Ovih dana probao Peugeot Rifter produženi (dakle XL), sa novim 1.5 i 130ks, pošto su iste platforme, podaci su relevantni kao i za Berlinga. Ako moderatori misle da smeta / nije prikladno, neka obrišu post.
U kratkim crtama:
- tih 130ks i 6 brzina je idealka / must za takav tip auta, narocito produženu varijantu, pogotovo ako često mislite voziti opremu/ljude
- veci međuosovinski razmak se osjeti, auto je znatno udobniji
- gume su malo balonke, 215/60 R16, malo je "viši" ali zato auto sa ovim plastikama izgleda kao neki SUV, što mu po meni daje ljepši karakter od prethodno "dostavno" vozilo look-a
- povišeniji je od Berlinga! XTR u Berlingu od zadnje 3ce generacije samo vizualan paket
- Rifter mi se cak više svida, novi Berlingo mi je lijep, ali previše SF/kaktusast za moj okus, vjerojatno ciljaju na mladu ekipu, što ja više nisam :grin:
- prosjek na testu mi je bio oko 6.4L, a nisam ga baš šparao (20% grad, 70% autoput, 10% otvorena)
- putna brzina od 140-150kmh mu super leži, mislim da je na 140kmh točno na 3k okretaja
- do te brzine je auto jako tih, tek preko 150 kmh se pocne cuti šuštanje što je na generaciji prije bilo od 120kmh već
- BT / stock audio, odličan, kao i središnji display, car android i cast sa telefona nisam stigao probati
- volan na Peugeotu izgleda na prvu smješno, kao dječji - za Playstation, jer je malen

u vožnji je odličan!
- Peugeot paketi mi se čini znatno bogatiji, na Citroenu dosta stvari dodatno naplaćuju, u osnovi je Rifter par k kn skuplji, ali kada bi se zbrojio / oduzelo na kraju, sa bogatijim paketima, možda čak ispadne i jeftiniji
Nedostatak testnog modela je bio što je N1 = ima fiksnu pregradu iza zadnjeg reda sjedala, pa nisam mogao iskoristiti mogućnost gepeka. Sa tom limitacijom, mi se auto ćini manje praktičan nego moj. Na svom ("M" kao) spustim jedno od sjedala, i gurnem bike unutra kompletno. Dok sam na XL-u morao skidati prednji kotač...
Par slika u prilogu...
Ova kombinacija mi je favorite, crni mačak / beli mačor, tamne šajbe, crne plastike, još staviti SWAT natpis na bok i to je to
još od japanaca, imam fetiš na bijele aute. u ovom slučaju dobivač clean look, pospremiš 3k kn u đep, koje radije uložiš u grip control i slične tehnikalije... i'm in love :wub: