Novi Berlingo, test 1.5hdi, 100 ks

hrc

Member
Ovih dana probao Peugeot Rifter produženi (dakle XL), sa novim 1.5 i 130ks, pošto su iste platforme, podaci su relevantni kao i za Berlinga. Ako moderatori misle da smeta / nije prikladno, neka obrišu post.

U kratkim crtama:
- tih 130ks i 6 brzina je idealka / must za takav tip auta, narocito produženu varijantu, pogotovo ako često mislite voziti opremu/ljude
- veci međuosovinski razmak se osjeti, auto je znatno udobniji
- gume su malo balonke, 215/60 R16, malo je "viši" ali zato auto sa ovim plastikama izgleda kao neki SUV, što mu po meni daje ljepši karakter od prethodno "dostavno" vozilo look-a
- povišeniji je od Berlinga! XTR u Berlingu od zadnje 3ce generacije samo vizualan paket
- Rifter mi se cak više svida, novi Berlingo mi je lijep, ali previše SF/kaktusast za moj okus, vjerojatno ciljaju na mladu ekipu, što ja više nisam :grin:
- prosjek na testu mi je bio oko 6.4L, a nisam ga baš šparao (20% grad, 70% autoput, 10% otvorena)
- putna brzina od 140-150kmh mu super leži, mislim da je na 140kmh točno na 3k okretaja
- do te brzine je auto jako tih, tek preko 150 kmh se pocne cuti šuštanje što je na generaciji prije bilo od 120kmh već
- BT / stock audio, odličan, kao i središnji display, car android i cast sa telefona nisam stigao probati
- volan na Peugeotu izgleda na prvu smješno, kao dječji - za Playstation, jer je malen :) u vožnji je odličan!
- Peugeot paketi mi se čini znatno bogatiji, na Citroenu dosta stvari dodatno naplaćuju, u osnovi je Rifter par k kn skuplji, ali kada bi se zbrojio / oduzelo na kraju, sa bogatijim paketima, možda čak ispadne i jeftiniji

Nedostatak testnog modela je bio što je N1 = ima fiksnu pregradu iza zadnjeg reda sjedala, pa nisam mogao iskoristiti mogućnost gepeka. Sa tom limitacijom, mi se auto ćini manje praktičan nego moj. Na svom ("M" kao) spustim jedno od sjedala, i gurnem bike unutra kompletno. Dok sam na XL-u morao skidati prednji kotač...


Par slika u prilogu...










Ova kombinacija mi je favorite, crni mačak / beli mačor, tamne šajbe, crne plastike, još staviti SWAT natpis na bok i to je to :)






još od japanaca, imam fetiš na bijele aute. u ovom slučaju dobivač clean look, pospremiš 3k kn u đep, koje radije uložiš u grip control i slične tehnikalije... i'm in love :wub:
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ako moderatori misle da smeta / nije prikladno, neka obrišu post.
Mene ne smeta, dapače, gušt mi je pročitati iskustva :palac-gore:

I Rifter stvarno dobro izgleda za svoju klasu
 

hrc

Member
Mene ne smeta, dapače, gušt mi je pročitati iskustva

I Rifter stvarno dobro izgleda za svoju klasu
Da, trenutni odabir mi ide ovim redom: Rifter/Berlingo/Combo, s time da ovaj zadnji ne bi uzeo, jer imam neku averziju prema Opelu nazivu (imao ih 2 kom), makar je platforma/kvaliteta ista, samo su vizualno drugačiji.

ako ga kupim jednog dana, ću moći biti tu na forumu sa Rifterom? vidim da je Peugeot forum vrlo slab u smislu postova i aktivnosti...

nazvati ću post "Preveliki bijeli Intruder" :D
 

hrc

Member
Naravno, nema problema, imamo poseban pdf i za takve slučajeve

https://www.citroenforum.hr/nisu-cit...ih-vozimo-240/
:grin:

btw, imam najavu da od 01.09. o.g. ide novi cjenik PSA grupacije. pošto Berligo/(d)Rifter više neće biti novi modeli, možda se cijene ili paketi opreme nešto korigiraju.. ako tko ima volje / želje ili kontakt u Citroenu / Peugeotu pa da stigne istražiti na tu temu i napisati koji redak, bio bih zahvalan..
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
btw, imam najavu da od 01.09. o.g. ide novi cjenik PSA grupacije
Euro 6 temp stupa na snagu, vjerovatno radi toga... a radi ''ekologije'' nikada nije padala cijena :D
 

balki

Active member
Eto mene nazad na forumu nakon par godina (prodao tada C4 e-hdi 115 šogijevom tati koji i dalje samo tanka i vozi prezadovoljan).
Sljedeće godine u 7. mj mi mjenjaju auto u firmi pa sam bacio oko na novi Berlingo XL 130 pošto ponekad moram prevesti podosta stvari. Sada koristim Škodu Scalu i za "teret" uzimam kombi koji također u 7. mj gubim pa bi Berlingo bio nova "katica za sve".
Pratim dalje pa se uključim sa novostima ako ih bude;-)
 

balki

Active member
Pitanjce- na dvostruki upit mi odgovorili iz Citroena da nikako nemogu dobiti XL putnicki Berlingo sa automatskim mjenjacem i head up displejom. Dali netko naslucuje bar razlog? Vidim da je to prije bilo moguce pa..(?)
 
Na vrh