Neobavezni razgovori 💬

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Naravno, u Hr bez problema… a na sudu je hoće li prihvatiti ili ne. Al policija postupa po snimkama… možda ne uvijek, ali ima sutuacija gdje svakako jesu

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Zna li netko od vas kolika je kazna za vožnju preko pune bijele u zavoju (sječenje zavoja) i samim time guranje drugog auta sa ceste?
Jučer mi je tako neki frajer uletio pa sam morao sići sa ceste, sreća na dobrim gumama.
Skinuo sam sa dash cama i prijavio na onu MUP aplikaciju i stoji Approved. Jel bi mogao dobiti štogod bitno?
Sad si me sjetio kako me jednom profesionalni vozač (!) uvjeravao u razliku između pune i pune dvostruke. Prema njegovom imaginarnom shvaćanju pravila: "preko jednostruke pune crte se može prijeći do polovice vozila zbog obilaženja, a dvostruka puna se ne smije gaziti uopće" :)

Pravilnik o prometnim znakovima ne pravi razliku u zabrani kretanja preko pune bila jednostruka ili dvostruka, a Zakon o sigurnosti prometa na cestama određuje to prekršajem od 60 €. Zanemarivo malo, ako se mene pita. Zašto kazna za tako opasnu radnju nije više približena npr. sankciji prolaženja kroz crveno, ostaje misterija.

Čini mi se kako primjećujem skoro pa epidemiju rezanja crte u zavoju. Jednako stranci i domaći.

Na vrh