prihvatio sam to da. Mijenjat ću češće zbog lanca i tjt. Ionako to sam radim, nije mi problem dat 50€ na ulje i filtere. A za ostalo ćemo vidjeti eto, htio bi barem dvije rege odvozit bez nekih pretjeranih problema i tjt
Ulje mjenjaš htio ti to ili ne, komplet svakih 5 tisuća km. Za lanac ti to nema nekog prevelikog utjecaja, lanac se može malo rastegnut, veći problem su plastične vodilice koje pucaju zbog vremena i ciklusa grijanja i hlađenja i tu ti je jedina preventiva zamjena, ali kao što sam već naveo mislim da ti se to ne isplati.

Na vrh