G.Mirage iskreno se nadam da je ovo za mijenjanje auta nakon samo 24 000 tkm samo dobra šala!!????? Nego i kakav je ganc novi berlingo test vozilo, dojmovi cijenjeni kolega Hrc? U usporedbi sa starim?
Mislim da se po dosadašnjim postovima trebao dobiti dojam

Ukratko:
Znatno tiši, mekaniji i udobniji, kvalitetniji vozački kokpit, nešto manji potrošač, motor je uglađeniji. Moment na 100 ks je malo drugačije raspoređen nego na mom 115 ks (bolje na novim motorima lovi u nižima). Po gornjim parametrima, skoro da je klasu iznad auto, samim time je išla i cijena. Ok, ima znatno više pasivnih i aktivnih elementa sigurnosti (assistant braking, prepoznavanje znakova, upozorenje za prekoraćenje i sl..).
Ovaj od 130 ks hdi bi trebao biti bomba, 10,5 sec do 100 kmh, za tako gabaritan i ne prelagan auto je super rezultat + 6ta brzina = vjerujem da bi trebao biti dobar i kao putno vozilo. Ima lumbalno pojačanje vozačkog sjedala (bolji pakete opreme), no nisam imao prilike odraditi neki duži đir u komadu da mogu presuditi. Na starom su sjedala relativno neudobna za duže putovanje (barem meni).
XL varijanta će isto biti ok, jer za "veličinu kombija", plačaš registraciju i cestarinu kao kod osobnog automobila. Govorim ženi, da u XL-u možemo staviti onaj bračni madrac na napuhavanje, pa nam može poslužiti kao i kamper vozilo kad djeca više neće htjeti ići sa nama
Kako mu je prednji i bočni profil drugačiji (manje su staklene površine), izgleda na oko "viši", bočno mu 16" izgledaju kao 15", zjapi malo praznina između blatobrana, tu bi dobro sjele 17"
Evo još nešto slika... btw, pošalji mi slike radkapa na pm.