naletio si na los primjerak, sta da ti kazem...Najbolje da ni ne pomišljaš na Citroen, auto za vožnju odličan i preudoban.... Problem je što svako malo nešto se pokvari a dijelovi i održavanje toliko preskupi da nije za vjerevat....
Promjena dnevnog svijetla koje se nalazi ispod lampe nešto manje od 600,00 kn, a odlaze oba u roku od dvije godine.
Promjena podizača stakala koje u četri godine starosti otišlo i vozačevo i suvozačevo po komadu oko 2500,00 kn.
U petoj godini otišao kompresor klime......
u četvrtoj godini otišao prednji lijevi zglob koji je u kompletu sa osovinom, cca 4700,00 kn i antypolution system eror oko 2500,00 kn
A da ne pričam koliko sitnih problemčića u garancijskom roku, neke je banda zamijenila a neke kao popravila tako da su trajali do kraja garancije....
Nakon 40000 km u nepune dvije godine izlizana sijedala, nagužvana ručica mijenjača, izgrebane ručke na vratima, tapecirung u prtljažniku na bočnim stranama se odvoio i zadnja vrata ga gužvaju....
Ima se tu još štošta pisati........
Defitnitivno. Meni kum taxira s C5 II. Preko 140tkm, osim redovnih servisa i žarulja, nikakvih krupnijih investicija.naletio si na los primjerak, sta da ti kazem...
Potvrdjujem to je los primerak,ima ga svaki proizvodjac samo kada je to francuz onda je kuknjava na sve strane, da je nemac nikom nista to se ne kvari,naletio si na los primjerak, sta da ti kazem...
E prijatelju, sad si stvarno pretjera sa ovime, vidis da nisu lajkali tvoj post, dapace, dobio si 2 negativna lajka (dobiti cu i ja, i bilo tko ko napise lose iskustvo sa citrojenom)Najbolje da ni ne pomišljaš na Citroen, auto za vožnju odličan i preudoban.... Problem je što svako malo nešto se pokvari a dijelovi i održavanje toliko preskupi da nije za vjerevat....
Promjena dnevnog svijetla koje se nalazi ispod lampe nešto manje od 600,00 kn, a odlaze oba u roku od dvije godine.
Promjena podizača stakala koje u četri godine starosti otišlo i vozačevo i suvozačevo po komadu oko 2500,00 kn.
U petoj godini otišao kompresor klime......
u četvrtoj godini otišao prednji lijevi zglob koji je u kompletu sa osovinom, cca 4700,00 kn i antypolution system eror oko 2500,00 kn
A da ne pričam koliko sitnih problemčića u garancijskom roku, neke je banda zamijenila a neke kao popravila tako da su trajali do kraja garancije....
Nakon 40000 km u nepune dvije godine izlizana sijedala, nagužvana ručica mijenjača, izgrebane ručke na vratima, tapecirung u prtljažniku na bočnim stranama se odvoio i zadnja vrata ga gužvaju....
Ima se tu još štošta pisati........
sad si usro i sefa i auto LOLE prijatelju, sad si stvarno pretjera sa ovime, vidis da nisu lajkali tvoj post, dapace, dobio si 2 negativna lajka (dobiti cu i ja, i bilo tko ko napise lose iskustvo sa citrojenom)
Kako se usudujes pisati istinu o svom autu?? Haloo, pa na citrojen forumu si, tu ne mozes pisati nista protiv citroena, ili te ismiju, ili kazu da si unistavao auto ili jednostavno i vrlo popularno da si naletio na los primjerak.
Vezano za ovo zadnje, ja te razumijem, izgleda da sam i ja naletio na taj los primjerak, i ne samo ja nego i svaki vlasnik s kojim sam u zadnje 4 godine pricao o citroenu (izuzev clanova na ovom forumu), mi nismo imali srece i naletili smo na "lose primjerke". LOL
Ali nisi jos nista dozivio, moras se puno potruditi da skines moj rekord u kvarovima (cca 35tkn u zadnje 4 god. i 50tkm, bez potrosnih djelova)alac-gore:
Sretno sa citroenom u daljnjem odrzavanju.
2 borak10 vezano za tvoje pitanje za C5, jedna od svijetlijih stvari na tom autu je 2.0hdi motor, to je stvarno nepoderivo i izdrzljivo. Pravi odabir motorizacije za tu tezinu auta.alac-gore:
Gle ja sam prebijeg znam da su ulja i servisi i u ovlaštenim i van njih skuplji za Vw koncern, dakle vozio sam 2 škode i imam golfa 5 benzinca. To o cijeni održavanja je laž još ako kupuješ dizel Citroen će ti donjeti samo uštede.pozdrav društvo kao što znate za sad vozim passata karavana međuliniju,u planu je ić u dojče po c5 u koji sam se zaljubila na prvi pogled e sad me zanima dal je istina kako pričaju da su mu dijelovi skupi i da brzo odlazi il su to samo spike ovih mojih nadobudnih fauvejaca,stvarno samm oduševljena izgledom auta i unutrašnjosti,a nemre se usporedit sa izgledom npr passata B6. znači u planu je neki 2010 god do 50000km,molim vas ak mi možete malo pojasnit,npr za pasata b6 pričaju da je u startu skuplji od c5 al da su mu djelovi jeftiniji a opet za c5 govore obrnuto,hvala puno svima koji če mi pomoće da i moram napomenut da me volan fascinira puno svega na njemu i sredina fiksna mrakača ma to je avion a ne auto hehe
ja nisam rekla da uspoređujem lubeničara i nemorate odma vrijeđat nego sam rekla za usporedbu passat b6 ako znaš koja je to linija,tražim iskustva a ne fore moj tata je bolji od tvog tate do sad nisam mogla vozit bolji auto,hvala dečkima na odgovorima i pomoći,makar imam taj tvoj mentalni sklop u glavi jer vozim ono kaj imam,nebu mene niko pokolebo ja sam zapela za c5 i to je to hebo klub sad sam tu hahaha,a naravno da bum metnula slikice čim dođePrasat lubeničar i C5 se ne mogu porediti iz razloga što je C5 auto a prasat je loš pokušaj auta.
Za održavanje se ne sekiraj, održavanje C5 košta koliko i održavanje bilo kog auta u njegovoj klasi (prasat nije u toj klasi, on je kanta!) i nedaj da te ljubitelji das auta pokolebaju oko izbora... Listen your heart!!!
O nemačkim tariguzima ne želim da trošim reči a naročito o mentalnom sklopu ljudi koji ih voze!
Srećno prilikom kupovine i ne zaboravi da nam predstaviš "odlikaša".
da uzeli bi dezela samo još neznam niš kojeg,hvala na infoGle ja sam prebijeg znam da su ulja i servisi i u ovlaštenim i van njih skuplji za Vw koncern, dakle vozio sam 2 škode i imam golfa 5 benzinca. To o cijeni održavanja je laž još ako kupuješ dizel Citroen će ti donjeti samo uštede.
Ostalo nema tu neke razlike drži se provjerenog dakle Total, Valeo, i ne budeš imao problema.
je preskup je na tak neku opremu sam mislila može i obična getriba,u njemačku bi išli tražit mislim nekak da je bolje gore potražit sa frendom koji ima znanja i poznanstva gore,a kaj je onda ipak bolje uzet taj bez hidraulike sigurno je i jeftiniji možda jedino na udobnosti razlika?3 godine Citroen = 50% cijene novoga. ovaj je preskup mislim.
Hidrauliku nema samo exclusive, nego i neki manje opremljeni, ovisno o motoru itd.
Gledao sam neke rabljene nedavno, uspoređivao ovdašnje cijene s inozmenim (Austrija, Njemačka, Francuska) i zaključio da se u nas ne isplati kupovati rabljeni. Kod nas cijene rabljenih ne diktira potražnja nego emocije.ovaj je preskup mislim.