Uz to ja trošim plin a plin itekako čuva i motor i ulje i auspuh, tako da neka pretjerana ulaganja u održavanje auta smatram besmisleno. Daj mu što treba i što je preporučeno, sve iznad toga je bačena lova.
benzinac i dizel se u ovom pogledu održavnja ne mogu gledati isto noviji sistemi sagorjevanja dizela nije isto kao kod benzinca. također plin čuva motor to je podjeljena teorija, iako često imate sa plinom problema oko raznih senzora lampica i dr. koje redovno čitam na ovom forumu, te samo ulaganje u plin je taman razlika mog načina izmjene ulja.
Svakako ti odlično održavaš auto, ali neznam koliko je isplativo.
slažem se sa svim napisanim ali i dalje smatram da to nije bačen novac. sama kupnja novog automobila kao i polovnog je bačen novac.
i jedino što je isplativo je sjesti na bicikli sa 1KS i tjeraj ne brini ni za ulje, filtere, benzin, dizel, plin itd.
a onaj tren kad ne budem imao 500kn za izmjenu ulja i filtera više neću niti imati auto.
sve je to stvar pojedinca netko mijenja ranije netko na knap neko kasni a ima i onih koji uspu nekakav aditiv i ne mijenjaju uopće ulje ?
Isto bih pitao dali je kupnja cigareta i paljenja istih 20-30kn x 365dana 7-8tkn godišnje bačen novac ?
Dali je uredu platiti pivo u kafiću 25kn ?
Zar nije recimo bacanje novaca otići na grobnik se iz guštati i poderati gume ?
ja pazim da ne bacam novac na takove stvari pa si mogu priuštiti neke druge.
C3 1.4hdi koji sam imao 11god bio je redovno održavan svakih 10tkm prodan je u Šibenik u besprijekornom stanju sa 165tkm. osim redovnih servisa velikog servisa na 100tkm i promjene zadnjih amortizera, podloške diza nikad nije imao nikakvih problema. niti kapi ulja na motoru.
Od oca xsara koja sad ima 140tkm koja se na isti način održava još uvijek je besprijekorna i čak joj je most još uvijek ispravan.
tako nam je bio i bx i zx kao i neki drugi automobili ne-citroeni koje sam nekada koristio kao radna vozila.
Ali svakako prihvaćam vaše sugestije o održavanju automobila. umjesto 500kn god. ja dam 1000kn i nije mi žao jer znam koliko drugačije i bolje radi motor kad mu se promjeni ulje i filter ulja.