Neobavezni razgovori 💬

Milosh

Test
Koliko se sjećam može.

Ja sam brzo odustao od istoga jer budala ne pamti koje pjesme je odsvirao a izgleda i da ima osobne favorite jer neke pjesme ponavlja svako malo a neke ignorira.
Vjerovatno radi kao Winamp, ima programirano da odsvira svaku n-tu pjesmu i onda samo zavisi na kojoj pjesmi uključiš shuffle. Ako uvijek na istom mjestu plejlisti ili cd-u uključiš shuffle, dobićeš uvijek isti redoslijed pjesama.
 

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Moj je super (DS5, 2015), ali bilo bi još bilje da je EAT8 (radi manje potrošnje goriva)…
Mislim da su upravo taj EAT8 stavljali u novije aute?
🤔
 

Milosh

Test
Pitanje, ako neko zna:

Na koji način ja, kao državljanin BiH, mogu kupiti nešto iz zemlje EU-a (npr iz Njemačke, ne iz Hrvatske) na daljinu (preko interneta i pošte) a da dobijem povrat pdv-a?

Znam kako kupiti nešto u Hrvatskoj, lično u trgovini, i dobiti povrat poreza. Znam kako i naručiti nešto iz EU na svoje ime u Hrvatskoj (iako nemam adresu u Hr), ali ovo ne znam.

Postoji li opcija da online trgovine pošalju neki EU (ili od te države) obrazac za pdv zajedno sa robom, zatim da se taj obrazac ovjeri na HR carini (kao dokaz da je roba iznijeti iz EU) i da se onda dobije povrat novca preko onog Blue Tax servisa u banci, ili kako se već zove..?
 

nero81

Active member
Donator foruma
Zena navija za touran a ja za grand spacetourer. Mada mi je i touran ok nekako sam skeptican za dsg mjenjace a i u ptavilu motori su slabasni. 116konja 2.0tdi naspram 130 kod citeoena. Vozio netko tih 116konja pa da uaporedi?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
DSG ja nikako ne volim. Kod mene ravnica nema skoro nigdje, il si uzbrdo ili nizbrdo. I tu je DSG loš, ili preniska brzina normalno ili previsoka u sportu, nikako 'prava'. Kretanja, stajanja, creeping, nigdje nije ni blizu klasičnom hd mjenjaču.
I koliko čujem i vidim, DSG redovno do 200tkm popije 1000€ i više uz otegotnu okolnost slanja/putovanja u Vinkovce.

Osobno sam bio protiv kupovine svakog DSGa u familiji, nije me se slušalo, al sam barem isforsirao da se prodaju prije ulaganja, dok rade.

Al da lijepo šaltaju gore/dole na višim brzinama... je. Autocesta sve pet, ravnice hajde. Al stani kreni i neravne ceste... nije to za njega.
 
Posljednje uređivanje:

nero81

Active member
Donator foruma
Kako perete sofersajbu? Mislim na unutrasnju stranu. Jakp je duboka i tesko se rukom stigne. Mislim da grand picasso, ai na c4 nije bilo puno bolje. Jucer vozim u sumrak pp gradu i svijetla od drugih autiju i vanjske rasvjete se raljevaju po staklu. Uzas za vozit
 

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Alkohol i papirni ubrus. Ubrus bude crn, dohvatim koliko mogu, a skoro celu soferku i mogu dohvatiti. Što sa vozacevog, sto sa suvozacevog mesta
 
Na vrh